lauantai 27. lokakuuta 2018

Unohtuiko kaula?
Moniko tunnustautuu olevansa laiska ihonhoitaja, kun kyseessä on kaula? Tietääkseni aika moni ihoansa hoitava tyyppi ei joko edes välitä hoitaa kaulan ihoa, tai sitten kyseinen alue skipataan ihan vain siksi, että ei jaksa sitä hoitaa. Voin heti tähän alkuun tunnustaa, että olen syyllistynyt vuosien varrella molempiin "rikoksiin" :)


Nuorempana, kun kamppailin finniongelmien kanssa, ei tullut todellakaan mieleen levitellä mitään voiteita kaulalle. Ihan vaan finnien pelossa. Homma oli yhtä taistelua oikeiden ihonhoitotuotteiden löytämisellä kasvojen iholle, niin ei siinä jaksanut ottaa lisästressiä kaulan ihonhoidossa. Myöhemmällä iällä levittelin hoitotuotteita kaulalle "silloin tällöin", jonka voi oikeastaan lukea, että ei juuri koskaan :D Se oli silloin sitä laiskuutta ja välinpitämättömyyttäkin.
Muista myös kaula!
Nykyään on sävel ihan eri. Olen jo vuosia jaksanut hoitaa samalla myös kaulan ihoa, aamuin illoin. Jännästi siinä saa lisämotivaatiota tuohon hommaan, kun kosmebloggaajana huusholli tursuaa purkkia ja purnukkaa ja johonkin nekin pitäisi saada käytettyä, ettei menisi hukkaan. Jemmoistani löytyy myös useampi kasvojen iholle liian tuhti tai muuten vain sopimaton tuote, ja ne saa oivallisesti hyödynnettyä kaulan ihonhoidossa. Jos siis nurkissasi pyörii tuotteita, jotka kenkkuilee kasvoilla, älä heitä pois vaan kokeile jos se toimii kaulan iholla.

Jostain syystä kuluttajat eivät tykkää, tai oikeastaan raaski käyttää kaulan iholla mitään kovin kalliita hoitotuotteita. Esimerkiksi vaikka satasen maksavaa luksuskasvovoidetta ei kovin moni ole halukas tuhlaamaan myös kaulan iholle, vaan kaulalle saatetaan levittää vaikka vartalovoidetta (mikä sekään ei välttämättä huono vaihtoehto ole, jos koostumus on laadukas). Sinänsä tuo edellä mainittu on hassua, sillä yhtälailla se kaulankin iho vanhenee kasvojen rinnalla. Ja kaulan iho on myös samallalailla näkyvissä kuin kasvojen iho. Periaatteessa, jos kasvojansa puunaa tunnollisesti vuodesta toiseen samalla unohtaen kaulan, vanhemmalla iällä ne ovat jokseenkin eri paria? Kasvot todennäköisesti paremmin säilyneet ja kaula ennenaikaisesti vanhentunut.


Kuvat: Hearstapp.com
Markkinoillahan on myös ihan erillisiä kaulavoiteita. Siinä missä kasvoille suunnatut antiage-voiteet lupaavat taikoa ryppyjä näkymättömiin ja liftata ihoa, samaa lupailevat kaulavoiteet. Hurjimpia lupauksia lienee helttakaulan kiinteytyminen. En ole itse koskaan kokenut kaulavoiteita genrenä millään tavoin mielenkiintoisena. En usko niiden tekevän iholle, mitään sen suurempia taikoja, kuin kasvoillekaan suunnatut tuotteet. Omasta mielestäni kaulan iholle voi ihan yhtälailla käyttää kasvovoidetta. Mitä mieltä te olette? Onko kaulavoide turha tuote? Käytättekö erityisiä kaulalle suunnattuja tuotteita?


