lauantai 2. maaliskuuta 2019

Esittelyssä Bybi Boosterit





Vaihtoehtoista retinolia, karoteenipitoista Buritia ja makeaa mansikansiemenöljyä, supersöpöissä pipettipulloissa. Esittelyssä Bybin uutuuksia :) 








Brittiläisen luonnonkosmetiikkabrändi Bybin tuotevalikoima on viimeaikoina siis laajentunut. Esittelinkin ihan hiljattain yhden uutuustuotteista, Swipe Clean öljyputsarin. Öljyputsari kolahtikin samantien omiin suosikkeihini öljyputsareiden genressä. Uusiin lanseerauksiin kuuluvat myös iloisen värisiin pipettipulloihin pakatut boosterit. Boosterit ovat käytännössä yhden raaka-aineen öljyjä (poikkeuksena Bakuchiol). Näitähän voi sekoitella hoitovoiteen sekaan, tai muodostaa omia öljykocktaileja. Tai sitten käyttää ihan sellaisenaan hoitorituaalin viimeisenä vaiheena :) Näitä kolmea boosteria tuli testailtua suurella mielenkiinnolla. Yksi boostereista oli ehdottomasti muita kiinnostavampi ja toimikin ihollani mahdottoman hyvin. Joukosta löytyi myös huti, jonka kanssa ihoni ei pelannut yhteen sitten alkuunkaan.

Boostereita testailin iholla sellaisenaan, saadakseni niistä parhaan mahdollisen vaikutelman.









Strawberry Booster


Inci: Fragaria ananassa



Mansikansiemenöljyä punaisessa pipettipullossa. Kuka muka voi vastustaa? :D

Putelista löytyy siis kaikessa yksinkertaisuudessaan mansikansiemenöljyä, ei muuta. Inci kyllä meinaa väkisinkin kääntyä päässäni ananakseksi, mutta mansikasta siis kyse.

Mansikansiemenöljy sisältää runsaasti Omega-3 ja -6  rasvahappoja. Mansikansiemenöljystä löytyy myös runsaasti E-vitamiinia ja antioksidanttista ellagiinihappoa. Mansikansiemenöljy on linolihappovoittoinen, joka tekee siitä lähtökohtaisesti sopivan myös tukkeutuvalle iholle. 

Strawberry Booster on tunnultaan melko kevyt öljy. Se imeytyy ihoon hetkessä, eikä siitä jää raskaan öljyistä tuntua iholle. Tämä boosteri muuten tuoksuu miedosti mansikalle ^_^ Tästä boosterista tykkäsin paljon ja se tuntui sopivan iholleni oikein hyvin.









Buriti Booster

Inci: Mauritia flexuosa




Buriti Booster sisältää buritipuun öljyä, ei muuta. Buriti on palmupuu, joka kasvaa Amazonissa. Buritista mielenkiintoisen tekee ainakin se, että sen sanotaan olevan luonnon rikkain lähde antioksidanttiselle beetakaroteenille. Buriti sisältää myös runsaasti E-vitamiinia. Buritin sanotaan olevan erittäin tehokas suojamaan ihoa saasteilta, sekä valovaurioilta.

Buriti oli sitten boostereista se tapaus, joka synnytti ihokatastrofin. Buritiöljyn testailun jälkeen iho oli aivan totaalisen tukossa, sekä iholle nousi useita pieniä finnejä. Buriti ei siis sovi omalle iholleni ollenkaan. Syynä tähän reaktioon saattaa olla buritiöljyn rasvahappokoostumuksen* runsas oleiinihappopitoisuus. Buriti sopineekin lähtökohtaisesti paremmin kuivalle ihotyypille. 

Buriti Boosterin väristäkin jo huomaa, että sitä beetakaroteenia on runsaasti. Öljy on väriltään oranssia. En kuitenkaan huomannut, että öljy olisi antanut sävyä iholleni. Mitään tuoksua Buritissa en havaitse. Buritin tuntu iholla on mielestäni myöskin melko kevyt, vaikkakin selkeästi tuhdimpi verrattuna Strawberry Boosteriin.



*Rasvahappokoostumuksista olen kirjoittanut aiemminkin. Yleisen käsityksen mukaan, tietyt rasvahappokoostumukset sopivat tietyille ihotyypeille lähtökohtaisesti paremmin. Tosin näidenkään asioiden kanssa homma ei ole mustavalkoista. Ihot ovat yksilöitä ja reagoivat täten sen mukaan :)










Bakuchiol Booster


Inci: Squalane, bakuchiol



Tämä! Bakuchiol Booster kiinnosti aivan ehdottomasti eniten ja siitä syystä, että se lupaa olla vaihtoehto retinolille. 

Putelista löytyy siis oliivipohjaista skvalaania. Skvalaani tuntuu hieman öljyltä, mutta sitä ei tarkalleen ottaen sellaiseksi määritellä, vaan lipidiksi. Skvalaanin seuralaisena pullossa on 1% kasviperäistä bakuchiolia.

