tiistai 21. marraskuuta 2017

BM Cosmeceuticals - Sukralfaattia ja A-vitamiinia
Postauksen aiheena oleva ihonhoitosarja saattaakin olla jo entuudestaan tuttu ainakin joillekin. Kyseessä on jo pidempään markkinoilla ollut BM Cosmeceuticals. BM-sarjasta löytyy tuotteita niin anti-age tarkoituksiin, kuin myöskin aknen hoitoon.


Kuva: MediwellBM-sarjan erikoisuutena on sen sisältämä lääkemolekyyli sukralfaatti (sukroosi-okta-sulfaatti). Tätä ei siis pidä sekoittaa hieman mediassa demonisoituihin sulfaatteihin :) Sukralfaattia on käytetty jo 70-luvulta asti menestyksekkäästi mahahaavan hoidossa. Sisäisen hoidon kautta sitä käytetään myös nykyään ulkoisesti ihonhoidossa.

Tutkimusten mukaan sukralfaatin on todettu kiihdyttävän ihon pintakerroksen uusiutumista, josta on hyötyä ryppyjen hoidossa. Samaisten tutkimusten myötä sukralfaatin on todettu myös stimuloivan ihon pintaverisuonten kasvua, joka taas on oleellista ihokudoksen ravinnonsaannin kannalta. Koska sukralfaatilla on tutkimusten mukaan myös ihoa korjaavia ominaisuuksia, monet lääkärit ovat sitä suositelleet myös mm. arpien hoidossa. Näistä tutkimuksista voi käydä lukaisemassa tarkemmin täältä. Testailin itse BM- sarjan tehoseerumia ja Optiretin A-vitamiinivoidetta.


BM Gel 28 - Tehoseerumi 30mlInci: Aqua, Pentylene Glycol, Sodium Sucrose Octasulfate, Hydroxyethylcellulose, Sodium Hydroxide


BM Gel Tehoseerumi on pelkistetty, vain 5 ainesosaa sisältävä tuote. BM Gel 28 - Tehoseerumi lupaa:

 • Uudistaa soluja
 • Elvyttää ja kiinteyttää ihoa
 • Vahvistaa ohutta ja herkkää ihoa
 • Tasoittaa ryppyjä ja ilmejuonteita


BM Gel on itseasiassa itselleni jo entuudestaan tuttu tuote. Muistan tätä käyttäneeni joskus aiemmin, mutta harmillisesti tuosta kokeilujaksosta on jo kulunut niin paljon aikaa (useita vuosia), että en enää muista ollenkaan mitä fiiliksiä tuote silloin herätti. Muistan kuitenkin pakkauksen olleen silloin erilainen. Muistikuvien mukaan se oli silloin valkoinen pumppupullo :)

BM Gel- tehoseerumia suositellaan erityisesti arpien hoitoon ja epäpuhtaalle, sekä rasvoittuvalle iholle. Sukralfaatin lisäksi seerumissa on kosteutta sitovaa pentyleeniglykolia.

Tehoseerumi on koostumukseltaan kevyen geelimäistä. Koostumus on sen verran liukkaasti levittyvää, että yksi pumppaus seerumia riittää hyvin koko kasvoille. Imeytyvyys seerumilla on nopeaa. Se jättää iholle mattaisen pinnan ilman tahmeutta. Kosteustehoiltaan tämä ei ole mitään huippuluokkaa, mutta voimakkaasti rasvoittuvalla iholla tämä saattaa riittää pelkiltään. Ihokohtaista :) Itse koin tarvitsevani vielä tämän päälle erillisen kosteusvoiteen. BM Gel 28 on säilöntä- haju- ja väriaineeton.


BM OptiRetin 50ml


Inci: Aqua, Glycerin, Squalane, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Persea Gratissima, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylhexyl Succinate, Cetearyl Alcohol, Lanolin, Behenyl Alcohol, Sodium Lactate, PEG-20 Stearate, Stearic Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Retinyl Palmitate, Retinyl Acetate, Tocopheryl Acetate, Parfum, Tetrasodium EDTA, Tocopherol


BM OptiRetin sisältää A-vitamiinin estereitä (retinyylipalmitaattia ja retinyyliasetaattia). A-vitamiinia onkin muissa postauksissa tullut jo käsiteltyä, ja sehän on ainesosana yksiä niitä harvoja, joiden on tutkitusti todettu "nuorentavan" ihoa. A-vitamiinin muodoista retinoli on niitä tehokkaimpia, mutta valitettavasti se myös aiheuttaa monille ei-toivottuja reaktioita, kuten punoitusta ja ihon hilseilyä. A-vitamiini esterimuodot ovat miedompia ja täten herkälle iholle ehkä parempi valinta. BM OptiRetinin sisältämät ainesosat muuttuvat ihossa asteittain retinoliksi ja näin iho välttyy paremmin suoraan iholle levitettävän retinolin mahdollisilta ei-toivotuilta haittavaikutuksilta. BM OptiRetinissä  on myös ihoa tehokkaasti hoitavaa, oliiviöljypohjaista skavalaania.

Optiretinin koostumus on melko täyteläistä ja hoitavan tuntuista. Koostumuksesta tulee itselläni hieman mieleen jokin apteekin semi-täyteläinen perusvoide. Voide ei imeydy ihan samantien, mutta imeydyttyään se jättää todella pehmeän tunnun iholle. Voiteen jättämää jälkituntua voisi kuvailla myös suojatuksi. Hieman tuhdimmasta koostumuksesta huolimatta OptiRetin ei jätä kiiltävää, tai rasvaisen tuntuista ihoa. OptiRetin on hajustettu ja tuoksua voisi kuvailla melko miedoksi, hieman apteekkimaiseksi.


BM-sarjasta löytyvät myös päivävoide seka-ja normaalille iholle ja kuivalle iholle. Sekä yövoide kaikille ihotyypeille. BM tuotteita myyvät apteekit, sekä Sokos ja Emotions. Kaikki jälleenmyyjät näkee täältä.


Hinnat Sokoksella : OptiRetin 50ml (65,70€) ja BM Gel 30ml (50€)


*Tuotteet saatu blogin kautta.Onko teillä kokemuksia BM-tuotteista?

2 kommenttia:

 1. Muistan, että pidin vanhan BM-voiteen koostumuksesta ennen uudistusta- nyt siinä on tukkivia ainesosia. Joskus myös hain yliopiston apteekista sukralfaattivoidetta (pyytäessä sekoittivat, voidepohja Aqualan L), mutta en oikeastaan huomannut mitään vaikutusta ihossa tai arvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin aivan unohtanut, että apteekista tosiaan on ollut saatavilla heidän sekoittamaansa sukralfaattivoidetta, kunhan vain osasi pyytää :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)