torstai 11. tammikuuta 2018

COSRX - Kulttituote epäpuhtaalle iholle

Sis. MainoslinkkejäMustapäät. Ah, tuo iänikuinen riesa. Pulma, johon olen etsinyt koko elämäni ratkaisua. Postauksen aiheena onkin tuote, jonka luvataan tehoavan tähän ongelmaan.

Kyseessä on korealainen COSRX Black Head Power Liquid- hoitoneste. Kyseinen puteli nautiskelee jonkin asteista kulttimainetta ympäri maailman. Tätä on hehkutettu Paulan BHA-nesteen ohella maailman parhaimmaksi mustapäitä ehkäiseväksi hoitotuotteeksi. COSRX:n hoitonesteen olemassa olon olen tiedostanut jo hyvin pitkään, mutta koska sillä on Suomessa huono saatavuus, tämän testiin hankkiminen on aina jäänyt, vaikka kiinnostus on ollut erittäin suuri.

COSRX sisältää 50% pajuvettä, joka on edullinen epäpuhtaan ihon hoidossa. Putelista löytyy myös huippuainesosaa niasiiniamidia, joka on myös erittäin hyvä ainesosa epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon hoidossa. Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa. Varsinainen mustapäitä nitistävä teho tulee kuitenkin salisyylihapon miedommasta versiosta betaine salicylatesta. Liekkö suomennos betaiini salisylaatti? 😊

Betaine salicylatea on hoitonesteessä 4 % ja se kuorii ihon pintaa kemiallisesti ja pääsee myös vaikuttamaan huokoseen asti liuottaen sieltä talia. Tuloksena puhtaampi ja vähemmän tukkoinen iho.

Hoitonesteen koostumus on tosiaan nimensä mukaisesti nestemäistä, mutta ei silti ihan vettä. Itse haluaisin  kuvailla tämän koostumusta paksummaksi vedeksi. Tehokasta nestettä ei kannata missään nimessä tuhlata vanulappuun, vaan tätä kannattaa mieluummin annostella esim. kämmenelle ja taputella sitä kautta sormin kasvoille. Yksi pumppaus tuotetta riittää oikein hyvin koko kasvoille. Mitään varsinaista tuoksua en tuotteessa havaitse.

Koska kyseessä on happotuote, se tarvitsee oman vaikutusaikansa iholla. Itse olen tätä annostellut iholle kasvojen puhdistuksen jälkeen ensimmäisenä hoitotuotteena. Olen antanut tämän vaikuttaa iholla 20 minuuttia ennen muiden hoituotteiden lisäämistä iholle. Tämä siksi, etteivät muut hoitotuotteet vaikuta ihon ph-tasapainoon, ja täten kuorivan vaikutuksen heikkenemiseen.

Jostain syystä kaikki epäpuhtaan ihon omaavat henkilöt eivät tunnu hyötyvän BHA-happojen vaikutuksista, vaikka se yleisesti ottaen miellettäänkin epäpuhtaan ihon hoidossa ykkös raaka-aineeksi. Joillakin epäpuhtaan ihon omaavilla toimiikin parhaiten AHA-hapot.
Itse jännitin suuresti, että mitä tuloksia tämä ehkä tekisi omalla ihollani ja otinkin tämän viime vuoden lopulla käyttöön ihan innoissani. Ja rakastuin. COSRX on timanttia!💎

Joo muutaman päivän käytön myötä huomasin, että iho vaikutti selkeästi puhtaammalta. Ihohuokoset eivät olleet läheskään niin tukkoiset, kuin aiemmin. Myös muutamia mustapäitä näytti kadonneen iholta. Huomasin myös ihon tekstuurin muuttuneen selkeästi pehmeämmäksi.

Varsinkin talvisin kroppani iholle ilmestyy itsepäistä pikkunäppyä. Sellaista ärsyttävää röhelöä, jota ei silmällä näe, mutta koskettaessa tuntee. Kokeilin COSRX hoitonestettä myös tähän vaivaan ja se poisti ongelman ihan parissa päivässä.
Olen tullut COSRX:n suhteen siihen lopputulokseen, että se toimii omalla ihollani aivan loistavasti ja olen valmis julistamaan sen ihan parhaaksi erikoistuotteeksi epäpuhtaan ihon hoidossa. Jostain syystä se toimii paremmin, kuin aiemmin fanittamani Paulan BHA-neste. Tykkään myös enemmän COSRX:n jättämästä neutraalista ihofiiliksestä. Paulan tuotteen jäljiltä iho jää hieman öljyisen tuntuiseksi, josta en koskaan pitänyt. Toisinaan tykkään laittaa iholle COSRX:n hoitonestettä, sekä Vie Collectionin AHA- seerumia kombona, jonka jäljiltä iho on kyllä supersileä, puhdas ja pehmeä 😍

COSRX ei valitettavasti hävittänyt mustapääongelmaa iholtani täydellisesti, mutta toimii ihollani sen verran positiivisesti, että tämä pysynee vakkarina ihonhoitorutiineissani. 

