maanantai 29. toukokuuta 2017

Eco by Sonya - Luonnolliset itseruskettavat




Luonnonkosmetiikan itseruskettavia ei olekaan kovin paljon tullut testailtua. Eikä niitä käsittääkseni ihan pilvin pimein olekaan tarjolla ollut Suomen markkinoilla, ainakin tällainen mielikuva mulla on.

Viimeisin kokeilu itseruskettavien parissa on siis ollut luonnonkosmetiikkaa. Kyseessä on brändi nimeltä Eco by Sonya ja se on kotoisin Australiasta. Lyhykäisyydessään Eco by Sonyan tarina menee siten, että Sonya Driverin (sarjan kehittäjän) sisko sairastui 30-vuotiaana melanoomaan. Tästä lähti Sonyan inspiraatio kehittää luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä itseruskettavien sarja. Eli päivetys purkista, vaarallisen auringon sijaan.







Australiassa Eco by Sonyalle on myönnetty myös Australian Organic Food Chain luomusertifikaatti. Tuotteita ei myöskään ole testattu eläimillä ja suurin osa tuotteista on myös vegaaneja. Itselläni oli testissä blogin kautta saadut Itseruskettava kasvovesi (!) sekä itseruskettava vaahto.

Itseruskettavien käyttö on sinänsä tuttua puuhaa. Mutta myönnettäköön, että itseruskettavan kasvoveden käyttöä todellakin jännitin!  Kasvoille suunnatut tuotteet kun eivät aina ole niinkään ilahduttaneet lopputuloksillaan. Edellinen kokeilu taitaa sijoittua vuoteen 2007. Se oli Yves Rocherin jokin kasvoille suunnattu itseruskettava. Muistaakseni se oli ihan miellyttävä geelimäinen tuote, mutta aamulla peilistä katsoi takaisin vähintäänkin naurettavan näköinen pää. Hurjan tumman oranssi naamari oli nähtävissä. Ja tottakai itseruskettavan rajat olivat vielä kuin terävällä kynällä piirretyt. Juurikin sellaista fiaskotasoa, että olisi parasta vetää pussi päähän. Päätin silloin, että saa jäädä viimeiseksi kerraksi :D







Eco by Sonya Face Tan Water - Itseruskettava Kasvovesi 42€/ 100ml.

Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Glycerin*,Dihydroxyacetone**, Lecithin*, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides**, Polyglyceryl-5 Oleate**, Sodium Cocoyl Glutamate**, Glyceryl Caprylate**, Coco Caprylate**, Sodium Hyaluronate**, Dehydroxanthan Gum**, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate**, Pelargonium graveolens Flower Oil*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*




Eco by Sonyan itseruskettava kasvovesi on kehitetty aivan erityisesti akneihoisia ajatellen. Koostumuksen luvataan olevaan ihohuokosia tukkimaton ja samalla myös anti-agevaikutteinen. Kasvovesi lupaa loihtia iholle päivettyneen lookin asteittain.



Kasvovesi on pokannut palkinnonkin.




Kasvovesi on koostumukseltaan selkeästi tavanomaista paksumpaa. Koostumusta voisi kuvailla paksummaksi vedeksi. Kasvovesi ei imeydy välittömästi vanulappuun vaan jää hetkeksi viipyilemään pinnalle. Eco by Sonyan itseruskettavan kasvoveden pohja onkin aloe vera mehussa veden sijaan. Erityisen hoitava koostumus siis kyseessä. Mukana on myös hyaluronihappoa joka sitoo kosteuden tehokkaasti ihoon. Kasvoveden sisältämä neroli tasapainottaa ihoa. Nerolin aistii selkeästi kasvoveden tuoksussa. Tätä voi käyttää 2-3 kertaa viikossa ylläpitääkseen rusketustulosta.

