perjantai 26. toukokuuta 2017

Curaprox - Mustaa valkoisella

Hiili on nyt ollut todella IN hampaiden hoidossa. Mediassa on ollut näkyvillä erityisesti Warpaint ja Black&White hampaiden valkaisutuotteet, jotka molemmat perustuvat aktiivihiileen. Varsinaisesti on hieman harhaanjohtavaa puhua hampaiden valkaisusta, koska hiili ei  sitä hammasluuta valkaise. On järkevämpää puhua värjäytymien poistosta hiilen kohdalla. Aktiivihiilen hampaita kirkastava vaikutus perustuu käytännössä hiilen kykyyn absorboida epäpuhtauksia.


Blogin kautta sain mahdollisuuden testata Curaprox merkkistä hammastahnaa, jonka teho myös perustuu aktiivihiileen. Tässä tapauksessa tuote tulee kuitenkin siis valmiin tahnan muodossa. Heti ensialkuun huomasin, että tällaisen tuotteen käyttö on paljon miellyttävämpää kuin sellaisten jauhemaisten. Jauheilla jotenkin onnistun sotkemaan koko kylppärin kerta toisensa jälkeen vaikka yritän olla kuinka varovainen ^_^
Hiilen lisäksi Curaprox sisältää hydroksyyliapatiittia, jonka luvataan vahvistavan kiillettä sekä auttavan vihlontaan. Vihlontaan vaikuttavasta avusta en osaa sanoa mitään, sillä en itse ole koskaan kärsinyt vihlovista hampaista. Curaproxin hankausarvo on 50, joten turvallisella tasolla ollaan ja kiilteen vaurioitumista ei tarvitse pelätä. Koostumuksessa on myös fluoria mukana. Curaprox sopii myös aftaherkille, sillä se ei sisällä sulfaatteja. Tahna vaahtoaakin hyvin maltillisesti. Tahnan makuna on raikas lime. Curaproxissa on myös mukana sininen filtteri jonka pitäisi käytännössä välittömästi taittaa hampaiden sävyä optisesti valkoisemmaksi. Siniset filtterit tahnoissa onkin jo tuttu juttu Pepsodentista ainakin ^_^
Mukana tuli myös erikoispehmeä hammasharja. Olen kuitenkin tykännyt käyttää enemmän omaa harjaani, sillä en usko tasapäisen harjan puhdistavan hampaita yhtä hyvin kuin näiden eripituisilla "jouhilla" varustettujen harjojen. Mutta harja on tosiaan mukavan pehmeä! :)
Curaprox on nyt ollut käytössä jo reilut pari viikkoa. Tahna on käytössä oikein miellyttävä ja raikastaa hengityksen kivasti. Postauksesta jää nyt uupumaan todistusaineistona hammaskuva, mutta kyllä tämä oman kokemukseni mukaan tuntuu toimivan hyvin ja lunastaa kyllä lupauksensa.

Vaikuttaisi, että hampaat näyttävät jo ensimmäisen harjauksen jälkeen hieman valkoisemmilta tai ainakin kirkkaammilta, liekkö syynä se sininen filtteri? :) Kuitenkin pidemmän käytön jälkeen olen todennut, että hampaat näyttävät selkeästi valkoisemmilta. Vaikka hammasluuni ei luonnostaan olekaan kovin kellertävä niin runsaana kahvinlipittäjänä olen niissä kuitenkin havainnut jonkinasteista kellertävää sävyä johon Curaprox on selkeästi vaikuttanut positiivisesti.Curaproxia on saatavilla apteekeista. Yliopistonverkkoapteekissa tälle on mainittu hinnaksi 22,80€/ 90ml. Aika korkea hinta hammastahnasta (harja kuuluu hintaan) mutta toisaalta itse vakuutuin tämän tehosta sen verran, että luulenpa ostavani tätä jatkossa. Toimivasta tuotteesta on kuitenkin helppo maksaa isompikin hinta :)Joko te olette hurahtaneet hiilijuttuihin? :)

1 kommentti:

  1. Minulla on ollut vajaan vuoden ajan aamukäytössä Argitalin hiilihammastahna (käytän sitä vain aamuisin koska siitä puuttuu fluori), mutta en nyt sanoisi sen mitenkään mullistaneen elämääni :D Ihan hyvin se pesee, mutta mitään muutosta hampaiden värissä en ole huomannut.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)