maanantai 14. toukokuuta 2018

Testissä Atopik aurinkotuotteetKotimaiselta Atopikilta lanseerattiin juuri sopivasti keväälle aurinkotuotteita.  Atopikin aurinkotuotteet ovat vegaanista ja gluteenitonta luonnonkosmetiikkaa varustettuna Fi-Natura sertifikaatilla.

Uusiin aurinkotuotteisiin kuuluu: SPF30 Spray, SPF30 Kasvovoide, After Sun Geelivoide, Itseruskettava Kasvovesi, sekä Asteittain päivettävä vartalovoide. Atopikista olen kirjoitellut aiemmin täällä.


Testailin Kasvovoidetta, After Sunia sekä Itseruskettavaa kasvovettä. SPF30 Kasvovoide n. 24,05€/ 50mlKasvovoide sisältää tutut fysikaaliset UV-filtterit (titaanidioksidi ja sinkkioksidi). Mukana myös ihoa rauhoittavaa kaurauutetta sekä kauraöljyä.

Kasvovoiteessa on mukana hajusteita, mutta oma nenäni ei haista tässä voiteessa kyllä mitään tuoksua. Koostumus on aika paksua, valkoista voidetta. Kasvovoide pyörähtelee iholla useammankin minuutin valkoisena kerroksena. Tätä saa oikeasti työstää iholle, se ei nimittäin imeydy ihan parissa sekunnissa. Muutaman minuutin huolellisen hieromisen jälkeen voide on imeytynyt ja jälkituntuma on ihan miellyttävä, pehmeän tuntuinen iho. Atopik kasvovoide ei jätä tahmeaa tai epämiellyttävää pintaa. Mutta....

Tämän voiteen kohdalla kävi niin, että omilla kasvoilla kasvovoide jätti selkeän sävyeron kasvojen ja kaulan välille. Ihoni on tällä hetkellä päivettynyt ja kokeilin tätä vieläpä itseruskettavan jälkeen ja sävyero kaulaan oli aika hurja. Tämä ei välttämättä ole ongelma vaaleammalla/ kalpealla iholla. Tummemmalla iholla "haamuefekti" on näkyvämpi. Rantapäivän jälkeen iho ei punoittanut ollenkaan, eli suojasi kyllä ihon auringolta ihan moitteettomasti. Muuten oikein toimiva tuote, mutta vaalennusefektin vuoksi tämän tuotteen kohdalla ei syntynyt syvempää ystävyyttä :)


After Sun Geelivoide n. 19,30€/ 100mlAfter Sun sisältää mm. ihoidenttistä, erittäin hoitavaa skvalaania, joka on johdettu oliiviöljystä. Mukana on myös antioksidanttista mustikkauutetta, kauraa, mangovoita ja aloe veraa, sekä viilentävää mentolia.


Tässä on tosi kiva koostumus! Erittäin kevyt, mutta hyvin kosteuttava. Imeytyy ihoon sukkelasti, jättäen sen pehmeäksi ja hyväntuntuiseksi. Mentolin luvataan viilentävän ihoa, mutta sitä lienee tässä aika maltillisesti. Iho tuntuu geelivoiteen lisäämisen jälkeen selkeästi "raikastuneelta", mutta mitään ylenpalttista viilennysefektiä en huomannut :)
 Itseruskettava Kasvovesi n. 19,95€/ 100mlItseruskettava kasvovesi lupaa loihtia kasvoille 3-5 tunnin aikana luonnollisen ja tasaisen päivetyksen. Sävyä voi ylläpitää käyttämällä tuotetta 3 päivän välein.


Kasvovesi sisältää mm. glyseriiniä, mustikkaa ja kauraa. Pistin merkille, että kasvovesi tuntui iholla erityisen kosteuttavalta. Ihoa ei tulisi kastella vaikutusaikana. Itse lisäsin kasvoveden jälkeen iholle vielä seerumin ja kevyen kosteusvoiteen, mikä ei näyttänyt vaikuttavan rusketustulokseen.Ennen ja jälkeen.


Rusketuksen syvyyttä voi halutessaan kontrolloida. Esim. jos haluaa vain hyvin hentoa sävyä, voi ihon huuhdella vaikka 1 tai 2 tunnin vaikutusajan jälkeen. Itse laitoin kasvovettä illalla ja pesin kasvot vasta aamulla. Sävystä tuli mielestäni melko luonnollinen ja kukaan ei ainakaan kysellyt, että olenko lotrannut itseruskettavien kanssa :D Mutta kuten ehkä kuvasta näkyy, ei tuloksesta tullut täysin tasaista. Vika ei suinkaan ole tuotteessa vaan käyttäjässä. Parran alueella jäi selvästi kohtia, jotka missasin pyyhkiä vanulapulla. Näin on käynyt ennenkin ^_^  Myös hiusrajan kohdalla on tarpeen olla erityisen huolellinen levityksen suhteen.

Atopikin itseruskettavan kasvoveden kohdalla sitten voikin aistia mieto tuoksua. Tuoksu on ehkä hieman marjaisa. Myös tyypillisen itseruskettavan "käryn" voi aistia vaikutusajan edetessä, mutta se ei ole tämän tuotteen kohdalla ollenkaan pahimmasta päästä. En keksi tästä mitään moitteen sijaa ja tässä on todella hyvä haastaja  puolet kalliimmalle Eco by Sonyan vastaavalle itseruskettavalle kasvovedelle :)Atopikin tuotteita löytyy apteekeista. Myös esim. Apteekkiverkkokaupasta.
Tuotteet pr-näytteitä.

3 kommenttia:

 1. Tää Atopik on mielenkiintoisen kuuloinen sarja, mitään tuotteita en ole vielä kokeillut, mutta uskon, että toi After Sun on kiva, koska kaikki luonnolliset After Sunit mitä olen kokeillut ovat ihan huippuhyviä. Esim. Algamariksen tuotteella mä rasvailen kroppaa ympäri vuoden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin innostuin viime vuonna Biosoliksen After Sunista ja käytin sitä vielä talvellakin :D Ja samaa mieltä, että luonnonkosmen Afterit on kyllä tosi hyviä ^_^

   Poista
 2. Muakin on kiinnostanut tää sarja jo jonkun aikaa :) Otin Eco by Sonyan itseruskettavan kasvoveden käyttöön ihan hiljattain ja on kyllä niin huippu tuote, että nousi ihan uudeksi luottotuotteeksi mulla, vaikka en yleensä tykkää itseruskettavia käyttää ollenkaan, just sen jälkihajun takia :D

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)