perjantai 13. huhtikuuta 2018

iHerb ostoksia







Onko iHerb teille tuttu? Itse olen tilallut iHerbistä tuotteita jo reilusti yli 10 vuotta. iHerbistä olen tilannut vuosien varrella mittavat määrät kosmetiikkaa ja myös erityisesti ravintolisiä ja vitamiineja. iHerbistä tilatulla Life Flow'n tuotteella taisin myös tutustua ensimmäisen kerran retinolin maailmaan. Ellen väärin muista, niin löysin iHerbin joskus kauan sitten legendaarisen Juurikasvu.org:n kautta :) (kuka myöntää käyneensä kosmekeskusteluja siellä? Minä myönnän :D)

iHerbissä on useimpien tuotteiden osalta hinnat enemmän kuin kohdillaan. Kosmetiikkaa löytyy laidasta laitaan, sekä edullisempaa, että tyyriimpää. Varsinkin vitamiinit ja muut ravintolisät tilaan lähes poikkeuksetta iHerbistä. iHerbin vitamiinit ovat järkyttävän paljon edullisempia Suomen hintatasoon verrattuna. Kannattaa muuten tsekata myös trials-kategoria. Sieltä voi löytää ihan pilkkahintaan, vaikka mitä kivaa ja hyödyllistä. Vaikka nyt ihan esimerkkinä 21st Centuryn D-vitamiini tabut 110 kpl alle euron!


Tämä postaus on tylsä kosmetiikan nälkäisille, sillä tilauksessani oli tällä kertaa vain juurikin lisäravinteita ja öljyputeli :)








Kohta taakse jäänyt talvi tuntui todella raskaalta ja olo oli usein väsynyt. Tilasinkin sitten iHerbistä mm. tätä megavahvaa C-vitamiinia. Tabuissa on C-vitskua jopa 417% päivän saantisuosituksesta. Ehkä vähän överiä, mutta eipä pitäisi sitten olla tosiaan mitään puutostilaakaan. Tabuissa on mukana myös hieman kalsiumia (14% saantisuosituksista). C-vitamiinin ominaisuuksista tietää varmasti kaikki, joten ei niistä enempää :)






Biotiinihan on se kaikille tuttu "tukkavitamiini". Biotiinin siis pitäisi edistää ja tukea normaalia hiusten kasvua ja saada hiuksetkin kai pysymään päässä paremmin :) En juurikaan usko biotiinia sisältävien shampoiden tai hoitoaineiden tehoon. Siksi hyödynnän biotiinin mieluummin sisäisesti. Harmillisesti biotiini voi villiinnyttää myös muiden kehon alueiden karvankasvua. Se lienee ei-toivottu ilmiö varsinkin naisilla ^_^

Tukkajuttujen lisäksi biotiini vahvistaa kynsiä, sekä saa kalkin kiinnittymään luustoon paremmin. Biotiini osallistuu myös hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihduntaan. Biotiinilla on todettu myös kolesteroliarvoja parantava vaikutus. Tässä tuotteessa on biotiinia 267% päivän saantisuosituksesta.











Rutiini on bioflavonoidi ja tätä kiinnosti testata aivan erityisesti. Rutiinin sanotaan parantavan verenkiertoa ja näin ollen esim. ehkäisee peräpukamia ja suonikohjuja. Jostain muistan lukeneeni, että rutiini olisi auttanut myös häivyttämään katkenneita pintaverisuonia. Itselläni näitä punertavia kohtia löytyy nenän alueelta ja tähän vaivaan halusinkin rutiinia testata. Rutiinin sanotaan myös hälventävän tummia silmänalusia. Tämä on iHerbissä aika kehuttu lisäravinne. Harmillisesti en ole vielä mitään silmin havaittavaa muutosta huomannut. Jatkan silti rutiinin popsimista, sillä edellä mainittujen ominaisuuksen lisäksi, se edistää C-vitamiinin imeytymistä elimistössä. 

Rutiinia saa myös luonnollisista lähteistä, kuten tattarista, raparperista ja sitrushedelmistä.  







Nimestäkin arvaatte, että tämä on B-vitamiini tuote. Olen usein epäillyt, että mahdanko saada ruokavaliostani tarpeeksi kaikkia B-ryhmän vitamiineja. B-vitamiineilla on useampikin lähde, mutta niitähän saa erityisen hyvin viljatuotteista. Juuri viljat loistavat poissaolollaan omassa ruokavaliossani.

Thompsonin tabuista löytyvät; B1-, B2-, B3-, B-6 ja B-12 vitamiinit. Näiden lisäksi tabuissa on pantoteeni- ja foolihappoa, sekä biotiinia, jotka nekin kuuluvat B-ryhmän vitamiineihin. 

B-vitamiinien vaikutuksista voi lukea esim. täällä



 




Kyseessähän on ihan perus kylmäpuristettu risiniiöljy. Ja tähän hintaan noin isoa purkkia ei Suomesta saa. Viimeksi Suomesta ostaessani risiiniöljyä, pulitin 50ml pullosta muistaakseni lähemmäs 15€.

