tiistai 5. joulukuuta 2017

Fair Squared - Eettinen vaihtoehto


Luonnonkosmetiikkaa pyörii paljon tässä blogissa, eikä tämäkään postaus tee poikkeusta :)

Aiheena tällä kertaa vuonna 2010 perustettu saksalainen Fair Squared, joka aloitti homman itseasiassa vegaanisista kondomeista, käsivoiteista ja huulivoiteista. Fair Squaredilta löytyy NaTrue- sertifikaatti, joka takaa tuotteiden olevan aitoa luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi brändiltä löytyy Vegan-lätkä, joka takaa, että tuotteet sopivat myös vegaaneille. Firman arvoihin kuuluu myös reilun kaupan (Fair Trade) tukeminen, jonka ideologia on siis köyhyyden vähentäminen ja varsinkin kehitysmaiden tuottajien elin- ja työolosuhteiden  kestävä parantaminen. Ja sitten..

Putelien kyljestä löytyy myös Halal-logo. Tämä aiheutti hämmästystä aluksi, mutta sitten selvisi että kyseinen logo varmistaa, että tuotteet ovat valmistettu muslimien tärkeiden sääntöjen mukaan. Toisien sanoen, tuotteissa ei ole käytetty muslimeille "kiellettyjä" raaka-aineita. Fair Squared onkin yksi harvoja Halal-kosmetiikan valmistajia Euroopassa. Tässä oppii taas uutta! :) Sertifikaateista lisää täällä.

Fair Squared vaikuttaisi olevan erityisesti suunnattu kuluttajille, joille tietyt arvot ovat tärkeitä.
Fair Squaredin valikoima on melkoisen kattava sisältäen mm. shampoita, ihonhoitotuotteita (myös kasvoille), huulivoiteita sekä aurinkosuojatuotteita (joilla on poikkeuksellisesti vain Fair Trade-sertifikaatti, eivätkä ole myöskään luonnonkosmetiikkaa). Fair Squaredin koko tuotevalikoimaan voi tutustua täällä. Sain maahantuojalta testiin Kahvi-sarjan shampoon, suihkugeelin ja vartalovoiteen. Tajusin oikeastaan vasta pidemmän käytön jälkeen, että Kahvi-sarja on myös for men (ainakin FS:n nettisivujen mukaan). Olisi varmaan aika hommata silmälasit ^_^

Kahvi-sarjan otin käyttöön innoissani, koska erheellisesti olin kuvitellut, että tuotteissa olisi huumaava kahvin tuoksu. Mutta näin ei sitten ollutkaan, kahvi ei liity tuotteiden tuoksuun vaan niiden sisältämään kahviuutteeseen. Harmin paikka, kahvintuoksuiset jutut kun yleensä kolahtaa meikäläiseen. Kahvi-sarjan tuotteiden tuoksussa ei silti ole mitään vikaa. Tuoksumaailma on hieman makeahko ja raikas. Omaan nenääni tuoksu ei ole erityisen maskuliininen, vaan enemmänkin unisex :)

Shampoo vaahtoaa mm. kookospohjaisilla sulfaateilla ja muilla miedommilla tensideillä. Shampoo edustaa sitä luonnonkosmetiikan shampootyyppiä, jotka muodostavat ns. laiskan vaahdon. Ei se ihan tiskivaahtoa ole, mutta täydellinen vastakohta markettien synteettisille supervaahtoaville shampoille. Tämä ei siis ole valinta runsaan kuohkealla vaahdolla fiilistelijöille :)

