maanantai 5. marraskuuta 2018

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa: MurumuruKerkesin jo jokin aika sitten etukäteen hehkuttamaan Instagramissa uudesta kotimaisesta luonnonkosmetiikkasarjasta. Kyseessähän on varsin söpöä nimeä kantava Murumuru :) Murumurun takana on Naviter, joka valmistaa mm. myös suosittuja Ekopharman ja Atopikin tuotteita. Koska olen aiemmin pitänyt todella paljon Ekopharman ja Atopikin tuotteista, oli Murumurunkin suhteen odotukset todella korkealla. Murumuru on Fi-Natura sertifioitua, vegaanista ja eläinkokeetonta.Pressitiedotetta taannoin lukiessani, olin lähestulkoon varma, että tähtiraaka-aineeksi on valittu murumuruvoi. Kosmetiikkasarjan nimi oli niin vihjaava ^_^ Ja murumuruvoitahan tämä sitten sisälsikin. Ei vielä niin kovin tunnettu murumuruvoi (Astrocaryum Murumuru) saadaan  amazonilla kasvavasta palmusta. Murumurun ihoa hoitavia ominaisuuksia on verrattu aika paljon kookokseen. Murumuru mm. vähentää punoitusta ja tulehdusta, sekä lukitsee tehokkaasti kosteutta ihoon.

Seuraavaksi sitten fiiliksiä muutamista sarjan tuotteista. Murumurun koko valikoimaan voi käydä tutustumassa täällä.PuhdistusvaahtoPuhdistusvaahto tuoksuu ihan irtokarkeille. Siis ihan oikeasti, tai näin ainakin minun nenäni kyseisen vaahtoputsarin aistii. Putsarin tensideiksi on valittu erittäin miedot caprylyl/capryl glugoside ja coco-betaiini. Sodium PCA ja glyseriini sitovat tehokkaasti kosteutta iholle.

Vaahdon koostumus on jämäkkää ja helposti levittyvää, ja myöskin helposti pois huuhtoutuvaa. Ei jätä jälkeensä kiristelevää ihoa, vaikka vuodenaikaan nähden alkaa iho olla jo tosi vaativa puhdistustuotteiden suhteen. Mieto ja hellävarainen putsari.KasvovesiMurumurun kasvoveden tuoksumaailma jatkaa selkeällä, hedelmäkarkkimaisella linjalla. Kasvovesi sisältää virkistävää inkivääriuutetta ja tehokkaita humektantteja. Kasvovesi eroaa useimmista muista sillä, että se sisältää myös prebiootteja. Prebiootit lisäävät iholla olevien hyödyllisten probioottien määrää, joka taas omalta osaltaan vahvistaa ihon omaa suojamekanismia.

Kasvoveden voi lisätä iholle vanulapulla tai kämmenen kautta iholle painelemalla. Suosittelen jälkimmäistä. Arvokasta tavaraa ei kannata turhaan tuhlata vanulapulle :) Murumurun kasvovesi tuntuu erittäin tehokkaasti kosteuttavalta. Kasvovettä voi, ja kannattaakin kerrostaa iholle, jolloin siitä saa parhaan hyödyn irti. Muutamalla kerroksella Murumurun kasvovettä saa iholle jo ihan seerumimaisen tunteen. Tästä tuli iso suosikki :)C-vitamiiniseerumi


No tässä onkin sitten aikamoinen jalokivi, näin väitän. Murumurun raaka-ainelistan kakkosena on kotimainen kaurauute, joka on erinomainen raaka-aine varsinkin herkälle iholle. Kaurauute suojaa, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Incin kolmosena on megakosteuttaja hyaluronihappo, jota seuraa stabiloitu C-vitamiinijohdannainen, joka kirkastaa ihoa ja boostaa kollageenin muodostumista. Seerumin kruunaavat prebiootit.


Seeruminkin tuoksu on hieman karkkimainen, mutta happamampi edellä mainittuihin verrattuna. Koostumus on hyvin nestemäistä, joka hulahtaa nopeasti ihoon. Iholle jää seerumin lisäämisen jälkeen hetkeksi pientä tahmeutta, joka kertoo hyvistä kosteutta sitovista ominaisuuksista.Silmänympärysvoide


Murumurun silmänympärysvoiteessa ei ole juurikaan aistittavaa tuoksua. Sy-voide sisältää mm. kosteutta sitovia sodium PCA:ta ja hyaluronihappoa. Ruiskaunokki hillitsee tulehdusta ja C-vitamiini kirkastaa.