Risiiniöljy on sellainen kasviöljy, jota pitää aina olla kotona jemmassa. Se on monikäyttöinen ja risiiniöljy on ehdoton ainesosa esim. hiustenhoidossa. Miksaan sitä muiden öljyjen kanssa, kun teen hiuspohjalle öljyhoidon. Sen sanotaan tuuheuttavan ja edistävän hiustenkasvua. Kokeilin joskus taannoin risiiniöljykuuria myös kulmakarvoille. Mulla ei ole sinänsä mitään tarvetta kulmakarvojani tuuheuttaa mutta oli pakko kokeilla tieteen nimissä :D Ja niinhän siinä kävi, että kyllä ne vain tuuheni. kaikilla tämä niksi ei toimi, ja syy on kyllä mysteeri. Oletteko kokeilleet risiiniöljyä kulmakarvoihin?


Risiiniöljyä on pakko olla aina jemmassa myös siksi, että se on ihan lyömätön ainesosa öljypuhdistuksessa. Risiiniöljyn yksiin ominaisuuksiin kuuluu sen erityisen hyvä puhdistava vaikutus. Risiiniöljy puhdistaa ihohuokoset erityisen syvältä. Väittäisin, että tuossa on todellakin perää. Olen joskus puhdistanut ihoani öljysekoituksilla, joista on uupunut risiiniöljy kokonaan. Tulos ei tunnu samalta. Jos öljypuhdistuksessa haluaa käyttää risiiniöljyä, se kannattaa ehdottomasti miksata jonkin muun keveämmän koostumuksen omaavan öljyn kanssa. Risiiniöljyn koostumus on itsessään ihan uskomattoman paksua ja tahmaista. Älkää tehkö sitä virhettä, että länttäätte sitä kasvoille sellaisenaan. Se on fiasko. Voin kertoa kokemuksesta, että sitä on älyttömän vaikea saada pestyä pois kasvoilta! Kun sen miksaa muun öljyn kanssa, edellä mainittua ongelmaa ei ole :)




Mitä te yleensä tilaatte iHerbistä?












11 kommenttia:

  1. Kerrohan sitten että onko tuosta rutiinista mitään apua. Itsellä kans ongelmana kasvoissa katkenneet verisuonet. Kävin niistä joskus ihotautilääkärille juttelemassa ja kuulemma jollain laserilla vois poistaa, mutta laskukin oli sen mukainen että totesin mielummin pitäväni ne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin palata vielä tuohon rutiiniin omassa postauksessaan, sitten kun purkki on popsittu loppuun :) Toivottavasti edes jotakin apua olisi.

      Joo laserillahan voisi tosiaan poistaa ja tulos olisi heti nähtävissä. Laser on käynyt mielessä, mutta se laserkäsittelyn hinta on kyllä sellainen seikka, että tekee mieli ensin kokeilla vähän edullisempaa keinoa :D

      Se on muuten KTP-laser mikä tepsisi tähän vaivaan. Mulla on kokeiltu KTP-laseria häivyttämään silmänalusten tummuutta. Hoito oli pettymys, en huomannut juurikaan eroa alkuperäiseen :/

      Poista
  2. Juurikasvu.org, heh, on tullut luettua sitä aikoinaan;)
    Mulla on itselläni risiiniöljy käytössä nyt ripsien kasvattamiseen;) Olen käyttänyt aiemmin ripsiseerumia ja saanut sillä ripset aika hyvin kasvamaan, mutta se on niin kallista, että päätin kokeilla risiiniöljyä, ja tuntuu lupaavalta;)
    Pitääkin katsoa seuraavalla kerralla vitamiinejakin iHerbistä, kun ovat suorastaan sikahalpoja. Yleensä tilaan vain kosmetiikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o, mullakin saattoi vierähtää liian monta tuntia Juurikasvua lukiessa. Tyyliin 15 välilehteä avattuna :D

      Ai eli sullakin sitten toimii risiiniöljy hyvin :) Mä en ole uskaltanut kokeilla ripsiin. Pelkään että öljyä valuu silmään ja se on tosi ärsyttävää. Öljyputsauksessa on joskus mennyt öljyä silmään ja näkö sumenee. Öljyä on myös vaikea saada silmästä pois.

      Ehdottomasti kannattaa tsekata iherbin vitamiinipuoli läpi myös. Voi säästää useita kymppejä. En tajua miksi Suomessa kaikki vitamiinivalmisteet maksaa niin paljon. Toki jotkin Rainbown vitamiiniporeet eivät paljon lompakkoa rasita, mutta esim. apteekkien valmisteet on aika korkea hintaisia.

