perjantai 8. maaliskuuta 2019

Viisi paikkaa joissa haluaisin käydä



Kuva: Chris Lawton



Blogeissa on pyörinyt tämä postausaihe, joka tarttui heti silmääni. Tämän halusin tehdä ehdottomasti, sillä meikäläisellä on kova "maailman nälkä" ollut jo pitkään. Tällä meidän Telluksella on aivan mahdottoman monta paikkaa missä haluaisin elämäni aikana joskus käydä. Harmi vaan, että näiden kaikkien haaveiden toteuttaminen ei ole useammastakaan syystä mahdollista. Kerron kuitenkin nyt (vain) viisi paikkaa, joissa haluaisin erittäin mielelläni joskus käydä :)




1.Kiina


Yleensä ottaen Aasian maat ovat kiehtoneet jo pitkään tai voisi kai sanoa, että aina. Aasian lukemattomista maista Thaimaa on tullut koettua ja nähtyä, tosin vain yhden reissun verran tähän mennessä. Upea paikka. Mutta Kiina on maa, joka kiehtoo jotenkin ylivoimaisen paljon. 



Kuva: source.wustl.edu

Kuva: easytourchina.com



Kiinassa ei varsinaisesti kiinnosta niinkään liikakansoitettu Peking tai muut suurkaupungit. Ei. Minua kiinnostaisi Kiinassa sellaiset syrjäiset, pienet vuoristokylät. Ne paikat missä olisi sellaista perinteistä ja ehkä vanhanaikaista Kiinalaista meininkiä ja kulttuuria. Kiinassa, sen kulttuurissa ja historiassa on jotain todella kiehtovaa. Tiesittekö muuten, että eteläisemmästä Kiinasta löytyy myös sellaisia upeita paratiisirantoja palmuineen? Hainan on paikan nimi. Tämän taisin oppia viime vuonna. En vieläkään silti osaa yhdistää Kiinaa ja upeita paratiisirantoja samaan pakettiin. Mun mielikuvissa Kiina on ihan erilainen paikka :)






2. Jemen, Sokotran saari


Sokotra on Jemenille kuuluva saariryhmä Arabianmerellä, lähellä Somalian rannikkoa. Sokotrassa kiehtoo aivan erityisesti sen erikoisen upea luonto. Luontonsa vuoksi Sokotra on myös Unescon maailmanperintölistalla.



Kuva: nationalgeographic.com

Kuva: funci.org

Kuva: oddandstrange.blogspot.com



Varsinkin Sokotrassa kasvavat eksoottisen näköiset puulajit, tekevät maisemasta paikoitellen todella utopistisen näköisen. Voisi hetken melkein kuvitella olevansa jossain toisella planeetalla, joka hieman muistuttaa maata. Jotenkin todella kiehtovaa ja erilaista. Siksi sinne haluan joskus päästä. Sokotralla on tänään +31 astetta lämmintä.  Just saying.





3. Norja, Lofootit.


Norja kuulostaa heti tylsältä, eikä edes kiinnosta juurikaan kokonaisuudessaan, lukuunottamatta Lofootteja. No varmasti Norjasta löytyy muutakin, jos asiaan perehtyy. Taannoin jotakin kautta, erehdyin joillekin nettisivuille, joissa kuvissa näkyi upean jylhää vuoristoa ja smaragdinväristä merenrantaa. 


Kuva: cdn.holidayguru.ie

Kuva: fjordtravel.no


Näky oli todella kaunis ja sai tyyliin haukkomaan henkeä. Kyseessä oli siis Lofootit ja olin aika ihmeissäni, kun ymmärsin, että paikkahan on suhteellisen lähellä. Täällä pohjolassa Keski-Norjan rannikolla. Siellä haluaisin käydä joskus heinäkuussa, kun on ainakin potentiaalisia mahdollisuuksia nauttia pohjolassa mukavasta säästä ^_^





4. Brasilia


Oikeastaan Etelä-Amerikan maissa on useampiakin kohteita, jotka kiehtoo. Silti Brasilia ehkä eniten. Brasiliassa kiehtoo tietenkin sen kaukaisuus kohteena ja toisaalta värikäs ja pirskahteleva sambakulttuuri ja muu meininki.



