keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Suojaa auringolta, Piz Buin.


No joo. Alkoi jo naurattaa tuo koko otsikko kun sitä kirjoitin. Miten musta tuntuu tosi hölmöltä kirjoittaa aurinkotuotteista kun Suomessa sataa vaan lunta (parhaillaankin) vaikka toukokuu porskuttaa eteenpäin ja kesäkuuhun on vain muutama viikko :D Varmaan moni jo bongannut sen säätiedotusvideon missä Pekka Poudan pokka ei pidä? No ei kyllä pitäisi mullakaan. On tämä Suomen ilmasto niin onneton tapaus :D

No mutta. Kyllä se kesä varmaan tulee joskus lopulta. Jos ei tänä vuonna niin ensi vuonna on taas uusi mahdollisuus. Veikkaanpa, että monella on jo ketutuskynnys harpannut punaisen puolelle ja äkkilähtöjä on varailtu. Siispä esittelen muutaman aurinkotuotteen tässä postauksessa. Brändi on Piz Buin ja itse muistan tämän jo lapsuudesta asti. Piz Buin on ollut siis olemassa "aina". Tarkemmin ottaen Piz Buin on ollut olemassa jo 70 vuotta.

Piz Buinit olen saanut blogin kautta. 

Piz Buinin auringolta suojaavat ominaisuudet perustuvat kemiallisiin filttereihin. Kemiallisiin filttereihin perustuvat aurinkosuojatuotteet tuntuvat usein iholla miellyttävämmältä kuin fysikaalisiin filttereihin perustuvat. Luonnonkosmetiikan puolelta löytyykin hyvin niitä fysikaalisiin filttereihin pohjautuvia tuotteita, luonnonkosme kun ei salli kemiallisten filttereiden käyttöä. Viime vuonna tein hyvän löydön luonnonkosmen aurinkosuojatuotteista. Tarkoitus olisi vielä tässä kevään (minkä kevään?) kuluessa testailla luonnonkosmenkin aurinkosuojatuotteita ja mahdollisesti kirjoittaa niistä arviota :)Piz Buin Moisturizing Sun Lotion SPF10 sopii iholle, joka ei pala kovinkaan herkästi tai on jo tottunut hyvin aurinkoon. Suojakerroin 10 sopii hyvin esimerkiksi loppukesälle. Voide on koostumukseltaan kevyen emulsiomaista ja imeytyy ihoon ihastuttavan nopeasti. Tuntuu kevyesti kosteuttavalta, eikä jätä juurikaan tuotetuntuja iholle. Tuote suojaa sekä UVA että UVB säteiltä ja on samalla hikoilun ja vedenkestävä. Erikoisuutena tässä on FEVERFEW PFE- kasviuutetta joka lupaa vähentää ihon punoitusta ja korjata UV-säteiden aiheuttamia muutoksia soluissa. Tuoksu on melko tyypillinen aurinkosuojatuotteen tuoksu, mieto ja omaan nenääni ihan miellyttävä.Biz Buin Instant Glow Skin Illuminating Sun Spray SPF30. Spray tarjoaakin jo selkeästi korkeampaa UVA/UVB suojaa ja SPF30 on hyvä iholle joka palaa herkemmin.

Spray lupaa iholle välitöntä, valoisaa kullanhohdetta. Ennakkoon siis odotin sprayn olevan värillistä mutta näin ei ollutkaan. Spray on käytännössä väritöntä, mutta iholle jää valoaheijastavia pieniä hippuja. Valoaheijastava ominaisuus on hienovarainen, ei mitään discopallo-osastoa. Efektin kuitenkin huomaa iholla maltillisena glow'na.

Ihastuin tähän sprayhin ihan samantien! Itse en välitä tuosta valoaheijastavasta ominaisuudesta, mutta muuten tämä oli superhyvä. Spray on ilman muuta helppokäyttöinen, mutta parasta on iholle jäävä fiilis. Iholla ei juurikaan huomaa, että sille olisi mitään laitettu. Tuoksu on sama kuin edellä mainitussa tuotteessa. Tämäkin on veden ja hikoilun kestävä.


Piz Buin Sun Sensitive Skin Face Cream SPF30 on koostumukseltaan mukavan kevyen tuntuinen emulsiomainen voide. Ei mitään raskasta jankkia. Tuoksumaailma jatkaa tutulla linjalla.

Tämäkin tuntui iholla erittäin miellyttävältä. Itseasiassa, tämä tuntuu ihan tavanomaiselta kosteusvoiteelta. Kosteuttaa tosin hyvin kevyesti ja jättää erittäin matan pinnan iholle. Tämä imeytyy ihoon erittäin nopeasti, suorastaan "nappaa" kiinni ihoon. Tämä myös piti ihoni mattana pitkään. Koostumuksesta löytyykin tutta piitä, jota usein on mattaavissa tuotteissa.Piz Buin After Sun Tan Intensifying Moisturizing Lotion. Voi äää, näitä yli pitkiä nimimonstereita! After Sun on mineraaliöljypohjainen ja koostumukseltaan erittäin kevyt. Koostumuksessa on myös glyseriiniä ja sheavoita. Tämä on varmaan kevein kokeilemani after sun tuote. Hulahtaa saman tien ihoon ja ei jätä mitään tahmeita fiiliksiä. Putelissa on myös maininta " Sisältää rusketusta tehostavaa kasviuutetta Tanimelia, joka auttaa lisäämään ihon luonnollista rusketuspigmenttituotantoa".

Kyseessä mitä ilmeisemmin incistä löytyvä ononis spinosa root extract, eli piikkiorakon uute. Kyseisestä kasviuutteesta on netissä tarjolla infoa todella kehnosti. Koen tällaisten ominaisuuksien havainnoimisen omalla ihollani erittäin vaikeaksi, koska ihoni ruskettuu muutenkin helposti (melkein pelkällä ajatuksen voimalla). Piz Buinin tuotteita en muutenkaan testannut nyt aurinko-olosuhteissa (koska pihalla sataa lunta) vaan testasin sisätiloissa :) Onko joku ehkä huomannut konkreettisesti, että rusketusta edistäviä ainesosia sisältävistä tuotteista on hyötyä?


Piz Buinia on saatavilla esim. Sokoksilta ja verkkokaupoista kuten Bangerhead ja Tanstore. Hinnat vaihtelevat 10 ja reilun 20 euron välillä. Onko Piz Buin tuttu? Suositteko kemiallisia vai fysikaalisia filttereitä aurinkosuojatuotteissa? Mikä on mielestänne paras aurinkosuojatuote?


2 kommenttia:

  1. Mulle tulee aina ja ikuisesti Piz Buinista lapsuus mieleen, silloin ei paljoa muita rasvoja ollut. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mullakin :) Muistan vielä Piz Buinit kauppojen hyllyillä ^_^

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)