Shampoo vaikuittaisi kuitenkin riittoisalta, mitä luonnonkosmetiikka ei aina välttämättä ole shampoidensa osalta. Shampoo pesee tehokkaasti hiukset puhtaaksi, mutta samalla hellävaraisesti. Shampoon mietoudesta kertoi omassa pehkossani se, että pituudet eivät menneet huuhteluvaiheessa nitisevään takkukasaan. Kiva, hellävarainen ja toimiva shampoo.
Suihkugeelistä uupuvat sulfaatit ja ne on korvattu miedommilla tensideillä. Suihkari vaahtoaa sitten shampoosen verrattuna vieläkin laiskemmin, mutta vaahdon määrähän ei ole yhtäkuin puhdistusteho ;) Tosin esimerkiksi sienen kanssa käytettynä tämänkin saan vaahtomaan runsaammin. Käsin levittäessä tämä vaahtoaa vain nimeksi. Tästä mä tykkäsin tosi paljon, ja koen tämän tähän vuodenaikaan passeliksi omalle iholleni. Suihkarin sisältämät miedot tensidit takaavat hellävaraisen puhdistustehon ja iho ei tunnu tämän käytön myötä kuivuvan. Siispä hyvän tuntuinen suihkugeeli, erityisesti kuivuuteen taipuvaiselle talvi-iholle :)
Vartalovoide on oliivi- ja viinirypäleensiemenöljypohjainen ja erittäin kevyt sellainen. Imeytyy salamannopeasti ihoon jättämättä juuri minkäänlaista havaittavaa tuotetuntua. Ei tahmeutta tai vähäistäkään rasvaisuutta havaittavissa. Huomaa, että tuote on suunnattu miehille :D Vartalovoide on tosiaan erittäin kevyttä tavaraa ja tämä toiminee parhaiten normaalilla iholla. Korppuihoiset voivat kokea tämän hoitotehot riittämättömäksi. Fair Squared on muuten fiksusti kategorisoinut tuotteitaan light, medium ja rich osioihin, joiden perusteella onkin helpompi valita oman ihon tarpeita vastaava tuote :)

Ja tosiaan Fair Squaredilta löytyy niitä vegaanisia kondomeja, joiden valmistuksessa on käytetty luonnonkumia. Vegaaniset kondomithan olivat tosiaan tämän brändin ensimmäisimpiä tuotteita, ennen tuotevalikoiman laajenemista. Fair Squaredilta löytyy myös vegaaninen, antioksidanttista vihreää teetä sisältävä hieronta- ja liukuvoide. Näistä mulla ei ole valitettavasti jakaa käyttökokemuksia, kun jäivät tällä kertaa kyydistä tuotetestailuissa ^_^

Varsin kivan oloisia ja toimivia tuotteita nämä tuntuivat olevan. Itseäni jäi kiinnostelemaan vielä FS:n huulivoiteet ja tietysti kasvoille suunnatut hoitotuotteet :) Harmillisesti FS:n sivuilla ei ole avattu tuotteiden incilistoja ollenkaan :/

Fair Squaredia löytyy ainakin hyvin varustetuista Prismoista ja Citymarketeista. Bongaamani mainoksen mukaan, FS:ää löytyisi myös Halpa-Halleista. Myös verkko-ostaminen onnistuu Kärkkäisen verkkokaupasta. Fair Squaredin tuotteiden hintahaitari vaihtelee n. 5- 25e.
Oletteko jo kokeilleet Fair Squaredin tuotteita? Herättävätkö kiinnostusta?5 kommenttia:

 1. Ihan kivan oloisia tuotteita. Ehkä voisi joskus marketista kokeilla, plussaa toki selkeistä vegan-merkinnöistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan hyviä ja toimivia tuotteita. Ei mitään moitittavaa :) Paitsi että toivoin kahvintuoksua silti :D

   Poista
 2. Testailen ja tässä kuussa kirjoitan ekan postauksen aiheesta. Hinta-laatusuhteeltaan loistava ja arvostan reilun kaupan tuotteita luonnonkosmetiikan sertifioinnin lisäksi. Just on Fair Squared nahassa suihkun jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitko linkittää postauksesi jonnekin kommenttiosioon blogissani? Kiinnostaisi kuulla sinun omat fiilikset ja mielipiteet tästä aiheesta :)

   Poista
  2. Tässä on vasta eka postaus. Joulukalentenipostaukset ovat tavallisia lyhempiä. Ensi kuussa tulee perusteellisempaa ja materiaalia riittää vielä kolmanteenkin postaukseen http://ihastukset.blogspot.fi/2017/12/joulukalenterin-luukku-8-fair-squared.html?m=1

   Poista

Kommentit piristävät aina :)