sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
Hyvä kirja voi olla toisinaan ihan mahtava elämys. Tiedättekö sen tunteen, kun lukemista ei malta lopettaa, vaan tekee mieli ahmia kaikki kerralla? Ja toisaalta on pakko lukea säästeliäästi, ettei hyvä kirja lopu kesken kaiken :) Kirjoja olen lukenut aina, mutta se on itselläni kausittaista. Joskus voin lukea useammankin kirjan putkella ja sitten on kausia, että ei ole yhtään lukufiilistä. Ajattelin kirjoittaa postauksen viimeksi lukemastani kirjasta, joka oli tosi hyvä.
Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu on Sisko Savonlahden kirjoittama teos. Savonlahti on minulle entuudestaan täysin tuntematon henkilö, mutta hän on myös blogia kirjoittanut. Tammikuisella kirpparikierroksella silmääni iski tämä Savonlahden esikoisteos ja juurikin tuo kirjan nimi. Kirja lähti matkaani, mutta kesti tovin jos toisenkin, ennenkuin innostuin lukemaan sen.Kirja kertoo pääosin pahasta olosta. Masennuksesta, yksinäisyydestä, ikävästä ja rakkauden kaipuusta. Kaiken tämän pohjalla on nuoren helsinkiläisnaisen ero poikaystävästään. Eron jälkeen kirjan päähenkilöllä puhkeaa jonkin asteinen masennustila ja paha olo. Kirjoitustyyli upposi minuun kuin kuuma veitsi voihin. Päähenkilön henkinen pahoinvointi tuli ihan iholle asti ja jotenkin tekstiin pystyi samaistumaan todella voimakkaasti. 

Päähenkilö käy kirjassa läpi raskasta eroprosessia, samalla kun stressaa työttömyyttä ja rahattomuutta ja sitä, että voiko hän enää koskaan olla onnellinen. Päähenkilöä kannattelee ystävät, sekä perhe, joka myös tukee päähenkilön elämää rahallisesti. 

Vaikka kirjan aihe ja tunnelma on melko surullinen, on tekstiin saatu mukaan myös hauskaa huumoria. Huomasin nauravani muutaman kerran ihan ääneen, kirjaa lukiessani. Varsinkin päähenkilön mummi on hauska tapaus, jolla tuntuu olevan aina jotakin hauskaa sanottavaa asiaan kuin asiaan. 

Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu on kirjoitustyyliltään erityisen helposti luettavaa. Teksti on soljuvaa ja asioita ei kuvailla tai jaaritella liikaa. Tykkäsin tästä kirjasta todella paljon ja harmitti, kun luin viimeisen sivun. Tiedättekö sen ärsyttävän tyhjyyden tunteen, kun hyvä kirja on luettu loppuun? Toivoisi, että voisi lukea lisää. Tämä oli juuri sellainen. Teos elämisen vaikeudesta ja tuskasta tujauksella sarkastista huumoria. Sitä tarjoilee Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu.
Onko tuttu kirja?4 kommenttia:

 1. Tämä ei ole tuttu kirja. Kävin vasta kirjastossa ja lainasin muutaman kirjan. Ensimmäinen oli jonkinlainen trilleri, luin muutaman kappaleen ja jätin kesken. Liian tylsä . Luin kuitenkin takakannen uudelleen ja siinä oli niin hyvä "mainos", että päätin jatkaa tässä joku päivä . Yksi kirja oli jotain hömppää tytöstä joka rakastui parhaan ystävänsä poikakaveriin, kirja oli liian hömppä näin vanhalle ja luin sen pomppien sivujen yli enkä siltikään missannut mitään. Vähän harmittaa, oikein hyvä kirja imaisee mukaansa niin, että jokainen luettu sana on nautinto. Niitä kirjoja ei ole monta, mutta muuten hyviä ja lukukelpoisia kyllä löytyy. Vähän harmittaa kun nyt ei kirjat natsannut, kun iski lukuvimma :/. Ihmettelen muuten, kun lainasin kirjoja e-kirjastostakin, mutta siellä oli jonoa ja saan ne lainaan vasta myöhemmin.. Että miksi siellä on jono? Eikö sitä kirjaa voi lukea useampi kerrallaan niinkuin Iltalehteä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä harmittaa jos lukuvimma iskee, mutta ei löydy sitä just oikeaa kirjaa, mistä saa sen lukunautinnon. Mulla ei ole nyt uutta kirjaa kiikarissa, mikä harmittaa. Tästä viimeksi luetusta jäi lukemisen nälkä päälle.

   En ole koskaan lainannut e-kirjoja tai muutenkaan perehtynyt tuohon asiaan. Mutta aika hyvä kysymys, että miksi e-kirjaa ei voisi lukea useampi yhtäaikaa? Aika outoa ☺

   Poista
 2. Tää kuulostaa sellaiselta, mistä mäkin voisin tykätä. Kirjan on ehdottomasti oltava mukaansatempaava, muuten lukeminen muuttuu rentouttavasta väkinäiseksi, eikä silloin koko lukemisessa oo oikein mitään järkeäkään :D Ihan kuin lukisi väkipakolla johonkin tenttiin, jos kirja ei oikeasti kiinnosta. Mä aloitin vuoden alusta kirjavinkit-osion blogissa, jossa on nyt ollut 3 vinkkiä jo eri kirjoista. Lisää tulossa taas kohtapuoliin :) Lukeminen on ihanaa, kun on hyviä kirjoja! Joten tiedän todellakin ton tyhjyyden tunteen, kun hyvä kirja loppuu, eikä enää pääsekään siihen kirjan tutuksi tulleeseen maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä tempas ihan heti mukaansa jo parin sivun jälkeen! Mä kävinkin tän kirjan jälkeen ostamassa kirjanälkääni kaksi uutta kirjaa. Toinen oli kauhee pettymys ja jäi kesken jo parin luvun jälkeen. Toinen on just sellanen, että jaksaa nippa nappa lukea, mutta huomaa usein ajattelevansa jotain muuta ja ei muista mitään mitä just luki :D Eli meni vähän metsään mun viimesimmät kirjahankinnat :D

   Se on kyllä mahtava se lukuelämys, jos vain kohdalle sattuu juuri se oikeanlainen kirja. Toivottavasti sellainen osuis taas pian kohdalle ^_^

   Poista

Kommentit piristävät aina :)