lauantai 2. joulukuuta 2017

Pieni kuvakollaasi Kreetalta


Elokuussa Kreetalla loman loppuvaiheilla bongattiin meriakvaario. Siellä sitten tuli käytyä katselemassa mereneläviä. Kaloja oli tosiaan laidasta laitaan, mutta tylsän harmaita. Ei kovin kuvauksellisia. Tuli kuitenkin yllätyksenä, että sisätilan ulkopuolella oli myös ulkotila, jossa oli liskoja, käärmeitä ja kilppareitakin.

En pidä juurikaan eläintarhoista tai ideasta, että eläimet ovat vankeudessa ja näytillä ihmisten viihdykkeeksi. Kävin muutama vuosi sitten Ähtärin eläintarhassa ja koin kierroksen jälkeen jotenkin pahaa mieltä. En usko, että menen koskaan enää mihinkään eläintarhaan.

Hersonissoksella hieman hätkähdin, kun tajusin, että kyseessä ei olekaan vain akvaario. Ulkotilaan saapuessani mietin, miltä musta tuntuu. Ahdistaako vai eikö? Eläimet ainakin vaikuttivat hyvinvoivilta ja liskot ja kilpikonnat saivat tepastella vapaana. Siellä oli ihan hyvä fiilis vaikka koenkin tällaisen ihmisten viihdykkeen edelleen hieman ristiriitaisena.  Kuvat onnistuivat ihan kivasti ja ajattelin jakaa ne postauksen muodossa myös teille.


Meritähti on hassu otus.

Tursas.

:D


Pelottavan oloinen rontti :)


Tämä tilanne oli hauska. Tarjolle laitettiin vihreää ja kilpparikin sen huomasi kaukaa. Kilppari tuli murkinoimaan tuhatta ja sataa (eli hitaasti) liskon seuraksi. Söivät sulassa sovussa ja riitaa ei tullut :D

Jännä veijari tämä. Kuvailin liskoa useammankin kerran ja aina kun otin kuvaa, lisko alkoi nyökyttelemään päätänsä. Ihan kuin se olisi poseerannut kameralle? :)

Tälle repesin. Onko suomenkieli tosiaan niin vaikeaa :D Useimmissa infolappusissa oli Suomen kohdalla kysymysmerkki :D
Akvaarion jälkeen löydettiin Intialainen ravintola. Kyseisessä raflassa oli aivan törkeän hyvää ruokaa! Harmittaa vähän kun tämä tuli bongattua vasta loman viime vaiheilla. Kuvan kattimaakari piti ruokaseuraa :) Te jotka olette Kreikassa käyneet, tiedätte että kissoja on näkyvissä, minne tahansa päänsä kääntää. Kuvan mirri on ravintolan omistajan, joka saikin raksuja kun tarpeeksi mourusi :)
Loppuun vielä kuva Hersonissoksen auringonlaskusta samaiselta illalta. Kreetan lämpimän sävyisiin auringonlaskuihin voi tuskin koskaan kyllästyä <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)