      Poista
  3. Yritän ympäristö- ja ja kantaloussyistä tilata mahdollisimman vähän ulkomailta mutta joskus vaan jotain ei saa täältä tai on opiskelijabudjetin ulottumattomissa, niin silloin on "pakko" tilata iHerbistä. Kosnetiikkaa tässä maassa on tarpeeksi mutta lisäravinteiden suhteen voi tulla tarpeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tilaan iHerbistä lähinnä juuri sellaista tavaraa, joka tulisi Suomessa ostettuna selkeästi kalliimmaksi. Yleensä se on juuri tämä vitamiinivarastojen täydentäminen.

      Poista
  4. Tilaan nykyisin vain kosmetiikka tai teetä lähinnä. Nytkin odotan yhtä pakettia saapuvaksi.
    Tilasin viime vuonna 21st Centuryn biotiinia, ei tuota samaa vahvuutta ja todella lyhyessä ajassa maksaarvoni pompsahtivat huolestuttavan korkeiksi. Ne onneksi laskivat heti kun paikallistin syyn siihen biotiiniin eikä ilmeisesti pysyvää haittaa siitä aiheutunut. Nämä on tietenkin yksilöllisiä miten reagoi ja siihen vaikuttaa monetkin muutkin asiat mutta itse en uskalla enää syödä kuin suomalaisia valmisteita varmuuden vuoksi. Tarkoitus ei ole olla maalailla kauhukuvia, mutta ajattelin kertoa oman kokemuksen koska aiemmin en ollut tullut ajatelleeksikaan että jokin lisäravinne voi vaikuttaa niin suuresti.
    / Tuulia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, kuulostaapa pelottavalta :/ Miksiköhän tuo kyseinen biotiinivalmiste olisi saanut maksa-arvot kohoamaan? Tuossahan on kuitenkin vain biotiinia ja kalsiumia. Lukemani tiedon mukaan suurillakaan määrillä biotiinia ei ole osoitettu myrkytysoireitakaan. Itse olen kyllä aina iHerbin lisäravinteisiin luottanut, mutta en kyllä uskaltaisi ihan mistä sattuu ulkomailta tilata. Harmi, että sun kohdalla on käynyt näin.

      Poista
    2. Se on varmaan monen asian summa joka siihen on vaikuttanut ja varmasti todella yksilöllistäkin. Mutta kannattaa pitää mielessä etenkin jos syö montaa valmistetta että vaikka varmuuden vuoksi tsekkauttauttaa silloin tällöin tai jos käy lääkärissä, niin mainitsee tällaisetkin. Ihan vaan sellainen varuiksi :)
      /Tuulia

      Poista
    3. Olen täysin samaa mieltä, että kannattaa olla tarkka jos useampia valmisteita syö päällekkäin. Oman tietoni mukaan varsinkaan näissä vesiliukoisissa vitamiineissa ei pitäisi olla käytännössä mitään vaaraa (elimistö poistaa ylimääräisen vitamiinin). Toisin on rasvaliukoisten vitamiinien kanssa, niitä ei kannata syödä saantisuositusta enempää, koska ne varastoituvat ja voivat pidemmän päälle aiheuttaa ongelmia. Ja tuokin on kyllä ihan totta, että jokainen ihminen on yksilö ja elimistö reagoi eri asioihin eri tavalla :)

      Poista
  5. Pitkästä aikaa tulin lukemaan blogia. Siksi vastaus näin myöhään.

    Minä tilaan sieltä lähinnä kosmetiikkaa ja öljyjä. Olen tykästynyt kovasti Beautiful Curlin hiustuotteisiin. Olen täysin riippuvainen heidän jätettävästä hoitoaineestaan, jolle en ole löytänyt vertaista. Meinasi iskeä ongelma, kun heidän varastonsa näytti nollaa ja kotona oleva pullo hupeni hupenemistaan. Onneksi hoitoainepaketti tuli samana päivänä, kun heitin edellisen pullon roskiin. Viimeksi paketissa oli tuo BC:n keltainen jätettävä hoitoaine, Mill Creekin Henna-hoitis, BC:n punainen shampoo sekä Etyde Housen silmänympärysvoide. Näistä kaksi ekaa on luottotuotteita ja kaksi viimeistä tuli kokeiluun. Hyviä kokeiluita molemmat. Saattavat hyvin liittyä luottotuotelistalle. Etenkin shampoo yllätti. En olisi uskonut shampoon voivan samalla kertaa olla tehokas ja hellävarainen. Tässä on sellainen. Toivottavasti ronkeli päänahkanikin pitää siitä.

    Ravintolisät ja vitamiinit houkuttaisivat, mutta juuri Tuulian mainitsemien maksavaikutusten takia ostan lisäravinteeni ihan Suomesta, vaikka ne vähän enemmän maksavatkin. Tosin en osata Suomestakaan mitä tahansa, vaan käytän vain lääkärin kanssa sovittuja ravinteita eli lähinnä vitamiineja ja kalkkia. C-vitamiinin osalta pitää muistaa, että se voi suurissa annoksissa kiteytyä virtsateihin ja aiheuttaa sitä kautta ongelmia. En sitten tiedä, mikä on suuri annos. Itse syön sitä gramman päivässä ihan lääkärin ohjeella.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)