Kuva: pandotrip.com

Amazonilla voisi törmätä näihin veijareihin. Ja sehän olisi ihan jees, koska olen papukaijafani. Kuva: animalpicturesociety.com


Brasiliasta löytyy myös Amazonin sademetsää (voi jestas sentään). Olisipa kiva käydä siellä Amazonissa, mutta liekkö rohkeus riittäisi. Näen jo sieluni silmin, miten jättiläiskäärme kuristaa ja nielaisee mut, sillä samalla sekunnilla kun viidakkoon astuisin. Ja sitten taas toisaalta koko Brasilia on siltäkin osin hieman jännittävä paikka korkean rikollisuustasonsa vuoksi. Pääsisinköhän edes lentokentältä minnekkään, ilman että kolkataan, ryöstetään ja ruumis heitetään lähimpään roskikseen.
Tälle matkalle en ainakaan yksin uskaltaisi.


Miten mulla on sellainen vahva tunne, että en pääse varmaan tämän elämän aikana Amazonille?





5. Tansania, Sansibar



Olenkin jo aiemmin kertonut matkajutuissani, että Afrikka kiinnostaa kovasti. Kiinnostus Afrikkaa kohtaan on aika lailla tasaisessa balansissa jännityksen kanssa. Olikin taannoin hilkulla, etten ottanut ja lähtenyt Gambiaan. Aloin kuitenkin epäröimään Gambian suhteen, ja jätin asiat vielä hautumaan.


Kuva: Contiki.com
Kuva: leyutours.com

Kuva: exploreronabudget.com



Keski-Afrikassa, Tansanian läntisellä rannikolla sijaitsee Sansibarin saaristo. Sansibar on jäänyt verkkokalvoilleni lähtemättömästi mm. joskus nähdyn Avara Luonto- jakson ansiosta ja toisaalta muutamien matkabloggaajien jakamien super-upeiden kuvien vuoksi. Sansibarin luontohan on juurikin sitä megaloomanista paratiisi-genreä. Voi ääh, kun voikin olla niin kaunista luontoa ja maisemaa. Joskus on vaikea ymmärtää luonnon kauneutta. Ja Sansibarin kristallin kirkkaat vedet. Viekää mut sinne, nyt heti! 


Siinäpä ne viisi mä haluun, mä haluun- kohdetta. Mutta tosiaan viisi kohdetta ei ihan matkailun haluani riittäisi sammuttamaan. Käytännössä haluaisin koluta koko tämän pallon läpi. Ja vaikka inhoan kylmää, olisi siistiä käydä joskus moikkaamassa myös Etelä-mantereella pingviinejä <3



Vauvapingviinit, awww ^_^ Etelämantereella oli alkuviikosta -46 astetta pakkasta. Aika kylmä.  Kuva: wildimages-phototours.com




Oliko listalla ehkä samoja kohteita, mistä haaveilette?











6 kommenttia:

  1. Nuo Norjan Lofootit ovat minunkin listallani. Toinenkin löytyy kohtalaisen läheltä, Islanti! Ja kerran elämässä pitäisi nähdä Yhdysvallat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Islanti muakin kiehtoo tosi paljon. Ja sitten haluaisin roadtripille USAn halki 😄 Olisi niin paljon nähtävää ja koettavaa...

      Poista
  2. Sulla onkin enemmän lämpimiä kohteita kiikarissa kuin mulla, koska itse viihdyn paremmin viileissä paikoissa;) Lofootit voisi olla myös mun listalla. Mahtavat jylhät maisemat, aivan ainutlaatuiset<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, Lofoottien maisema on kerrassaan pysäyttävä. Voin vain kuvitella, kun ne maisemat näkee ekan kerran livenä 😮

      Luinkin sun postauksen ja kommentoin mutta tuli joku error ja en jaksanut uudestaan kirjoittaa samaa tekstiä 😊 Sun kohteista varsinkin Tahiti olisi mun mieleen. Ei varmaan yllätä 😄

      Poista
  3. Teoriassa haluaisin käydä joka maassa. Käytännössä en tiiä kuin uskaltaisin mennä kaikkialle. Just nyt mua kiehtoo eniten Karibia, Havaiji, Japani, Norjan rannikon ajaminen alhaalta ylös, vaellusreissu Walesiin ja Skotlantiin yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, Karibia olisi kyllä kans tosi mahtava päästä kokemaan :) Mulla on varsinkin tuo Etelä-Amerikka sellainen, että vähän jännittäisi sinne lähteä.

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)