keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Mádara - Miellyttävä aurinkosuoja kasvoille ja vartalolle






Jee, kesä on tullut ja on sitä kyllä odotettukin! :) Kesän tulon myötä on siis aiheellista myös kiinnittää huomiota ihon suojaamiseen UV-säteiltä.


Mádara* lanseerasi hiljattain huippuhyvät sävytetyt aurinkosuojalliset tuotteet, CC-voiteen (SPF15)*, sekä aurinkovoiteen kasvoille (SPF30)*. Niistä voi käydä lukaisemassa täällä.

Mádaran uusiin aurinkosuojatuotteisiin lukeutuu myös Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30*.






INCI: Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Zinc Oxide, Isoamyl Laurate, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin**, Sorbitan Olivate, Cera Alba (Bees Wax)*, Lecithin, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Silica, Cellulose, Dracocephalum Ruyschiana (Dragonhead) Cell Culture Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Quercus Robur (Oak) Bark Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Aroma/Fragrance, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil*, Sorbitan Caprylate, CI 77492 (Iron oxide)****, Palmitic Acid, Stearic Acid, Propanediol, Benzoic Acid, CI 77499, CI 77491 (Iron oxides)****, Aqua/Water, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Sodium Phytate, Tocopherol (Vitamin E), Potassium Hydroxide, Benzyl Salicylate***, Limonene***, Citral***, Linalool***, Eugenol***



Aurinkovoiteen pohja on ihoa rauhoittavassa aloevera-mehussa. Luonnonkosmetiikalle tuttuun tapaan aurinkovoiteessa on käytetty fysikaalista UV-filtteriä, sinkkioksidia.  Incissä on mukana myös vadelmansiemenöljyä, sekä tehokkaasti kosteutta ihoon sitovaa hyaluronihappoa, kahdessakin eri muodossa. Spesiaalina tässä aurinkovoiteessa on käytetty erittäin antioksidanttipitoista isoampiaisyrttiä, jolle on myös patentti haussa. 




 



Putelissa on mainittu body, hands and face eli tuotetta voi käyttää oikeastaan missä tahansa ihoalueella ja itse halusin testata tätä nimenomaan kasvoilla. Ja tosiaan tämähän on täysin sävyttämätön tuote, toisin kuin edellä mainitut CC- ja aurinkovoide kasvoille. Kiva, että Mádaralta tuli myös tällainen sävyttämätön tuote, kun osa ihmisistä koki edellä mainitut tuotteet liian tummiksi :)


Kuten kuvasta näkyy, on Mádaran aurinkovoide selkeän voidemaista ja koostumukseltaan se tuntuu iholla aika täyteläiseltä. Mietin aluksi, että mahdankohan innostua tästä koostumuksesta ainakaan kasvoilla. Mutta yllättäin täyteläisestä koostumuksesta huolimatta, voide imeytyy ihoon erittäin hyvin, eikä jätä ollenkaan rasvaista tai tahmeaa pintaa. Itseasiassa se jättää todella hyväntuntuisen, samettisen fiiliksen iholle. Se tuntuu myös erittäin kosteuttavalta ja hoitavalta. En kokenut pakolliseksi laittaa tämän alle mitään muita tuotteita (paitsi tietysti kasvoveden).


Aurinkovoiteen tuoksu on aika mieto ja selkeän sitruksinen. Täytyy sanoa, että nämä kaikki Mádaran uudet aurinkosuojalliset tuotteet ovat ihotuntumaltaan erittäin hyviä, ja on ehkä pakko käyttää nyt myös sanaa luksusmaisia. Ei puhettakaan inhottavasta aurinkovoidetahmasta tai muustakaan epämiellyttävästä fiiliksestä. Ja muuten, tästä ei tule sitä monien kammoamaa muumi-ihoa mikä voi olla joskus harmillinen ilmiö fysikaalisen UV-filtterin sisältämässä aurinkosuojassa.


