maanantai 3. joulukuuta 2018

Mon|Sun - Yöterapiaa jaloille

Naamioitahan löytyy nykyään niin kasvoille, hiuksille, kropalle kuin myös jaloille. Yleensä ottaen ajatus jalkanaamiosta kuulostaa omaan korvaani oudolta ja myös vaikeakäyttöiseltä. Tänään siis juttua jalkanaamiosta, joka oli positiivinen yllätys! :)


Kyseessä on itselleni aika tuntematon ruotsalainen brändi nimeltä Mon|Sun*. Erikoisen kuuloinen nimi jäi ihmetyttämään ja sehän on tosiaan lyhenne lauseesta "Monday to Sunday", joka taas omalta osaltaan viittaa brändin tuotteiden kattavuuteen ajasta ja paikasta riippumatta.

Mon|Sunilta löytyy valikoimista ihonhoitotuotteiden lisäksi myös sisustustuotteita, sekä huonetuoksuja. Ihonhoitotuotteiden osalta Mon|Sun hyödyntää useimmissa tuotteissaan aktiiviaineita, kuten AHA-happoja ja niasiiniamidia.

Mon|Sunilta on saatavilla myös lahjaboxeja*.Bedtime Therapy Calming Oats Overnight Foot Mask  on taas yhden sortin nimihirviö. Miksi pitää keksiä näin älyttömän pitkiä tuotenimiä? :D

Karttelin tuotteen testaamista aika pitkään, joka johtui juurikin tuosta foot mask- nimikkeestä. Termi foot mask toi välittömästi mieleeni sotkuisen operaation ja mahdollisesti alaraajojen kokoisiä jälkiä ympäri huushollia. Mutta eihän tämä sellainen tuote ollut ollenkaan.

Tämä on taas niitä tuotteita, joista on tehty nimeä vääntelemällä kuluttajan korvaan vähän jännemmän kuuloinen. Mon|Sunin jalkanaamio on mielestäni vain tyypillinen jalkavoide, enkä koe siinä mitään jalkanaamiomaista alkuunkaan. Mutta hyvä tuote tämä on silti!Naamio ravitsee jalkojen ihoa rapsiöljyllä ja sheavoilla. Allantoiini, kaurauute, sekä kauraöljy korjaavat ihoa. Mon|Sunin naamiossa on myös fermentoitua granaattiomenan uutetta, joka toimittaa entsymaattisen kuorinnan virkaa. Vaikutusta voisi siis verrata AHA-happojen kemiallisesti kuorivaan vaikutukseen (edistää kuolleen ihosolukon irtoamista), joskin kyseessä on miedompaa tavaraa.
100% vegaanisen jalkanaamion koostumus on aika paksua ja samalla myös kuohkeaa. Se selkeästi tuntuu ravitsevalta iholla, mutta ilman överiä rasvaisuuden tunnetta, mikä onkin turhan usein ongelma jalkojenhoitotuotteissa. Kuohkean tuntuinen voide pyörähtelee jalkojen iholla hetken, kunnes iho yhtäkkiä hörppää voiteen sisäänsä. Jälkitunne iholla on mainio. Ravittu ja pehmeä, mutta ei ollenkaan niljakas. Sukat voi vetää surutta saman tien jalkaan, ja sekös tekee jalkavoiteesta jo hehkuttamisen arvoisen :)Ja tosiaan, kuten nimikin viittaa, tätä on tarkoitus käyttää öisin. En ymmärrä miksi? Olen itsepäinen ihminen ja näin ollen käyttänyt tätä iltojen lisäksi vähän muutenkin silloin kun siltä on tuntunut.

Jalkanaamion tuoksusta löytyy jasmiinia, viikunaa ja vetiveriä. Tuoksun pitäisi kuulemma tuoda mieleen ylellisen hotellin tunnelman, en osaa siihen sanoa. Tuoksu on aika hyvä ja jollain tapaa kuvailisin sitä myös rauhoittavaksi (ehkä siksi tätä on tarkoitus käyttää öisin?)


Mon|Sunin jalkanaamioon siis tykästyin ihan urakalla. Loistava imeytyvyys, kiva tuoksu ja toimivat raaka-aineet. Jalat ovat pysyneet tätä tuotetta käyttämällä hyvässä kunnossa, joskaan lähtötilanne ei ollut mitään norsunnahkaa, vaan enemmänkin lievää kuivuutta ja karheutta.
Bedtime Therapy Calming Oats Overnight Foot Maskia löytyy Kickseistä* ja sillä on hintaa 11,90€/ 125ml.
Pr-näyte.
*MainoslinkkiOletteko tutustuneet Mon|Sunin tuotteisiin? Millä tuotteella te hoidatte jalkojen ihoa mieluiten?4 kommenttia:

 1. Ihan on vieras merkki... olisin varmaan nimennyt sen monsuuniksi ilman selvennystäsi;) Mun mielestä jalkavoiteen (tai naamion) pitää olla sellaista, että sukat voi vetää jalkaan vaikka heti... kuka jaksaa odotella jalat ilmassa, että voide imeytyy...? Siinä mielessä kuulostaa varsin hyvältä tapaukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monsuuniksi tämä munkin suussa taipuu :D Sellainen jalkavoide onkin käyttömukavin, jos sukat voi melkein heti laittaa jalkaan. Harmi vaan, että sen tyyppiset voiteet on tosi usein liian kevyitä koostumukseltaan. Ja kevyillä jalkavoitella, ei saa kovin hyvää tulosta, ellei ole sitten siunattu sellaisella jalkojen iholla, joka ei erityisemmin hoitoa tarvitse :)

   Poista
 2. Uus merkki mullekin. Jäin vaan pohtimaan, että miksi on maailman vaikeinta rasvata jalat? Huolimatta sen tarpeesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se mullakin on, että pitää oikein psyykata ittensä jalkojen rasvausta varten :D Mulla ainakin liian tuhdit koostumukset on sellainen seikka, että en jaksa tarttua rasvapurkkiin. Rasvaisiksi jäävät jalat, on vain sellainen tunne, mitä oudoksun kai liikaa. Tai yleensä ottaen joku liian vahvasti aistittavissa oleva tuotetuntu jalanpohjissa häiritsee :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)