torstai 23. marraskuuta 2017

Astetta tehokkaampi happokuorintaseerumiHappofani täällä moi! Tehän tiedätte että tykkään kovasti hapoista. Happoradiokin (se bändi) on tosi hyvä, mutta puhutaan taas tällä kertaa ihonhoidossa käytettävistä hapoista :)


Yhdellä sanalla kuvattuna : Tehokas!Inci: aqua, glycolic acid, dipropylene glycol, sodium hydroxide, phenoxyethanol, hydroxyethylcellulose, xanthan gum, peg-150, PCA, polyquartenium-7, sodium benzoateViimeisin happotuote jota olen innoissani käyttänyt on Vie Collectionin Glyco 10- Happokuorintaseerumi. Tätä tuotetta tekee mieli ihan kunnolla hehkuttaa, tämä kun taas lukeutuu niihin ihonhoitotuotteisiin, joilla saa nopeasti näkyvää tulosta iholla. Ja tuloksen myös tuntee.

Glyco 10 on siis seerumimainen glykolihappoa sisältä tuote. Nimensä mukaisesti tässä on glykolihappopitoisuus 10%. Tämän kohdalla voi jo puhua aika voimakkaasta happotuotteesta, siksipä sillä saakin hyvin nopeita tuloksia.
Glyco 10 happoseerumissa on mukana pipettiannostelija, jolla kallisarvoista tuotetta on näppärä annostella sopiva määrä iholle. Seerumi on koostumukseltaan kevyen geelimäistä ja liukkaan koostumuksen vuoksi pieni määrä levittyy melko suurelle ihoalueelle, joka tekee tästä riittoisan. Mukana on myös pyrrolidonikarboksyylihappoa (incissä nimellä PCA) joka syväkosteuttaa ihoa. PCA on määritelty lukemani mukaan erittäin kalliiksi ainesosaksi kosmetiikkateollisuudessa.

Itse suosin happotuotteissa n. 20 minuutin vaikutusaikaa, ennen muiden tuotteiden lisäämistä iholle. Tämä siksi, että muut hoitotuotteet eivät vaikuttaisi happotuotteen ph-arvoon. Tarpeeksi hapan ph-arvo on oleellista happojen toimivuudelle. Joidenkin happotuotteiden kohdalla voi vaikutusaikana ilmetä ikävää ihon kiristelyä, mutta tämän tuotteen kohdalla sitä en havainnut. Liekkö juuri tuo PCA:n kosteuttava vaikutus tähän osasyynä.

Kyseessä on tosiaan astetta voimakkaampi kuorintatuote ja kaikkeen tottunut oma nahkani koki käytön alussa kevyttä pistelyä/kihelmöintiä. Tämä on happotuotteiden kohdalla täysin asiaan kuuluvaa. On toki ihokohtaista miten kihelmöinnin tuntee ihollaan. Jos iho on todella herkkä, tämä tuote saattaa olla liian tuju, ihan vain varoituksena. Jos kuitenkin happokokeilut kovasti kiinnostaa, mutta iho tuntuu olevan herkkä, on ehkä fiksumpaa kokeilla esim. maitohappoa sisältäviä miedompia tuotteita. Maitohappo lukeutuu niihin miedoimpiin AHA-happoihin :) Vinkkinä mainittakoon esim. Mádaran naamio, joka kuorii ihoa maitohapolla.
Glyco 10 on mielestäni erittäin hyvä happogenren edustaja. Olin varautunut pidempään testijaksoon, mutta huomasin selkeän eron jo yhden käyttökerran jälkeen. Laitoin tätä yöksi iholle ja seuraavana päivä iho oli sitä, mitä hyvältä happotuotteelta voi odottaakin. Silminnähden sileämpi ja kuulaampi. Glyco 10 happoseerumin tehon myös tuntee. Ihoa ei malta olla räpeltämättä ja ihastelematta, koska se tuntuu silkkisen sileältä käytön jälkeen.

Glyco kymppiä suositellaan käytettävän 1-3 kertaa viikossa ihon sietokyvyn mukaan. Tämän voi täysin allekirjoittaa. Muutama kerta viikossa näyttäisi pitävän ihon todella siloisena ja hyvännäköisenä. Itselläni ei tuloksista varsinaisesti leuka loksahtanut, koska oikein formuloidun happotuotteen vaikutukset iholla ovat mulle tuttu juttu. Sen sijaan jos ei ole aiemmin kokeillut happoja ihonhoidossa, saattaa tulokset hämmästyttää. Näinhän kävi esimerkiksi Äitini kohdalla, kun ympäripuhuin hänet taannoin kokeilemaan glykolihappoa sisältävää kuorintaa. Voi sitä taivastelun määrää: "Miten iho voi muuttua näin sileäksi ja pehmeäksi?" :D Niinpä. Hapot ovat parhautta, just saying. Äiskä ei nykyään osaa olla ilman happotuotteita ^_^

Ai niin. Mainittakoon vielä taas kerran, että happojen säännöllinen käyttö myös stimuloi ihossa kollageenin tuotantoa, mikä taas edesauttaa ihon säilymistä nuorekkaampana. Säännöllinen käyttö myös siloittaa juonteita. Koska glykolihappo kuorii ihon pintaa kemiallisesti, iho on alttiimpi UV-säteilylle. Jos siis haluaa sisällyttää hapot ihonhoitorutiinehinsa, on hyvä myös muistaa päiväsaikaan suojata iho suojakertoimen sisältävällä kasvovoiteella.
Glyco 10 sopii kaikenlaisille ihotyypeille ja kaikenikäisille. Mutta kovin herkällä iholla tämä saattaa siis olla liian ärhäkkä. Yleisesti ottaen glykolihaposta (AHA) hyötyy parhaiten kuiva- ja normaali ihotyyppi. Salisyylihappo (BHA) toimii parhaiten yleensä epäpuhtaalla ja rasvoittuvalla ihotyypillä. Poikkeuksia kuitenkin löytyy monien käyttäjien raportoinnin mukaan, eli saattavat ihokohtaisesti toimia myös päinvastoin. Itse tykkään käyttää usein AHA- ja BHA-happoja kombona, jolloin itse saan maksimaalisia tuloksia :)


 Glyco 10 Happokuorintaseerumi 30 ml kustantaa 63€ ja sitä voi tilata Spashopista


*Tuote saatu maahantuojalta.Oletteko te kokeneet hapot hyödyllisiksi ihonhoidossa?
6 kommenttia:

 1. Kaikista hapoista, just glykolihappoa mun iho tuntuu rakastavan melkein eniten, joten tää kuulostaa hyvältä tuotteelta. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan loistava tuote ^_^ Sunkin ihotyypillä saattaisi riittää tämän käyttö aika harvakseltaan :)

   Poista
 2. Vaikka mulla onkin epäpuhdas iho, niin tuntuu että AHA-hapot tuntuvat tekevän selvemmän vaikutuksen kuin BHAt. Ainakaan CORSX BHA-neste ei tehnyt mulle mitään, mutta toisaalta se onkin vain yksi tuote monista ja pitäisi varmaan kokeilla jotain muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on kyllä jännä juttu, että nuo hapot toimivat joillain juuri päinvastaisesti :) Korkkasin muuten juuri hiljan CORSX:n BHA-nesteen testiin ^_^

   Poista
 3. Happofani täällä hei! Nyt tosin olen himmaillut, kun testissä retinolivoide. Joskus on pakko malttaa, ettei iho saa hepulia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ehkä kannata yhdistää happoja retinolin kanssa, olen itse tuon virheen joskus tehnyt ja iho sai hepulin :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)