maanantai 24. syyskuuta 2018

Fokuksessa lakritsi
Tänään raaka-aineena tutustutaan tarkemmin lakritsiin. Käsi ylös, joka tykkää lakuista? Minä ainakin tykkään nauttia lakritsaa sisäisesti, mutta siitä voi olla myös hyötyä ulkoisesti käytettynä. Lakritsin eräs vaikuttava aine on glykyrritsiini. Samainen ainesosa nostaa helposti verenpainetta, jos lakritsia nauttii sisäisesti suuria määriä. Myös tuo sama ainesosa on hyödyllinen ihonhoidossa.
Lakritsin vaikutuksia:


 • Rauhoittaa ihoa
 • Hillitsee tulehdusta
 • Häivyttää tummia läiskiä
 • Antioksidanttinen -->  hidastaa ihon ikääntymistä
 • Tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa


It's SKIN Power 10 Formula Lakritsiuuteseerumi 30ml Inci: Water, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Butylene Glycol, Glycerin, Polyglutamic Acid, Carbomer, Triethanolamine, Methylparaben, Chlorphenesin, Disodium Edta
Korealaiselta It's SKIN nimiseltä brändiltä löytyy mielenkiintoinen lakritsiseerumi. Tavara on pakattu tummansiniseen pipettipulloon, josta seerumia on helppo annostella.

Lakritsiuute löytyykin heti incistä toiselta sijalta. Seerumin toinen mielenkiintoinen raaka-aine on polyglutamic acid. Kyseessä jonkin sortin megakosteuttava kollageeni, jota saa mm. meduusoista (!) tai natosta, japanilaisesta soijapavusta. Polyglutamic acidin sanotaan mm. olevan 10 kertaa enemmän kosteutta sitovaa, kuin megatrendikäs hyaluronihappo. Mielenkiintoista ^_^
Lakritsiseerumin koostumus on sen verran jämäkkää geeliä, että se ei valu. Kuitenkin iholle levittäessä se tuntuu kevyeltä ja imeytyy ihoon sukkelasti. Seerumista ei juurikaan jää mitään havaittavaa tuntua iholle, esimerkiksi tarramaista tahmeutta. Seerumia voi käyttää iholle sellaisenaan pari pisaraa, tai sitten lisätä vaikka suoraan oman kosteus/hoitovoiteensa joukkoon.

Mielestäni It's SKINin lakuseerumi ei tunnu mitenkään megakosteuttavalta, eikä sitä toisaalta sillä ominaisuudella markkinoidakaan. Otin seerumin testiin pikaisesti jo kesällä, mutta pääsin kokeilemaan sitä kunnolla vasta ihan hetki sitten.

Kreetan reissun jälkeen huomasin, että kasvojen iho punoitti ja näytti hieman ärtyneeltä paikoitellen. Kreetalla korkea UV-indeksi oli siis tehnyt tehtävänsä ja unohtelin taaskin lahjakkaasti aurinkovoiteen käytön (olen niin toivoton tapaus).Muutaman päivän "lakukuurin" jälkeen ihon punoitus näytti jo laantuneen merkittävästi ja muutenkin iho näytti rauhoittuneemmalta. En toki voi vannoa, että se johtui pelkästään tai juuri seerumista. Ehkä iho olisi palautunut ilman sitäkin? Tuoksuton lakritsiseerumi tuntuu kuitenkin sopivan iholleni oikein kivasti ja käytän sen mieleläni loppuun lakritsiuutteen iholle suotuisten vaikutusten vuoksi :)It's SKIN Lakritsiseerumin jälleenmyyjät näkee täältä

Lakritsiseerumi elevenin verkkokaupassa* (21,80€/ 30ml) ja juuri nyt tarjouksessa Hehkussa (15€/30ml)


Pr-näyte
*mainoslinkki


2 kommenttia:

 1. Lakuista tykkään valtavasti suun kautta otettuna, mutta en muistaakseni ole ainakaan kovin usein törmännyt siihen ihonhoidossa;) Kiinnostava tuote juuri itselle ainakin ikääntyneen ihmisen ihonhoidon kannalta. Pitääpä tutkia seuraavalla Hehku-käynnillä tarkemmin.

  VastaaPoista
 2. Mulla on muistaakseni V 10 Plussalta ollut samanlainen tuote käytössä, ja tykkäsin siitä. :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)