keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Talvipakolainen


Joulu se tulla köröttelee taas. Jostain syystä ajan kuluminen on tuntunut nyt loppuvuodesta tavallista nopeammalta. Tuntuu, että vastahan se kesä (ai oliko täällä muka sellainen :D) oli ja nyt joulu on jo ihan lähellä.


Näillä mennään. Tai no kai jotain muutakin pitää mukaan pakata.Mulla oli pitkään joulusuunnitelmat ihan levällään ja ei oikein osannut päättää mitä niiden suhteen tekisin. Oikeastaan se suurin kysymysmerkki oli, että värjettelisikö joulun yli täällä Suomessa vai pitääkö taas lähteä talvipakolaiseksi jonnekkin Suomen rajojen ulkopuolelle. Viime jouluhan meni leppoisasti Kanarian auringon alla. Se olikin erilainen joulu koskaan, ja ihan tervetullut sellainen :) Meininki siellä oli niin kesäistä, että jopa jouluaattonakin aina välillä unohtui, että mikäs ajankohta se nyt onkaan :D Tänä vuonna toisaalta kutkutteli ihan sellainen rauhallinen mökkijoulu, ehkä vaikkapa lapissa. Toisaalta kun olen tällainen auringonlapsi, niin talvipakolaisuuskin tuntui hyvältä vaihtoehdolta.Varmasti kivaa, mutta ei sittenkään tänä vuonna.


Olen joskus blogissa kertonu haaveestani päästä Afrikkaan. Afrikanmatka oli itseasiassa jo melkein lukkoonlyöty tuossa loppusyksystä. Lueskelin netistä paljon infoa ja ihmisten kokemuksia erityisesti Gambiasta. Vaikka Afrikka on mun suuri haave, niin kyllähän se toisaalta matkakohteena vähän jännittikin. Tai no.. ei kovin vähääkään, vaan aika paljonkin. Afrikka on kuitenkin hieman eri kuin Eurooppa. Kuulin kaikenlaisia kauhutarinoita -väkivaltaisia sellaisia- tutuilta ja aloin sitten vielä miettimään, että olenko sittenkään henkisesti valmis vielä matkustamaan sinne. Ryöstö viidakkoveitsellä uhaten keskellä joulua ei välttämättä kuulosta siltä mitä talvipakolaisuudeltani haluan :D Onko lukijoiden joukossa ehkä joitain, jotka ovat käyneet vaikkapa juuri tuolla Gambiassa? Kommentoikaa ihmeessä kokemuksianne, olisi enemmän kuin mielenkiintoista kuulla :)Afrikassa on erilaista.


Gambiassa kuulemma on myös varsinainen riesa bumstereiksi kutsutut tyypit. Bumsterit ovat paikallisia tyyppejä, jotka tuppautuvat miltei väkisin turistien seuraan ja tarjoavat pieniä palveluita rahaa vastaan. Lukemani mukaan nämä bumsterit reagoivat kovin huonosti "No thank you" lauseisiin. Toisaalta lukemani mukaan gambialaiset ovat hurjan ystävällisiä ja avuliaita perusluonteeltaan..
 
Intiakin oli jossain vaiheessa vakavan harkinnan kohde, mutta sinne tarvitsee viisumin (rahareikä sekin) joka osaltaan mukamas sekin jarrutti suunnitelmia.

Kävi sitten lopulta tällä kertaa niin, että jännittävä Afrikka vaihtui Thaimaan matkaan. En ole koskaan käynyt Thaimaassa, mutta se kuulostaa verrattain tylsältä Afrikkaan :D


Mutta se vain kuulostaa siltä...


...Totta puhuen olen ihan tohkeissani siitä, että Aasian mannertakin tulee vähän tsekattua. Lienee tulossa mielenkiintoista tutustumista sikäläiseen kulttuuriin ja elämänmenoon! Ja auringonlapsena en voisi olla iloisempi siitä, että pääsee hetkeksi pakoon Suomen kylmää ja masentavaa säätä. Siinä kylkiäisenä pääsee taas pakoon kaikkea sitä rasittavaa jouluhössötystä :) Täytyy vaan taas todeta, että kyllä sitä mielenkiintoisia paikkoja maailmassa riittää, missä käydä. Vielä kun pääsisi vierailemaan kerran elämässään toisella planeetalla. Siinäpä vasta voisi olla kokemus! ^_^ Vaatimaton haave...

Nämä veijarit! Odotan kohtaamista aika innolla :D

Nämä maisemat kyllä kelpaavat hetkeksi. Aika raaka kontrasti Suomen lumettomaan talveen.


