keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Sävyttävää suojaa luonnonkosmetiikalta

Vielä ei varmastikaan voi puhua ihan varsinaisesta kesästä. Onkohan nyt myöhästyneen kevään alku, vai kylmän kevään lämmin loppu? Mene ja tiedä, mutta olen super iloinen, että vihdoin täällä pohjolan perukoillakin tarkenee t-paidalla :) Se kun ei tosiaan ole aina itsestään selvyys.

Koska aihe on nyt ajankohtainen niin kirjoitan aurinkotuotteista. Vain tovi sitten kirjoitin jo Piz Buinin aurinkosuojatuotteista. Kyseessähän on kemialliseen suojaan perustuva aurinkosuoja. Ne jotka eivät välitä käyttää kemiallisiin filttereihin perustuvia suojia, voivat valita fysikaalisen suojan. Kemiallisista suojista on ollut mediassa viimeaikoina paljon puhetta, josko ne vaikuttavat ihmisen hormonitoimintaan. Itse olen kuitenkin uv-suojienkin suhteen ns. sekakäyttäjä. Perustelen tämän itselleni sillä, että käytän (kemiallisia) suojia kuitenkin melko harvakseltaan vuodessa. En kylve niissä joka päivä.

Fysikaalisissa suojissa on taas huolettanut niiden sisältämät nanopartikkelit (titaanidioksidista ja sinkkioksidista). Tämän postauksen tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja ne eivät näin ollen sisällä pelättyjä nanopartikkeleja. Sitten niihin tuotteisiin. Olen tuotteet saanut pr-toimistolta. Toinen on kevyesti sävytetty ja toinen "tavanomaisempi" :)


Alga Maris Sävyttävä Aurinkovoide Kasvoille SPF30 21,90€/ 50ml


Alga Mariksen Ecocert-sertifioitu aurinkovoide sisältää siis fysikaalisen UV-filtterin 30 ja on kevyesti sävytetty. Tähän mä tykästyin heti ensikokeilulla. Se mikä tässä on hyvää, ovat iholle jäävä tuntu ja miltä iho jää tämän jälkeen näyttämään. Tuoksu on mieto ja miellyttävä.

Korkeahko SPF voisi enteillä inhottavan tahmeaa ja jähmeää koostumusta, kun kyseessä on fysikaaliset UV-filtterit. Mutta näin ei ole tämän kohdalla. Voiteen koostumus on mukavan notkeaa, jotain voiteen ja emulsion väliltä. Levittyy iholle kuin sulaen, eikä jätä ollenkaan epämiellyttävää tuntua. Tämä toimi omalla ihollani myös pelkiltään ilman, että alla oli erikseen mitään muita tuotteita.

Alga Mariksen aurinkovoide antaa tosiaan iholle kevyesti sävyä. Ei tällä mitään peittämään kannata lähteä, mutta lopputulos on "your skin but better"- tyylinen. Tämä ei jätä mitään paksua maskimaista lopputulosta, vaan kuulakkaan hehkuvan ihon. Tämä on iholla niin superluonnollisen näköinen, että käy mun mielestä miehillekin oikein hyvin. Ei tarvitse pelätä, että näyttäisi mitenkään pakkeloidulta :)


Itselläni oli testissä sävy vaalea. Se sulautuikin omalle iholleni täydellisesti ainakin vielä tässä vaiheessa. Alga Mariksen aurinkovoiteesta on saatavilla myös keskitumma sävy. Erikoisuutena Alga Mariksen tuotteissa on punaleväuute, joka lupaa toimia iholla antioksidanttina taistellen auringon aiheuttamia ihovaurioita vastaan. Alga Marikselta löytyi myös viime vuonna kiva suihkemuotoinen aurinkosuoja.

Alga Marista löytyy ainakin Ruohonjuuresta ja HouseofOrganic- verkkokaupasta*.


Biosolis Aurinkoemulsio SPF15 26,60€/ 100ml


Toinen sertifioitu luonnonkosmetiikan aurinkosuoja tulee Biosolis nimiseltä brändiltä. Biosoliksen aurinkoemulsio siältää suojakertoimen 15 ja on ihan "tavallista", eikä siis sävytettyä :)
Myös Biosoliksen emulsiossa on tutut fysikaaliset UV-filtterit, mutta lisänä myös karanjaöljyä, joka tiettyjen muiden luonnonöljyjen tapaan sisältää luonnostaan UV-suojan.
Biosoliksen emulsio (sun milk) on erittäin kevyttä ja juoksevaa koostumukseltaan. Imeytyy melkoisen sukkelasti ja jättää pehmeän ja mukavan tuntuisen fiiliksen iholle. Tämäkään ei jätä mitään tahmeutta tai muuten ällöttävää oloa iholle. Tuoksu on jännä. Sitä on vaikea kuvailla. Tuoksuuko tämä aurinkorannalle tai merelle? Jotenkin hämmentävä, mutta erikoisen nokkela tuoksu kun ottaa huomioon tuotteen käyttötarkoituksen. Kai tämä sitten tuoksuu kesälle :D Biosolikselta löysin myös erityisen hyvän ja laadukkaan Aftersunin tänä keväänä.

Biosoliksen tuotteita myyvät Sokos ja Ruohonjuuri sekä Hyvinvoinnin tavaratalo.


*mainoslinkkiPalatteko herkästi auringossa?4 kommenttia:

 1. Mä rakasasta Algamarisin tuotteita, varmasti parhaita luonnollisia aurinkosuojia. Varsinkin se spray pullossa olevan SPF30 ihanaa, ei yhtään tahmeaa ja hyvän tuoksuista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Ei enää tekosyitä miksi ei voisi käyttää luonnonkosmen aurinkosuojia :D

   Poista
 2. Mun suosikit kasvoille onkin fysikaalisia suojia, Elizabeth Arden ja Acorelle rocks! Tuo Algamariksen sävytetty tuote kuulostaa ihanalta, voi kunpa siinä olisi suojakerroin 50 😄 Vartalon suhteen käytänkin sitten matalampia kertoimia, mutta kasvoille pyrin suosimaan 50 kerrointa, varsinkin kun tulee läträttyä happojen ja retinolin kanssa 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin sun kirjoittaneen tovi sitten Acorellesta :) Mullekin riittää kropalle matalammat suojat (esim sk10) mutta helposti palaville kohdille laitan jytkympää suojakerrointa. Naama kyllä palaa herkästi jos on hapot ollut käytössä juuri ennen auringolle altistumista :(

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)