Itse olen viime aikoina jaksanut oikein kunnolla panostaa kaulankin ihon hoitoon. Uskon, että siitäkin on varmasti hyötyä pidemmällä tähtäimellä. Omalla kohdalla olen huomannut, että kaulan alueen poikkijuonteet ovat pehmenneet ja madaltuneet tunnollisella ja säännöllisellä hoidolla, joskaan ne juonteet eivät koskaan ole olleet mitenkään erityisen silmiinpistävät ^_^
Näillä tuotteilla olen hoitanut kaulan ihoa viimeaikoina:Inhoan pestä kaulan aluetta perinteisellä puhdistustuotteella ja vedellä. Ihan vain siksi, että vesi helposti valuu ihoa huuhtoessa kaulalta alaspäin ja tunne on epämiellyttävä (varsinkin aamuisin, kun on kylmä). Onneksi on misellivedet! Hoidan aamu- iltapuhdistuksen siis miselleillä ja sitten suihkussa voi käyttää muita putsareita.

Puhdistuksen jälkeen suihkauttelen pari kerrosta kasvovettä kaulan iholle, mitä nyt käytössä sattuu olemaan. Jos olen tehokkaalla tuulella, lisään myös kerroksen pari Lumene Lähde hoitovettä. Joskus laiskoina päivinä se jää välistä, mutta voin ylpeänä ilmoittaa, että hyvin olen muistanut sitä iholle läpsytellä. Hoitoveden jälkeen olen käyttänyt kaulalle Dabban Deepwater Hydration Booster- seerumia. Dabba on oikein mainio hyaluronihappoa sisältävä tehokosteuttaja. Tästä jatkan varsinaiseen hoitovoiteeseen, joka on nyt ollut Frantsilan Nuorekas Hehku Tehovoide. Tehovoide on mainio tapaus, mutta itselleni kasvoilla käytettäessä tuntunut hitusen liian tuhdilta voiteelta. Se toimiikin aivan loistavasti kaulan iholla.

Yleensä miksaan vielä hoitovoiteen sekaan pari tippaa kasvoöljyä. Sen teenkin ihan mielelläni, koska kuten tiedetään, kasvoöljyt tuntuvat kuluvan loppuun tuskallisen hitaasti. Niitä kun menee pari tippaa kerrallaan kasvojen iholla, niin ihan hyvin heruu se pari tippaa myös kaulan iholle. Saapahan edes joskus pullot kulutettua loppuun :D Bybin Supercharge seerumi on siis sisällöltään useampia eri öljyjä yhdistävä tuote. Bybiä olen käyttänyt sekä kasvoille, että kaulalle. Fiksuinta on kruunata kokonaisuus UV-suojalla ;)

Postauksessa esiintyvät Lumene, Dabba, Frantsila ja Bybi pr-näytteitä.
Tunnustuksia kehiin? Hoidatteko myös kaulan ihoa, vai tapahtuuko kyseisellä alueella laiminlyöntiä?


4 kommenttia:

 1. Ihan oikeessa oot, kaulan alue unohtuu hoitaa helposti. Mä oon kans kiinnittänyt siihen huomioita ja nykyään levitän seerumistä lähtien kaikki hoitovoiteet ihan dekolteelle asti:)

  VastaaPoista
 2. Aiheellinen postaus! Kaulaan olen kyllä levittänyt aina kasvovoiteet, mutta viime vuosina olen ruvennut levittämään kaulalle myös kaikki samat seerumit ja tehotuotteet mitä kasvoille, en kuitenkaan mitään kuorintatuotteita tms. Samoin dekoleteelle voi ihan hyvin levittää seerumeita, ainakin itse teen niin usein. Kukaanhan ei tykkää mistään kalkkuheltasta leuan alla?

  VastaaPoista
 3. Ei tapahdu :) pyyhin kaulan ihon misellivedellä, lisään saman seerumin kuin kasvoille mutta kaulalle laitan paksumpaa anti-age voidetta, juurikin jotain sellaista mikä on kasvoille liikaa ja pitäisi saada kulutettua loppuun :)

  VastaaPoista
 4. En hoida kaulan ihoa sen kummemmin. Laitan sinneki kosteusvoidetta, mutta siinäpä se.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)