Jos haluaa käyttää fysikaalisia UV-filttereitä sisältäviä aurinkosuojia, niin haluan vielä heittää yhden vinkin. Fysikaaliset UV-filtterit, sinkkioksidi ja titaanidioksi ovat sellaisia, että ne saattavat jämähtää tiukasti ihohuokosiin ja sitä kautta aiheuttaa tukkeumia ja muita epäpuhtauksia. Kannattaakin olla ihonpuhdistuksessa erityisen huolellinen, sillä tavallinen puhdistuemulsio tai geeli ei yleensä poista fysikaalista aurinkosuojaa kunnolla. Itse suosin aina öljypuhdistusta fysikaalisen aurinkosuojan poistossa. Öljy liuottaa päihittämättömän tehokkaasti ihan kaiken kosmetiikan iholta ja myöskin ne fysikaaliset UV-filtterit :)



Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30- aurinkovoidetta voi ostaa esim. Hyvinvoinnin tavaratalosta*, jossa se on nyt tarjouksessa 12,60€/ 100ml (norm. 19,95€)




Pr-näyte. 
*mainoslinkki




Oletteko jo tutustuneet Mádaran uusiin aurinkosuojatuotteisiin?

5 kommenttia:

  1. Oiskohan tää vastaus mun rukouksiin? Etin aurinkorasvaa, joka ei haise pahalle, eli sille miltä ne yleensä haisee. Plus ettei sais olla ällöttävän lähmäinen iholla. En tykkää yhtään siitä, millasilta normiaurinkorasvat tuntuu iholla. Ja suojakerroinki sais olla vähintään 30, ku palan niin herkästi. Hmm. Pitää käydä nuuskiin tätä jossain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mádarassa on epätyypillinen aurinkovoiteen tuoksu, eli sitrustuoksu. Olen itsekin tosi vaativa fysikaalisten UV-suojien suhteen. Niitähän on jo lähtökohtaisesti haastavampaa formuloida yhtä miellyttävän tuntuiseksi, kuin vaikkapa kemiallisia UV-suojia. Varsinkin korkean suojakertoimen voiteet voivat joskus tuntua iholla aika ällöiltä. Mádarassa on korkeahkoon suojakertoimeen nähden erityisen miellyttävä koostumus. Kannattaa käydä tuoksuttelemassa tätä jossain, ja ehkäpä tästä voisi saada pienen testerinkin? :)

      Kemiallisista aurinkovoiteista olisi vinkata parikin, mutta oletan, että etsit erityisesti luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta? :)

      Poista
    2. Mulla ei oo muita kriteereitä aurinkovoiteelle, ku nuo mitä yllä mainitsin. Eli saa olla muutaki ku luonnonkosmetiikkaa.

      Poista
    3. Meinasin vinkata Aloedermalin aurinkovoiteesta, mutta siinä olikin vain SK20, mutta kuitenkin, se on tosi miellyttävä ja kevyt kasvoilla. Se ei oikeastaan edes tunnu aurinkovoiteelta, vaan tavalliselta fluidimaiselta kosteusvoiteelta. Muistaakseni ei tuoksu oikeastaan miltään.

      Lieracin Sunissime- sarjasta löytyy sitten sellanen SK30 fluidi kasvoille. Se on myöskin todella kevyt ja ei tunnu kasvoilla aurinkovoidemaiselta. Lieracin tapauksessa tuoksu kyllä voi olla sun kohdalla ongelma, koska siinä on tutumpi aurinkovoidemainen tuoksu. Atopik SK30 kasvovoide on vaikuttanut myös hyvältä. Atopik on luonnonkosmetiikkaa ja koostumukseltaan paksumpaa, mutta imeytyy silti yllättävän hyvin ihoon ja jättää hyväntuntuisen pinnan. Ja sieltä tyyriimmästä päästä voisin vielä mainita iS Clinicalin Eclipse SK50 voiteen, joka on myös moitteettoman mukavan tuntuinen kasvoilla.

      Poista
    4. Minäpä tsekkaan nuo. Kiitos vinkeistä!

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)