maanantai 4. maaliskuuta 2019

Attitude - Luonnonkosmetiikkaa asenteella
Ja tänään onkin esittelyvuorossa jälleen luonnonkosmetiikkaa, joka on lähtöisin Kanadasta. Jäin miettimään ennen postauksen aloittamista, että olenkos aiemmin törmännyt kanadalaiseen luonnonkosmetiikkaan, saatika taviskosmetiikkaan tuolta suunnalta. Ja enpä taida, ennen kuin nyt :)Brändi kantaa nimeä Attitude (suom. asenne). Ensimmäinen huomioni pakkauksissa oli Worry-free maininta. Aika sopiva slogan luonnonkosmetiikalle. Niin tyypillistä ^_^ Worry-free maininnalla tietenkin viitataan siihen, että Attituden tuotteissa on käytetty vain varmasti turvalliseksi todettuja raaka-aineita. 

Attituden tuotteet ovat mm. vegaanisia ja hiilidioksidineutraaleja. Näiden lisäksi Attitude on hypoallergeeninen, cruelty-free, EWG- sertifioitu ja pakkaukset ovat HDPE- muovia, jotka ovat ekologisesta näkökulmasta helpointa materiaalia muovin kierrätyksessä. Siinäpä sitten ne Attituden tärkeimmät speksit.

Attitudelta löytyy hurjan laaja valikoima kodin pesu- ja puhdistusaineita, sekä ihonhoitotuotteita. Itse olen testaillut kahta erilaista Attituden vartalovoidetta, sekä hiustenhoitoainetta. Näistä fiiliksiä tänään :)

Super Leaves Rauhoittava vartalovoide (240ml)Super Leaves Rauhoittavan vartalovoiteen pohja on kookospohjaisessa esteriöljyssä. Muita hoitavia öljyjä ovat mm. oliivi- ja viinirypäleensiemenöljy. Mukana on myös tuttua sheavoita. Vartalovoiteen erikoisuutena on moringan siemenuute, joka lupaa vähentää saasteiden kiinnittymistä iholle (kuulostaa vähintään erikoiselta?). Vartalovoidetta tähdittää myös valkoisen teen lehtiuute, joka on antioksidanttista. Arvelen, että Super Leaves- nimi viittaa juuri tähän valkoisen teehen.

Vartalovoiteen koostumusta kuvailisin semi-täyteläiseksi. Sitä saa hieroa iholle pienen hetken, mutta melko rivakasti se imeytyy ihoon. Kosteuttavat tehot ovat hyvät, mutta mukana on selkeästi ravitsevaa ja pehmentävää fiilistä. Jälkituntu on pehmeä. Ei öljyistä tai tahmeaa fiilistä havaittavissa. Tämä on niille tyypeille, jotka haluavat pukea vaatteet samantien päälle, ilman "pitkiä imeytymisaikoja". :) Tässä on erittäin mieto tuoksu, jossa voi aistia kukkaisuutta. Mutta haluan vielä painottaa, että tuoksu on todellakin supermieto.


Super Leaves MEN Energisoiva Vartalovoide (240ml)

Attitudelta löytyy myös miehille oma versionsa vartalovoiteista :)

Energisoivan vartalovoiteen pohja on myös samoissa edellä mainituissa raaka-aineissa, tosin eri järjestyksessä ja miinus oliiviöljy. Energisoiva termi tuotteen nimessä viittaa tuttuun, antioksidanttiseen gingseng-uutteeseen. 

Vartalovoiteessa onkin sitten selkeämmin havaittava maskuliininen tuoksu, joka tosin myöskin melko miedolla linjalla. Tuoksu muodostuu setripuusta, nerolista ja bergamotista. Tykkään tosi paljon tämän tuoksusta, joka on makeahkosti sitruksinen.