Koostus on erittäin paksua voidetta. Se kuitenkin imeytyy todella nopeasti, jättämättä rasvaista tai kiiltävää pintaa. Hoitavan ja pehmentävän tuntuinen sy-voide.
Kasvovoide


Myös Murumurun kasvovoide nousi suosikkeihin. Tuoksu on jälleen kevyen karkkimainen. Kasvovoiteeseen on valittu mm. antioksidanttista ja runsaasti omegarasvahappoja sisältävää chiansiemenöljyä.

Koostumusta voisi kuvailla melko paksuksi ja voidemaiseksi. Koostumus silti levittyy iholle yllättävän liukkaasti ja imeytyykin melkein valonnopeudella. Kasvovoide tuntuu erittäin pehmentävältä. Tämä ei jätä jälkeensä rasvaisuuksia tai muitakaan jälkituntemuksia.

Jos siis kuuluu siihen ryhmään, jotka eivät juurikaan välitä voiteiden jättämistä voimakkaista jälkitunnuista iholla, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Murumurun kasvovoiteen. Tästä ei jää iholle muuta, kuin pehmeä ja hyvä tunne ^_^Hoitosalva


Murumurun vedetön hoitosalva on pakattu täysin biohajoavaan sulapac-pakkaukseen. Hoitosalva sopii mm. pakkasvoiteeksi, sekä erittäin kuiville ihoaluille, joille tavalliset voiteet eivät riitä. Hoitosalvassa on käytetty  tietenkin murumuruvoita, viinirypäleen siemenöljyä ja kandelillavahaa, joka suojaa ihoa.

Hoitosalva on määritelty Murumurun sivuilla herkullisen tuoksuiseksi, mutta tässä tapauksessa en aisti salvassa itse juurikaan tuoksua. Hoitosalvan koostumus on aika jännä. Se tuntuu aluksi purkista kaivettaessa melko kovalta, mutta sulaa iholle miltei välittömästi. Hoitosalva on tietenkin erittäin hoitava ja pehmentävä, mutta tämän paras ominaisuus lienee se, että tämä imeytyy tämän tyyppiseksi tuotteeksi verrattain nopeasti. Jälkituntuma iholla on superpehmeä, mutta ei juurikaan rasvainen. Tämä menee vedettömien hoitosalvojen Top3:een ihan helposti :)Murumurun tuotteita löytyy mm. Hehkuista . Kaikki jälleenmyyjät täällä.
Tuotteet saatu pr-näytteenä.
Miltä kuulostaa Murumuru? Oletteko jo kokeilleet?

6 kommenttia:

 1. https://charmingnails.blogspot.com/2018/11/missa-murumuruseni-on.html

  Kirjoittelin itsekin tänään Murumurusta :) c-vitamiiniseerumi oli rakkautta ja silmänympärysvoide juuri sellainen jota tykkään käyttää. Ihana sarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä kävinkin lukemassa sun murupostauksen :D Mä tykkäsin oikeastaan näistä kaikista Murumurun testituotteista. Toisaalta olinkin 99% varma etukäteen, että näistä tulisin tykkäämään. Naviterin tuotokset on ollut kovasti mun mieleeni :)

   Poista
 2. Haha, kun mä näin tän ekan kerran oli mielessä että aha, EkoPharman halvelmpi kopio ja yllätys, se onkin Naviterin! Nää on varmasti yhtä hyviä kuin EkoPharmat ja nyt sen sarjan kannattajat saavat yhtä tehokkaita mutta edullisempia tuotteita 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nämä vaikuttavat oikein laadukkailta ja hyviltä. Ja hintakin on luonnonkosmetiikaksi erittäin kohdallaan :) Esim. tuon C-vitamiiniseeruminkin hinta-laatusuhde on aika lyömätön.

   Poista
 3. Mikähän nuissa hoitosalvoissa ja vastaavissa tuotteissa on niin viehättävää? Mua aina kiinnostaa ne eritoten. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, jaa-a :D Kaikilla on joku oma fiksaatio. Mulla on varmaan seerumit nykyään ja pikkuhiljaa innostaa aika paljon kaikki öljycocktailit :D Toisaalta oon innostunut näistä vedettömistäkin tuotteista, vaikka ennen vähän karsastin niitä :)

   Poista

Kommentit piristävät aina :)