Thaimaa ei ole koskaan itselläni ollut sellaisella "To do"- listalla, mutta koska nyt sinne sitten kuitenkin päädyn (ukkoni idea, jota en nähnyt suurempaa syytä vastustaa), niin siitäkin maasta on tullut jo lueskeltua etukäteen. Tietysti sieltäkin on niitä kauhutarinoita jonkin verran.

 Thaimaalaiset ovat kuulemma enkeleitä ulkoisesti ja sisältä demoneita. Tuolla lausahduksella viitataan thaimaalaisten iloiseen ja hymyileväiseen ulkokuoreen, joka pinnan kiristyessä voi kärjistyä raivopäisyyteen. Kuulostaa ihan minulta :D Yhden kokemuksen mukaan jo pelkästään erimielisyys taksimatkan hinnasta thaikuskin kanssa on kärjistynyt ampumavälikohtaukseen. Gulp! Aion siis Thaimaan matkalla pitää kestohymyn naamalla ja maksaa taksimatkani mukisematta ^_^ Jos teillä on kokemuksia Thaimaasta, siitäkin kuulisin mielelläni. Lukijoiden vinkit ja kokemukset olisivat varsin tervetulleita :)


Afrikka... Jäät tälläkin kertaa odottamaan vuoroasi. Mutta kyllä mä vielä jalkani auringon kuivattamalle maaperällesi lasken.  Maybe next year....


*Postauksen kuvat napsittu googlesta.Vietättekö te Joulun Suomessa vai otatteko talvipakolaisen roolin? :)

7 kommenttia:

 1. Mun pitää varmaan linkata tää sun postaus mun ystävälle, se on käynyt Gambiassa varmaan kolmisen kertaa ja reissannut vielä yksin... ja toi on ihan totta mitä sanoit, että tuppaavat väkisin rahaa vasten seuraan ja Gambia tunnetaan myös siitä, että iäkkäämmät rouvat menee hakemaan sinne nuorempaa miesseuraa. ;) No mutta Thaimaa on ainakin varma. :D Mä olen joulun Suomessa, mutta tän marraskuun olisin mielelläni ollut jossain ihan muualla, sen verran masentava kuukausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tästä miesseuran hakemisesta luin myös. Muistaakseni joku bloggaaja olikin kirjoittanut että mitähän hänestä ajatellaan kun hän yksin naisena matkustaa Gambiaan :D

   Tämä loppuvuosi on kyllä Suomessa henkisesti erityisen raskasta. Tuntunut taas siltä että pimeä/harmaa kausi vie kaikki voimat :/

   Poista
 2. Kyllä se joulu taas menee kotona kahestaan miehen kanssa ja tiukasti neljän seinän sisällä. :D Ei sukulaisia, ei jouluhössötyksiä. Toki pitää jouluruokia saada ja suklaata, mutta siinä se raja meneekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteinen jouluruoka ja suklaat onkin paras juttu joulussa! :) Kaikki muu jouluun liittyvä onkin sitte stressihössötystä.. Ainakin mun mielestä :D

   Poista
  2. Joo, ei turhaa stressiä kiitos. Jos vaan mahdollista välttää.

   Poista
 3. Moikka Jusu! En ookaan pitkään aikaan ehtinyt blogiasi lukea, mutta täällä taas ollaan ^^ Jos ei ole jouluihminen, kannattaa tietysti mennä etelään joulua pakooon :) Itsekin teen sitä aina kun vain mahdollista. Ja Afrikasta puheen ollen: Afirkka on maana ihan mieletön, kiinnostava kohde, jos ei ole koskaan käynyt. Muista maista ei oo mulla kokemusta kuin Marokosta: olen puoliksi marokkolainen ja tuo tulee aina olemaan mun toinen kotimaa^^ Oon tosi ylpeä juuristani. Monelle suomalaiselle tuttu kohde, esim. Agadir ja Marrakech on sellaisia turistikohteita. Mutta jos jotakuta kiinnostaa tutustua kiehtovaan ja mystiseen Marokkoon, suosittelen näitä: Sahara, Atlas- vuoret, miljoonakaupungin sykettä Casablancassa, rantakaupunki Safi (joka tunnettu merenelävistään, ihania kalaruokia tarjolla) ja Espanjan lähellä olevat Melilla ja Ceuta. Gambiasta en valitettavasti osaa oikein kertoa, toivottavasti mieleinen kohde löytyy. Innolla odotan uutta matkaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jasmina! :)Muistankin, että olet kertonut aiemmin marokkolaisista juuristasi jonkun vanhemman postauksen kommenteissa :) Itseasiassa tutkailin pikaisesti myös Marokkoa matkustusvaihtoehtona (sinne olisi kohtuullinen lentoaikakin). Marokon lämpötilat tosin joulukuussa hieman arveluttivat ^_^ Marokko ei kuulosta ollenkaan hassummalta kohteelta, ja ehkäpä sinne vielä jonain päivänä tieni vie :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)