torstai 12. lokakuuta 2017

Bvlgari - Man in BlackJa  vuorossa tuumintaa tuoksuista tänään :) Tämän postauksen miesten tuoksusta kirjoitankin ihan tohkeissani. Miksi? No koska se on aivan iiiiiihana! Bulgarin (kirjoitusasu Bvlgari) juuret tulevat saapasjalkamaa Italiasta. Bvlgari on mulle entuudestaan vain nimeltä tuttu ja postauksen tuoksu on mun ensikosketus (nuuhkaisu) Bvlgarin tuoksuihin.

Man in Black ei ole Bvlgarin uutuuslanseerauksia, vaan se tuli markkinoille jo vuonna  2014 ja tuoksun takana on Alberto Morillas. Syy miksi haluan antaa tälle tuoksulle palstatilaa, on yksinkertaisesti se, että pidän sitä niin loistavana tuoksuna. Ja erilaisena.
Kuulkaas Man in Blackin tuoksupyramidia:


Alkutuoksussa on tupakkaa, mausteita (kardemumma, kaneli) ja rommia (!)

Sydäntuoksu muodostuu nahasta, tuberosasta ja iiriksestä.

Pohjalla vaikuttavat  guaiacpuu, benzoiini sekä tonkapapu.Tuoksunuotit ovat kerrassaan kiintoisat ja lupaavat.  Tuoksu on alussa melkoisen voimakas tuoksusinfonia joka kuitenkin rauhoittuu pian ja saa muotonsa. Mausteinen ja rommimainen alkutuoksu on yksinkertaisesti ihana. Tuoksu uppoaa ainakin muhun, kuin kuuma veitsi voihin. Rakastan rommin tuoksua - ja kyllä se maistuukin hyvälle ^_^

Sydäntuoksu jää itselleni kovin etäiseksi tämän tuoksun kohdalla. Jos tuberosa niminen tuoksunuotti nostaa ilmaan kysymysmerkkejä, se on parsakasvien heimoon kuuluva kasvi ja paljon käytetty hajuvesiteollisuudessa. Tuberosa on mulle ihan uusi juttu. Oppia ikä kaikki :) Pohjatuoksun kummallisen kuuloinen benzoiini on vaniljamainen nuotti.

Man in Blackin pullo on tyylikäs ja hieman mystinenkin. Mielestäni jo pullon design antaa olettaa, että sisältö on jotain erilaista ja mystistäkin. Kulta ja musta = Aina tyylikäs kombinaatio.

Bvlgari Men in Black on voimakas ja erilainen tuoksu, joka saattaa jakaa mielipiteitä. Siitä joko tykkää tai sitten ei tykkää. Näin veikkaan. Jos on pakko kategorisoida, niin mulla tulee tuoksusta vahvasti sellainen mielleyhtymä tyylikkääseen mustaan pukuun pukeutuneesta bisnesmiehestä. Mutta koska en tykkää yleensä ottaen lokeroinnista, niin ei tämä tuoksu nyt sentään pukua vaadi. Heh, tuoksusta vain tulee sellainen mielikuva :)

Tuoksu tuskin on vaikkapa teinipojan ensituoksu (paitsi jos tykkää), tämä on varmaankin aikuisempaan makuun. On hassua huomata itsestäänkin sen miten tuoksumaku on muuttunut aika radikaalistikin vuosien varrella. Vuosia sitten olisin tyrmännyt Man in Blackin liian miehekkäänä tuoksuna, mutta nyt olisin valmis ostamaan tämän koska vain. Menee tämän hetkisten tuoksumieltymysten top vitoseen ihan helposti.

Vaikka tuoksu on alussa melkoisen voimakas, se tosiaan rauhoittuu iholla hyvin pian ja se jää useiksi tunneiksi iholle pehmeänä, mutta silti vielä semi-voimakkaana. Koen iholle vaikuttamaan jäävän tuoksun kuivan puisena, jossa on voimakkaasti aistittavissa todella syvä vaniljan nuotti mausteisella twistillä. Vaniljaisen sävyn voi melkein maistaa, niin intensiivisenä sen itse koen.Kenelle Bvlgari Man in Black sopii?


Suosittelen tsekkaamaan Man in Blackin jos hakusessa on jotain poikkeavaa ja erilaista, sellaista massasta poikkeavaa. Man in Blackissa nimittäin on jotain mielenkiintoista ja sanoisin, että myöskin huomiota herättävää. Man in Black on ehdottomasti intensiivinen tuoksu ja varmasti ideaali iltakäytössä. Mikään ei tosin tämänkään kohdalla ole esteenä päiväkäytölle. Itse olen tätä päivisinkin suosinut. Minkäs teet, kun tuoksurakkaus syttyy. Silloin ei näpit pysy irti suosikkituoksusta ^_^


*Tuoksu pr-näyte5 kommenttia:

 1. Bvlgarin tuoksut niin naisten kuin miestenkin on musta hyvin erilaisia ja omintakeisia, ne tunnistaa Bvlgariksi, itsellä on monta lempparia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehdottomasti tutustua Bvlgarin tuoksuihin syvemmin :)

   Poista
 2. Olisiko suositella raikasta, hyvää luonnonkosmetiikan hajuvettä? Haluaisin antaa miehelle joululahjaksi. Olen hometalossa työskentelyn ansiosta saanut hajusteherkkyyden, mutta luonnollisien tuoksujen kanssa ei ole ongelmaa. Viime jouluna mies sai synteettisen parfyymin ja joutui antamaan sen eteenpäin koska mä ja synteettiset hajut ei vaan voida olla samassa asunnossa. Olisi siis kiva hankkia joku mieluinen luonnollinen parfyymi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas harmillista tuo mainitsemasi hajusteherkkyys :/ Valitettavasti mulla on nämä luonnonkosmetiikan tuoksut jäänyt vähemmälle kokeilulle, mutta yhtä mulla olisi suositella. Ja kappas vain tämä tuoksu on vieläpä sellainen raikas sitrustuoksu, ehkä aavistuksen makeahko, mutta selkeästi raikas tuoksu :) Farfallalta löytyy tällainen http://auringostaitaan.fi/prod/uomo-eau-fra%C3%AEche

   Poista
  2. Kiitos. Laitoin linkin talteen, kuulostaa nimttäin hyvältä.

   Poista

Kommentit piristävät aina :)