Arvatenkin, kun kyseessä on miehille suunnattu tuote, on koostumus kevyt. Voide tulee tuubista paksuhkona, mutta on sitä genreä, että imeytyy ihoon "valon nopeudella". Kosteuttavissa ominaisuuksissa ei ole moitittavaa. Mutta edellä mainittuun vartalovoiteeseen verrattuna, tämä ei ole yhtä pehmentävän tuntuinen (vähemmän emollientteja). Iholle jää mieto tuoksu. Taidan säästää tämän kesälle ^_^


Tuuheuttava hoitoaine (240ml)Attituden valikoimissa on hoitoaineiden osaltalta kosteuttava, vahvistava ja tuuheuttava hoitoaine. Minulla on ollut testissä jälkimmäinen, tuuheuttava tapaus.

Joitain vuosia sitten, oli vielä aika haastavaa löytää luonnonkosmetiikan parista oikeasti toimivia hoitoaineita. Ainakin omassa vaikeassa päässäni moni luonnonkosmen hoitsikka toimi surkeasti tai vähintään välttävästi, lukuunottamatta muutamia helmiä (esim. Sante ja Mádara). Hoitavuutta toki moni tarjosi, mutta hiuksia selvittävät ominaisuudet olivat jossain tipotiessään. Toista se on nykyään. Markkinoilla alkaa olla jo kattava määrä, erittäin hyvin toimivia hiustenhoitoaineita, jotka eivät yhtään kalpene synteettisten sisarustensa rinnalla. Tässä on taas yksi sellainen :)

Mainospuheen mukaan hoitoaineen sisältämä antioksidanttinen karpalouute tuuheuttaa hiuksia. Tällaisten väittämien suhteen olen todella skeptinen, sillä hiukset ovat kuitenkin kuollutta materiaalia. Miten ihmeessä ne hyötyisivät antioksidanteista? :) Vähän samaan kastiin menevät biotiinia sisältävät hiustenhoitotuotteet. En jaksa uskoa, että biotiini tekee juuri mitään hiuksille ulkoa päin.

Tästä huolimatta Attituden hoitsikka on loistavaa tavaraa. 

Kevyen voidemainen koostumus levittyy liukkaasti ja helposti hiuksiin. Mukana on myös kvatteja, jotka näyttelevät tärkeää roolia selvitetyissä hiuksissa. Attituden hoitsikka huuhtoutuu helposti hiuksista, ja se selvittää hiukset oikein ansiokkaasti. Hyvää tavaraa on! :)  

Sitten vielä yksi lisäpiste tälle: Hoitoaineen tuoksussa yhdistyy kardemumma ja appelsiini. Onko VÄHÄN namiska tuoksu. Tekee mieli syödä- tapaus :D

Kuva: naturaldispensary.co.uk
 Attituden tuotteita löytyy ainakin Sokoksilta, sekä HouseofOrganicilta*Super Leaves Rauhoittava Vartalovoide*              18,50€/ 240ml
Super Leaves Tuuheuttava Hoitoaine*                   12,90€/ 240ml
Pr-näytteitä.
*mainoslinkkiOnko Attitude jo tuttu?


5 kommenttia:

 1. Worry Free on hyvä kiteytys:) Nykyisin kosmetiikkakin aiheuttaa liiaksi huolestuneisuutta, niin on hyvä, että ko. sana ainakin mainitaan. Valmistaja tiedostaa kuluttajan tunnetilan ja ottaa sen huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Kosmetiikan ainesosien mahdolliset haittavaikutukset ihmisten terveyteen on ollut paljon esillä, ja hyvähän se vain on. Ja fiksu valmistaja nimenomaan nappaa aiheeseen kiinni ;)

   Poista
 2. Mullakin on ollut näitä vartalonhoitotuotteita käytössä ja oon tykännyt! :) Tuon hoitoaineen voisin ostaa pelkästään kardemumma-appelsiinin tuoksun takia, vaikka en yhtään enempää tuuheutta mun hiuksiin kaipaakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään periaatteessa tarvitse yhtään lisätuuheutta, mutta kosteuttava ja varsinkin hoitava hoitoaine kuulosti hieman riskivalinnalta tähän päähän :D Tuuheuttava toimikin onneksi oikein loistavasti ^_^

   Poista
  2. Joo, välillä hoitavat hoitsikat latistaa ihan liikaa! Varsinkin luonnonkosmetiikassa oon huomannut sen ongelman :D

   Poista

Kommentit piristävät aina :)