torstai 8. maaliskuuta 2018

Testissä Frantsilan luonnonkosmetiikkaa



Frantsila on yksi niistä brändeistä, joka on pyörinyt mielessä vuosi toisensa jälkeen. "Pitääpä muistaa kokeilla joskus, ja perehtyä tarkemmin". Aina se on silti unohtunut. Ja ihmekös tuo kun mielenkiintoisia brändejä olisi tarjolla enemmän, kuin jaksaa tai kerkeää testata ^_^

Mutta nyt koitti sekin hetki, kun voin perehtyä hieman tarkemmin Frantsilan tuotteisiin. Viime joulukuussahan pääsin tutustumaan Frantsilan kehäkukkavoiteeseen, johon sittemmin tykästyin siinä määrin, että se jäi vakkarikäyttöön. Kehäkukkavoiteen myötä laitoin prioriteetteihini vihdoin tsekata tarkemmin Frantsilaa.







Frantsilan tuotteethan ovat tosiaan kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja brändi on ollut olemassa jo vuodesta 1981. Frantsilan tuotevalikoimasta löytyy kyllä yhtä jos toista mielenkiintoisen kuuloista purnukkaa. Frantsilalta löytyy tuotteet ihan perusihonhoidosta erikoissalvoihin ja eteerisiin öljyihin. Testituotteiden pakkausdesignin osalta voi huomata, että ne ovat ehdottomasti voimakkaan feminiiniset. Miehet tuskin näihin kukkaispurkkeihin ihan heti silmiänsä iskee ^_^ Pakkausdesignissa on jotain tosi miellyttävää. Ovatko nämä ulkoasultaan vähän kuin retroja? :) Frantsilan tuotevalikoimaa voi katsella tarkemmin täällä.

Frantsilan tuotteille yhtenäistä näyttäisi olevan poikkeuksellisen pitkät incilistat, jotka koostuvat hurjista määristä kasviuutteita- ja öljyjä (voi olla ongelma herkästi reagoivalla iholla). Joissakin tuotteissa on niin pitkät incit, että niitä tutkiessa silmät menevät kieroon ja päätä alkaa jomottaa. Myös näitä Frantsilan incejä voi tutkia Frantsilan omilla sivuilla ja siellä onkin hauskasti hieman avattu tuotteiden aktiiviaineiden ihonhoidollisia funktioita ^_^

Itselläni on ollut testissä Frantsilan puhdistusemulsio, kasvovesi, seerumi, sekä tehovoide ja niistä seuraavaksi tuumailua.









Frantsilan valikoimasta ei löydy geelimäistä vaahtoavaa putsaria, mutta emulsiomainen löytyy. Puhdistusemulsio on auringonkukkaöljypohjainen, joka on tietysti varustettu useilla kasviuutteilla. Sisältää esim. rauhoittavaa kamomillaa ja uudistavaa luomuruusua. Tuoksu on erittäin mieto ja raikas.

Puhdistusemulsiosta tykkäsin välittömästi. Tämä on niille, jotka tykkäävät hieman luksusmaisesta, kermaisesta putsarikoostumuksesta. Putsarissa on mukana myös pinta-aktiivisia ainesosia, joiden ansiosta emulsio on helppo huuhdella pois vedellä. Ja ei muuten jätä öljyistä klähmäpintaa, eikä liioin kuivata.









Alkoholiton kasvovesi on pakattu suihkepulloon, josta sitä on näppärä suihkia suoraan kasvoille tai halutessaan vanulappuun. Suihke on sen verran hienojakoista ja hillittyä, että se ei pärski nassua ihan läpimäräksi vaan ihan oikeasti toimii tässäkin tarkoituksessa. Mm. ratamo, poimulehti ja aloe elvyttävät ihontoimintoja. Ruusun ja limetin aidot eteeriset öljyt virkistävät ihontoimintoja samalla kun lupaavat nostaa mielialaa. Samaa mieltä kohottavaa efektiä lupailevat kasvoveden sisältämät kukkaterapeuttiset metsäkurjenpolvi, siankärsämö ja villiruusu. Mieto ja raikas tuoksu.