Ja tosiaan, kuten edellä jo mainitsin on COSRX:n saatavuus Suomessa olematonta. Tätäkin sai jossain vaiheessa elevenin verkkokaupasta, mutta ei ilmeisesti enää. Oman putelini tilasin eBaysta ja pulitin siitä muistaakseni n. 12e postikuluineen.

Edit. Tuotetta löytyy mm. Cocopanda (27,90€/ 100ml), Lyko (29,50€/ 100ml) ja KICKS (30,48€/ 100ml)
Onko COSRX tuttu? Mikä on teidän ase epäpuhtaan ihon hoidossa ja mustapäiden ehkäisemisessä?17 kommenttia:

 1. Voi tätä meidän takapajulaa...:D Minulla mustapäät iso ongelma. Pitänee nyt sitten tutustua tuohon eBayn ihmeelliseen maailmaan. Kiitos vinkistä! -Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, valitan aina tuota samaa. Miksi Suomessa saatavuus on aina niin surkea, oli asia mikä tahansa :D eBay on ihan helppo käyttää loppujen lopuksi kun homman tajuaa. Varoituksen sana, eBayhin jää helposti koukkuun ;D

   Poista
 2. No voi morjens minkä kuuloinen tuote! :D Nyt on kyllä kuukauden harrastusbudjetit käytetty komeasti, mutta lykkäsin postauksesi kirjanmerkkeihin niin pääsee heti ensi kuussa tekemään tilausta, tämä on pakko testata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kyllä suosittelen kokeilemaan :) Hintakaan ei oo kovin paha ainakaan eBayssa :D

   Poista
 3. Voi tätä sai jonkin aikaa elevenin verkkokaupasta, mutta nyt oli poistunut valikoimasta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tätä tosiaan oli saatavilla elevenillä, mutta jostain syystä sitä ei enää saa. Harmillista, että näin mahtavaa tuotetta ei ole Suomessa saatavilla. Muutenkin Suomessa on aina ollut huonosti tarjontaa hyvistä happotuotteista :/

   Poista
 4. olisikohan tästä apua minulle? Tuntuu että olen ollut kokonaisuudessaan yksi iso mustapää. Varsinkin nyt vanhemmalla iällä. 😄 Mikäs se eBay on? -Anjuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mustapäät vaivaa, niin ehdottomasti kannattaa kokeilla jotain happotuotetta, kuten vaikkapa tätä COSRX:n hoitonestettä. Uskaltaisin väittää että hapot ovat paras ase mustapäätaistelussa :) eBay on amerikkalainen verkkokauppa, joka toimii maailmanlaajuisesti. Se toimii joko huutokauppa tai osta heti periaatteella. Netistä varmaankin löytyy hyvin ohjeita kuinka eBaysta ostaminen käytännössä onnistuu. Englantia olisi hyvä osata ainakin vähäsen jos eBaysta haluaa ostaa, mutta ei se muutoin vaikeaa ole :)

   Poista
 5. Tätä on paljon kehuttu ja olen pitkään halunnutkin näitä kokeilla! Ainakin tuotteiden sisältämät aineisosat kuulostaa ihan huipuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyviä ainesosia tässä on ja ei tätä turhaan ole kehuttu ^_^

   Poista
 6. Mullahan tämä ei tehnyt mitään vaikka 20 minuuttia odottelin ennen muiden tuotteiden käyttöä, kaikki muutkin käyttöohjeet otin huomioon ja testasin tätä pari kuukautta. Harmitti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti harmitti :/ Mua kiinnostais tietää miksei BHA-hapot tunnu tekevän joidenkin käyttäjien iholla oikeastaan mitään...

   Poista
 7. En ole koskaan tästä tuotteesta kuullutkaan! Kiinnostaisi kuitenkin ehdottomasti testata. Täytyy hieman tutkia, tuleeko tänä vuonna reissattua sellaisissa paikoissa, josta tätä saisi ostettua. Itsellä oikeastaan ainoa tuote, joka on auttanut mustapäiden kanssa on Mario Badescun Drying Lotion, jota levitän yöksi iholle ja aamulla vähintään puolet mustapäistä on hävinnyt. Vaikutus ei kuitenkaan kestä kovin kauon ja usein käytän kyseistä tuotetta joka toinen yö. Suosittelen kuitenkin testaamaan jos et ole testannut!

  VastaaPoista
 8. Tilaus pistetty menemään! Mielenkiinnolla jään odottelemaan paketin saapumista ja että pääsen testaamaan. Ei ollut sinänsä pahan hintainen, jos teho ei omalla iholla olekaan niin hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toimii sunkin iholla yhtä hyvin kuin mulla :) Ainakin eBayssa tällä on tosiaan tosi kohtuullinen hinta :) Bongasinkin tämän vielä jälkeenpäin iHerbissä, mutta oli siellä paljon kalliimpi.

   Poista
 9. Jos tää on noin timanttia, kun sanot, niin lähtee kyllä mullakin tilaukseen! :D

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)