Ennen tähän boosteriin tutustumista, en ollut kuullutkaan bakuchiolista. Bakuchiolin sanotaan olevan ominaisuuksiltaan retinoliin verrattavaa. Näiden kahden ero kuitenkin on, että bakuchiolin ei pitäisi retinolin tavoin kuivattaa, ärsyttää tai herkistää ihoa UV-valolle. Jaa, että onko mielenkiintoista? ^_^
Netistä kaivelemani artikkelit tosiaan vahvistaisivat asian olevan näin. 

Boosterin sisältämä skvalaani on myös vaikutuksiltaan antioksidanttinen, sekä tehostaa muiden raaka-aineden imeytymistä ihoon. 

Bakuchiol Boosterin koostumus on vesimäisen  kevyttä. Jotenkin tätä on vaikea kuvailla ollenkaan öljymäiseksi tunnultaan, sen verran nopeasti ihoni tämän hotkaisee. Jälkituntuma on käytännössä rasvaton (skvalaanihan on ominaisuuksiltaan ei-rasvaisen tuntuinen). Tässä tuoksunee skvalaanin ominaistuoksu. Sitä on tosi vaikea kuvailla, mutta se on kyllä niin mieto, että tuskin häirinnee tuoksuherkkiäkään.

Bakuchiol Boosteria testailin eniten ja voin kertoa, että tämä sopii mun iholle yhtälailla kuin nenä päähän. Käyttöajankohdan valitsin tälle iltaan. Ja en tiedä johtuuko skvalaanista, bakuchiolista, vai niiden yhdistelmästä, mutta iho on näyttänyt aamuisin erityisen upealta. Ihoni on näyttänyt erityisen freesiltä ja kirkkaalta, mutta yksi vaikutus oli erittäin huomattava. Ihoni on yleensä aamuisin erittäin rasvoittunut. Bakuchiol Boosterin käytön myötä rasvoittuvuus on vähentynyt ihan dramaattisesti. Olin suoraan sanottuna aika hämmästynyt tästä ilmiöstä, en osannut sitä ollenkaan odottaa. Lienee päivänselvää, että käytän tämän boosterin loppuun hymyssä suin ja ostan jatkossa lisää litratolkulla :D

Bakuchiolin käytön aikana en myöskään kyllä huomannut mitään niitä efektejä, joita ainakin voimakkaan retinolituotteen käyttö itselläni voi joskus aiheuttaa.









Bybi Boostereita löytyy TwistBe- verkkokaupasta*


Strawberry Booster*  16€/ 15ml
Buriti Booster*            16€/ 15ml
Bakuchiol Booster*    16€/ 15ml




Pr-näytteitä
*mainoslinkki



Miltä kuulostavat Bybi Boosterit? Kiinnostuitko? Oletko jo ehkä kokeillut?


11 kommenttia:

  1. Kuulostavat kiinnostavilta ja boostereiden melko alhainen hintataso nostaa kiinnostusta entisestään;)
    Tuollaisesta bakuchiolista en minäkään ole ennen kuullut, en ainakaan muista, mutta on oikein mukavaa, että tällaisia uusia tehokkaita tuttavuuksia ilmaantuu markkinoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaan, että tuosta bakuchiolista saattaa tulla seuraava trendi luonnonkosmetiikassa ☺

      Kiinnitin myös huomiota näiden edulliseen hintaan. Bybi on muutoin tyyriimpää kosmetiikkaa.

      Poista
  2. Ooh! Bakuchiol Booster vaikuttaa supermielenkiintoiselta! Silmäilin aluksi ohimennen vain läpi, kun olin kuvien perusteella varma, että on ulkona mun hintahaarukasta. Mutta eipä olleetkaan ja palasin vielä lukemaan tarkemmin! Superpirteät pullot kyllä houkuttavat myös. <3 Taidanpa laittaa keväthankintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kyllä on jo ulkonäkönsä puolesta ihan pakollinen hankinta kevääseen 😄 Ja tosiaan munkin mielestä hinnat ihan järkevät, joten tavoittaa useammat kuluttajat.

      Poista
  3. Bakuchioli meni mulla hankintalistalle, olin näistä jo kuullut ja kiinnostunut, mutta sun kirjoitus lisäsi kiinnostista entisestään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti toimii sunkin iholla hyvin ☺ Ja en malta odottaa sun mahdollista postausta aiheesta.

      Mä ihmettelin, että miksei tästä bakuchiolista ole aiemmin ollut oikein mitään kohinaa missään?

      Poista
  4. Mä suorastaan rakastan näiden pakkauksia kuin karkkeja. :) Bakuchiolia on varmaan pakko joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää kyllä on ilo silmälle. Kaverikin sanoi, että kun näki nämä että tekisi mieli ostaa kaikki ihan vaan, kun niin kivan näköset putelit 😄

      Poista
  5. Nää on mun mielestä niin uskomattoman edullisia, ettei tosikaan! Mulla ollut tuo Bakuchiol nyt testissä ja alkutuntuman perusteella jo aika huippu! Toi mansikkaboosteri kiinnostaa myös, sen varmasti testaan myöhemmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä hämmästelin myös tosi edullista hintaa, mikä poikkeaa Bybin muista tuotteista :) Bakuchiol on varsin mielenkiintoinen ja mainio tapaus :D ^_^

      Poista
  6. Aivan ihanat kuvat ja ihanat boosterit! Multa löytyy myös nää kaikki ja bakuchiol on mun fave. :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)