Seerumin koostumus on kirkasta ja kevyen geelimäistä. Iholle hierottaessa se muuttuu hetkeksi hieman valkoiseksi, kunnes iho sen imaisee. Jälkituntuma iholle lisäämisen jälkeen on huomattavan napakka ja sileä. Onko se yhtä kuin "kiinteyttävä" :) ? Tuoksua voisi kuvailla aika maanläheiseksi. Tosin tässäkin tuotteessa se on tosi mieto ja hälvenee heti kohta seerumin imeydyttyä.

Seerumissa on käytetty mm. ruusunmarja- ja jojobaöljyä, jotka ravitsevat ja elvyttävät ihoa. Kasviuutoksista mainittakoot antioksidanttiset viikuna ja kastanjan kukka.










Tehovoiteen incilista on ihan varmasti yksi pisimpiä, mitä on koskaan tullut vastaan. Se on ihan kilometripitkä!

Tehovoiteen incin alku on auringonkukka- ja oliiviöljyä, sekä niittyhumalan, pihatähtimön, mäkikuisman ja kehäkukan (!) öljyuutoksia. Tehovoiteessa on vaatimattomasti 29 luomuraaka-ainetta ja sitten lisänä vielä ne muut raaka-aineet. Ehdoton plussa tuotteelle on sen ilmatiivis tuubipakkaus.

Tehovoiteen koostumus on tuubista ulos puristaessa miltei tahnamaista, mutta yllättävän notkeaa ja sutjakasti levittyvää. Koostumus tuntuu iholla aluksi melkoisen tuhdilta (kuiva iho tykkää) mutta se imeytyy yllättävän hyvin. Omalle ihotyypilleni tämä on ehkä hieman turhan täyteläistä vakiokäyttöön, sillä siitä jäi ihan aavistuksen öljyistä tuntua iholle. Öisin tätä olen silti tykännyt käyttää. Tehovoiteen tuoksu on jännä, ja sitä on vaikea kuvailla. Se on miedohko, mutta olisiko sitten oikea kuvaus makeahkon yrttinen? Tuksusta tulee itselläni hieman mieleen Suomen kesä ^_^


Frantsilan tuotteita voi ostaa luontaistuotekaupoista ja hyvin varustetuista tavarataloista. Frantsilaa löytyy myös Hyvinvoinnin Tavaratalosta:






Onko teillä joitain suosikkeja Frantsilalta?




Tuotteet pr-näytteitä.
*mainoslinkki






8 kommenttia:

  1. Mun suosikit on juurikin tuo tehovoide ja seerumi. Ruusuvesi on myös ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla nousi näistä lemppariksi varmaan toi seerumi, se tosiaan lunasti lupauksensa ^_^ Tehovoidekin jää satunnaiseen yökäyttöön ^_^

      Poista
  2. Mun lemppareita on ruusutuotteet:)

    VastaaPoista
  3. Mä en ole kokeillut kuin eteeristä teepuuöljyä, mutta niin olen minäkin jo varmaan vuoden ajatellut että näitä pitäisi päästä testaileen mutta toisaalta Frantsilan tuotteita ei kauheesti verkkokaupoissa näy ja sen takia nämä pääsevät "unohtumaan" Frantsilan pakkauksetkin on niin kaunista katseltavaa että jo ihan sen vuoksi niitä voisi ostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frantsilalla on kyllä ihan kivat pakkaukset ja itse en kukkahommeleita pelästy :D Mutta mikä tärkeintä, sisältö on tosi priimaa tavaraa ja toimivaakin :) Frantsilan hiustuotteet kiinnostavat myös ^_^

      Poista
  4. Hammastahna yks lemppareita Frantsilalta! Sekä shampoot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frantsilan shampoita ja muita hiustenhoitotuotteita kiinnostaisi kyllä kokeilla :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)