maanantai 15. tammikuuta 2018

Mádaran ravinnepommi iholle


Tammikuun pakkaset yhdistettynä keskuslämmitykseen saavat monella ihon kuivumaan ja kiristelemään ikävästi. Näin käy myös omalla kohdalla joka vuosi.  Iho kuivuu, sitä kiristää ja kutittaa. Runsas vesikosteutus auttaa usein asiaan, mutta öljyt ovat myös oiva lisä ihonhoidossa varsinkinkin talvisin. Öljyillä voi myös näppärästi lukita kosteuden iholle. Öljyistä ihonhoidossa olen aiemminkin kirjoittanut ja jutun voi käydä lukemassa täällä.
Kuva: Beautyshow.pl


Latvialaisen luonnonkosmetiikkabrändin Mádaran valikoimista löytyy 3 erilaista öljycocktail vaihtoehtoa. Superseed- sarjan kuivaöljyt ovat erittäin ravitsevia hoitoeliksiirejä, jotka hoitavat ihoa vitamiinipitoisilla marjojen ja hedelmien siemenöljyillä, sekä uutteilla.


  •  Superseed Radiant Energy - kirkastava kasvoöljy väsyneelle iholle. 
  • Superseed Soothing Hydration - kosteuttava kasvoöljy herkälle iholle.
  • Superseed Age Recovery - elvyttävä kasvoöljy ikääntyvälle iholle.


Itse olen testaillut viime aikoina Age Recovery kasvoöljyä, jonka olen saanut pr-toimistolta.





Inci: Rosa Canina (Rosehip) Seed oil*, Decyl Cocoate, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract*, Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil, Sorbus Aucuparia (Rowanberry) Fruit Extract*, Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seed Oil*, Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract*, Hypericum Perforatum (St. John’s wort) Extract*, Rubus Ideaus (Raspberry) Seed oil*, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil*, Tocopherol, Aroma, Daucus Carota (Carrot) Seed Oil, Citral**, Limonene**, Linalool**, Geraniol*


Superseed öljyjen koostumus on siis kuivaöljymäinen, joka käytännössä tarkoittaa ei rasvaisen tuntuista öljyä. Superseed öljyjen rasvapitoisuus on kansainvälisellä asteikolla (1-5) mitattuna yksi, josta voi ehkä saada jonkinlaista käsitystä Superseed öljyn jättämästä ihotuntumasta. Testissä ollut Age Recovery öljy onkin ollut testaamistani ihonhoitoöljyistä käyttömukavimpia koskaan :)

Age Recoveryn öljykoostumus nojaa kestosuosikkiini ruusunmarjaöljyyn, joka on tunnetusti varsinainen A-vitamiinipommi, sisältäen pro-retinolia.  A-vitamiini on tunnetusti parhaita, oikeasti toimivia anti-age-ainesosia ihonhoidossa. Lääketiedekin sen on tunnustanut ^_^ Age Recoverysta löytyy tämän lisäksi A- ja C- vitamiinipitoista mansikansiemenöljyä, antioksidanttipitoista mustaherukansiemenöljyä, sekä omega-3 ja -6 rasvahappoja sisältävää vadelmansiemenöljyä.

Lisäksi puteliin on ympätty vielä karoteenipitoisia tomaattia, pihlajaa, karpaloa ja porkkanaa. Kuulostaa siis oikein loppuun asti harkitulta ravinnepommilta iholle :)




Täysin vegaaninen öljy on pakattu 30ml pipetilliseen pulloon. Age Recoveryn kullankeltainen öljy on koostumukseltaan erittäin kevyttä ja juoksevaa. Täydellinen vastakohta sellaiselle paksulle ja raskaalle, jopa tahmealle öljykoostumukselle. Mádaran markkinointiteksti lupaa erittäin nopeaa imeytymistä ja tuon voin kyllä allekirjoittaa helposti. Age Recovery tosiaan suorastaan hulahtaa ihoon jättäen sen hämmästyttävän pehmeäksi ja joustavaksi. Iho tuntuu erittäin ravitulta, mutta ei ollenkaan öljyiseltä. 3 tippaa öljyä riittää täydellisesti kasvoille. Hassua on, että tätä voisi kerrostaa iholle hieman enemmänkin - mikä on tosin tarpeetonta- ja silti iholle ei tunnu muodostuvan öljyistä tunnetta.

Maahantuojan sivuilla tälle on määritelty öljyinen raaka-ainetuoksu, mikä saattaa kuulostaa ikävältä. Yleensähän yksittäiset kasviöljyt harvemmin tuoksuvat kovin hyvälle. Mielestäni Age Recovery on kuitenkin poikkeus. Öljycocktailin miedon pehmeä tuoksu on yksiä tämän parhaita ominaisuuksia :) Jokainen toki kokee tuoksut aina yksillöllisesti, mutta itse tykkään tuoksusta erittäin paljon.