Takavuosien traumaattisten donaldtrump kokemusten vuoksi en uskaltanut antaa kasvoveden vaikuttaa 3 tuntia pidempään, vaikka sille on annettu ohjeissa 8 tunnin vaikutusaika. 3 tunnin vaikutusaika olikin oikein passeli, joka teki iholle luonnollisen näköisen, medium sävyisen päivetyksen. Olin tällä kertaa supertarkka levityksessä ja onneksi mitään rajoja ei ollut näkyvissä.  Kannattaa muuten muistaa kaulan ja niskan lisäksi käsitellä korvannipukat ^_^

Tämä oli mun mielestä erittäin kiva ja toimiva tuote, jota on helppo käyttää. 3 päivän jälkeen sävy on selkeästi vielä havaittavissa iholla. En itse ainakaan havainnut mitään kovin voimakasta DHA:n (itseruskettava ainesosa) hajua käytön aikana. Tosin ehkä siihen ei edes kiinnitä huomiota, kun se tuoksu on käytännössä koko ajan kasvoilla ja siten nenän alla?







Eco by Sonya Cacao Firming Mousse - Itseruskettava vaahto 46€/ 125ml.


Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Dihydroxyacetone**, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water *, Decyl Glucoside**, Ethanol**, Chamomile Recutita (Matricaria) Extract*, Glycerin*, Lecithin*, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract**, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides**, Polyglyceryl-5 Oleate**, Sodium Cocoyl Glutamate**, Glyceryl Caprylate**, Coco Caprylate**, Cocoa (Theobroma Cacao) Fruit Powder**, Caramel**, Coffea Arabica (Coffee) Extract*, Zingiber officinale (Ginger) Oil*, Citrus reticulata (Mandarin) Essential Oil*, Citrus sinensis (Blood Orange) Essential Oil*, Fragrance (Natural)**, Limonene**





Itseruskettava vaahto lupaa syvää rusketusta 1-4 tunnin vaikutusajalla. Lopullista rusketuksen tummuusastetta voi itse säädellä peseytymällä vaikutusajan kuluessa. Luomukahvi, veriappelsiini, inkivääri ja mandariini lupaavat ravita ja kosteuttaa ihoa... ja... auttaa taistelemaan selluliittia vastaan ^_^









Vaahdon vaikutuksista selluliittiin en osaa sanoa tuon taivaallista, mutta hyvin tämä antaa väriä. Itse huomasin iholla jo selkeästi päivettyneen sävyn 1 tunnin vaikutusajan jälkeen.

Olisin voinut vannoa, että suuttimesta tursuaa tummanruskeaa vaahtoa, mutta sen sijaan aloverapohjainen vaahto onkin kevyen kellertävää. Sellaista hunajan sävyistä. Levityksessä käytin heti suosiolla rusketuskinnasta ja tämä tuntui helpolta levittää. Tuoksun koin tässä sitruksiseksi, mutta ihan kuin seassa olisi aistittavissa myös kahvin tuoksua.  Ihotunnultaan tämä on tosi kevyttä ja ei sinänsä jätä mitään epämiellyttävää fiilistä. Mutta jos esim. paljaat ihopinnat koskevat toisiinsa kauemmin, niin mieto tarraefekti on havaittavissa. Ei kuitenkaan mitään kärpäspaperitasoa.

Eco by Sonyan vaahdon kanssa havaitsin aivan selkeän DHA:n tuoksun käytön aikana. Vaikka tuoksu olikin selkeä, ei se ollut silti tavanomaisen voimakas tai imelä. Mutta silti tunnistettavissa - ja siedettävissä.









Kuvassa mulla on kasvoille ja kaulalle käytetty kasvovettä ja käsivarsille vaahtoa. Alla oli vielä Kreetan antamaa väriä ainakin jonkin verran. On suorastaan ihmeellistä, että en saanut mitään törkeitä rajoja tällä kertaa aikaiseksi. Itseruskettavien kanssa se ärsyttävin juttuhan on helposti epätasainen lopputulos (ah, edellä mainittu naamarirusketus :D).Ainakin omaan silmääni Eco by Sonyan tuotteilla tuli hyvin luonnollisen sävyinen väri iholle.  



 Eco by Sonyan tuotteita löytyy esim. House of Orcanicilta*:

 Itseruskettava kasvovesi* 41,90€/ 100ml ja Itseruskettava vaahto* 45,90€/ 125ml





Pr-näytteitä.
*mainoslinkki

2 kommenttia:

  1. Tuo kasvovesi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja helppokäyttöiseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi helppo käyttää :) Voiteiden kanssa on ärsyttävää kun ne lähmää esim. hiusrajan. Kasvovesiratkaisu on ihan huippu ^_^

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)