maanantai 4. joulukuuta 2017

Etana, etana, näytä sarves.


Etanauutetta, eli etanoiden erittämää limaa on hyödynnetty jo vuosia korealaisen kosmetiikan maailmassa. Ei siis mikään kovin uusi juttu. Tällä kertaa ei kuitenkaan puhuta korealaisesta kosmesta vaan eurooppalaisesta ja tarkemmin ottaen ranskalaisesta, etanauutetta hyödyntävästä luonnonkosmetiikkasarjasta. Kyseessä on Helixium, jolta löytyvät Ecocert- ja Cosmos Organic- sertifikaatit.

Helixium hyödyntää tuotteissaan Helix Aspersa- etanalajikkeen erittämää limaa, mutta puhutaan vaikka etanauutteesta ikävien mielikuvien hälventämiseksi :D Aiheesta olen kirjoittanut jo aiemminkin, mutta kerrattakoon vielä, että etanauutetta hyödynnetään tuotteissa sen ihoa uudistavien ja parantavien ominaisuuksien vuoksi. Kerrotaan, että etanafarmien etanoiden käsittelijöiden haavat parantuivat huomattavasti nopeammin ja käsien iho tuntui tavanomaista pehmeämmältä. Tämä siis yhteydessä etanoiden erittämälle uutteelle altistumisesta. Kun tämä asia huomattiin, oli tietysti päivänselvää, että etanauutetta alettaisiin hyödyntämään ihonhoidossa ^_^ Etanauute sisältää mm. allantoiinia, glykolihappoa ja hyaluronihappoa.

Helixiumin  tapauksessa etanat viettävät elämäänsä luomukasvattamossa Lyonissa, Etelä-Ranskassa. Etanoita kunnioitetaan ja niiden erittämä etanauute kerätään hellävaraisesti käsin, ne eivät siis vahingoitu toimenpiteen aikana. Etanoiden talvihorrosaikaa kunnioitetaan myös ja limaiset veijarit saavat silloin olla rauhassa. Tästä johtuen etanauutteen sanotaan olevan erityisen ravitsevaa ja korkealaatuista.

Sellainen etanatarina. Arvatenkin aihe jakaa mielipiteitä :D Olen joskus lähipiirissäni hehkuttanut K-kosmetiikkaa edustavan Bentonin etanavoiteen olevan maailman parasta tavaraa. Vastaanotto oli sekä kiinnostunutta, että myöskin yököttelyä.  Varsinkin etanafobiasta kärsivät eivät oikein lämmenneet Bentonille ^_^  Helixium lanseerattiin jo jokunen vuosi sitten, mutta sitä ei ole mielestäni mediassa juurikaan näkynyt. Mahtoikohan etanajuttujen vastaanotto olla hieman nihkeää Suomessa? Korealainen kosmetiikka on juuri lyömässä itseään läpi Suomessa ja onkin mielenkiintoista seurata, kokeeko samalla myös etanakosmetiikka uuden tulemisen :)

Sain Helixiumin maahantuojalta sarjan tuotteita testiin ja niistä seuraavaksi ajatuksia ja fiiliksiä.Helixiumin tehoseerumin inci alkaa ihon tukkeutumia ehkäisevällä seljankukkavedellä. Etanauutteen lisäksi seerumissa on rauhoittavaa kaurauutetta ja ihoa uudistavaa kuningatarhyytelöä. Alkoholitietoisille mainittakoon, että sitä tässä on  myös. Alkoholin yksi funktio on myös toimia kuljettimena tehoaineille.

Seerumissa on havaittavissa mieto, raikas tuoksu. Pipetillä annosteltava seerumi on hyvin nestemäistä ja iho imaisee sen hetkessä. En itse kokenut seerumia kovinkaan kosteuttavana, joskaan en myöskään kuivattavana. Seerumi tosiaan vain tuntuu tehoaineiden ihoonviejänä, paremman ilmaisun puuttuessa. Seerumista jäi myös iholle tosi freshi tunne.Helixiumilta löytyy myös tällainen sy-iholle suunnattu seerumi. Puikkomallinen pakkaus on varustettu iholla viileältä tuntuvalla roll-on päällä. Seerumin koostumus on vesimäinen ja sekin hulahtaa ihoon valonnopeudella.

Sy-seerumissa on mm. greippivettä, kaurauutetta ja antioksidantti- sekä aminohappopitoista kajottikurpitsaa. Sy-seerumi antaa mukavasti lisäkosteutta varsinaisen sy-voiteen lisäksi. Tällä tuntui olevan hieman sellainen napakoittava vaikutus sy-iholla.Helixiumin silmänympärysvoiteessa on käytetty mm. antibakteerista hopeaa, sekä lihaksia rentouttavaa parakrassi- kasvia. En huomannut sy-voiteen käytön aikana tätä mainittua lihasta rentouttavaa vaikutusta, mutta tosin en ole varma miten se pitäisikään huomata :) Parakrassia kuitenkin nimitetään "luonnon botoksiksi".

Sy-voiteen koostumus on melko kevyt, ehkä hieman emulsiomainen. Kosteustehot ovat ihan kivat, sellaista medium-tasoa.Kasvovoiteen pohja on triglysereissä ja seesamiöljyssä. Myös kasvovoiteessa on edellä mainittuja greippivettä, kajottikurpitsaa sekä hopeaa. Kasvovoiteen tuoksua en juurikaan havaitse, vaikka incissa parfum onkin mainittu.

Kasvovoide on suunnattu kaikille ihotyypeille. Tämä tuntui toimivan ihan ideaalisti omalla helposti rasvoittuvalla ihollani. Koostumus on mukavan kevyehkö ja helposti imeytyvä. Jälkitunnussa ei ole ollenkaan rasvaista fiilistä ja ihon pinta jää mattaiseksi. Vaikka tämä on mainittu kaikille ihotyypeille sopivaksi, kuivaihoinen saattaa tämän kokea hieman liian kevyeksi.


Testituotteiden lisäksi Helixiumilta löytyy myös yksittäispakkauksissa oleva kuorintavoide. Helixiumilta näyttäisi uupuvan kokonaan pois huuhdeltava puhdistuote, mutta sen sijaan misellivesi tältä brändiltä löytyy. Postauksen linkit vievät maahantuojan verkkokauppaan, mutta Helixiumia löytyy myös esim. Biodellyltä*.


*mainoslinkkiMitä fiiliksiä tällainen etanauutteeseen perustuva ihonhoito herättää? Oletteko kokeilleet Helixiumia?4 kommenttia:

 1. Heliuximin tuotteita olen joskus hiplaillut Emotionissa, mutta ei ole vetänyt erityisemmin puoleensa. Putelien ulkonäkö on hieman uudistunut näemmä. Ainakin vaikuttavat hieman virtaviivaisemmilta kuin ennen. Silmänympärysseerumi vaikuttaa kiinnostavalta roll-on -päänsä vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Mun täytyy tunnustaa, olen ehkä aavistuksen "ei etanatuotteita" -ihminen :D Siis esim. aasinmaito on vielä jotenkin ok, ja mehiläisvaha, mutta sitten ne eläinrasvat kuten se hevosenöljy ja ehkä tämä etanalima..jotenkin vaan tulee sellainen vähän epämääräinen fiilis :D ( tosin mulla taitaakin yksi etanatuote ollakin, jos oikein muistan!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosenöljy kuulosta mun korvaani jo aika ällöltä :D Etanalima ei jostain syystä ällötä :D

   Poista

Kommentit piristävät aina :)