Miten Age Recovery on vaikuttanut ihoon?




Käyttöä on takana varmaan reilut pari viikkoa ja iho on kyllä tykännyt kovasti. Age Recovery on suunnattu erityisesti kuivalle, herkälle, stressaantuneelle ja ikääntyvälle iholle. Koska ihotyyppini ei ole varsinaisesti kuiva (vain ajoittain pintakuiva) tämä ei olisi se ideaalisin valinta omalle iholleni. Epäpuhtaan ihon omaavana paras valinta olisi luultavasti ollut Radiant Energy- kasvoöljy, joka on suunnattu mm. epäpuhtaalle ja samealle iholle.






Kuitenkin Age Recovery on toiminut omalla kenkkuilevalla ihotyypilläni täydellisesti. Epäpuhtaudet tai näpyt eivät ole lisääntyneet. Sen sijaan iho on tuntunut tosi pehmeältä ja varsinkin näyttänyt hyvinvoivalta ja tasasävyiseltä. Koska naamani on ilmeisestikin ollut viime aikoina suorastaan ylihoidettu, huomasin radikaalimman eron kaulan iholla, jolle käytin Age Recoverya myös testinjakson aikana. Kaulan iho tuntuu käytön myötä niin pehmeältä, että sitä tulee tahtomattaankin välillä hiplailtua :D Uskallan myös väittää kriittisen tarkastelun jälkeen, että kaulan (luonnolliset) vaakajuonteet näyttävät pehmenneen. Itse olen tykännyt käyttää öljyä joko viimeisenä tuotteena ihonhoitorutiineissa, tai sitten vain sekoittaa öljytipat kosteusvoiteen sekaan.

Superseed Age Recovery - kasvoöljyn käyttömukavuus, tuoksu ja vaikutukset iholla ihastuttivat siinä määrin, että öljy jäikin vakkarikäyttöön. Ainakin siihen asti, kunnes kasvoöljyjen käyttö alkaa tuntua tarpeettomalta ^_^



Mádaran tuotteita löytyy mm. Sokoksilta ja Stockmanneilta. Superseed kasvoöljyjä on saatavilla myös House of Organicilta*:


Superseed Age Recovery*           (45,90/ 30ml)
Superseed Radiant Energy*         (45,90/ 30ml)
Superseed Soothing Hydration*    (45,90€/ 30ml)





*Mainoslinkki.







6 kommenttia:

  1. Mua kyllä kiinnostaisi testata tämä :) Noita muita oon testannut ja tykännyt kyllä niistäkin. Mähän käytän nyt talviaikaan kosteusvoiteen sijasta iholla aina pari tippaa öljyä, siis ihan meikin kanssakin :) Menee yllättävän hyvin meikin allakin, eikä iho kiiltele, kun laittaa ihan vaan pari tippaa. Ainoa "huono" puoli näissä öljyissä on se, kun ne ei ikinä meinaa loppua :D Mulla on nytkin menossa vaikka kuinka monta öljyä vanhaksi kuukauden sisällä. Oon nyt sitten alkanut levitellä niitä käsivarsiinkin jne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että näitä on vaikea saada kulumaan :D 30 millin pullo ei kuulosta isolta määrältä, mutta jos tuotetta tarvitsee vaan pari tippaa kerrallaan niin onhan siinä työsarkaa ^_^

      Poista
  2. Mä käytän melkein vuoden ympäri jotain kasvoöljyä tai no, en ehkä ihan kesähelteellä...jos sellaisia sattuisi olemaan joskus;) Talvella käytän kahta kasvoöljyä vuorotellen ja nyt on käytössä jojoba ja ruusunmarja. Mun mielestä kasvoöljyn pitää tuntua iholla, enkä tiedä miten kokisin sellaisen öljyn, joka humahtaa ihoon. Pitäisi varmaan testata;) Öljyt on hyviä myös kuiville käsille varsinkin talviaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en käytä öljyjä helteillä, mutta talvella öljyt on kyllä hyvä lisä ihonhoidossa :) Age Recovery on kyllä sellainen koostumukseltaan, että se ei jää tuntumaan iholle tyypillisen öljyn tapaan. Mutta niin, kokeilemallahan se selviää :D

      Poista
  3. Mä luulen, että rakastaisin tätä öljyä :D Ruusunmarjaöljy on vaan niin parasta! Nyt käytössäni on Bybi Beautyn öljyseerumi ja se on myös suurta rakkautta. Hih, pitääkin itsekin muistaa truutata öljyt myös kaulalle, niin saa vaakarypyt kyytiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bybin öljyseerumia en ole kokeillut, mutta inci näyttää mun silmääni tosi laadukkaalta :) Joo reippaasti vaan öljyä kaulallekin, niin saa ne öljypullot ehkä joskus kulutettua loppuunkin :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)