torstai 11. toukokuuta 2017

Toimiiko luonnonkosmetiikan muotoilutuotteet?


Olen aina karsastanut luonnonkosmetiikan hiustenmuotoilutuotteita. Syynkin tiedän. Muistelen monilta muilta blogeilta lukeneeni aika negatiivisia arvioita luonnonkosmetiikan hiuksille suunnatuista muotoilutuotteista. Ja vaikka olenkin sitä tyyppiä, että haluan itse kokeilla ennen mielipiteeni muodostamista, ovat bloggaajien mielipiteet vaikuttaneet muhun vahvasti. Näinhän se menee nykyään. Bloggaajien mielipiteet tuotteista ja asioista vaikuttavat tänä päivänä vahvasti. Myös muhun :)

Taannoisen Santen pr-lähetyksen mukana tulikin sitten yllärinä hiusgeeliä ja muotoiluvaahtoa. Santehan on siis sertifioitua luonnonkosmea, kuten moni tietääkin. Ensimmäinen ajatus oli, että jaahas. Mietin lukemiani arvioita ja ynnäsin niiden haukutun toimivuuden omaan megavaikeaa hiuslaatuni ja olin heti valmis tuomitsemaan; Ei varmasti toimi tässä pehkossa! Tuotteet lojuivat laatikossa aikansa. Mutta uteliaisuus voitti tälläkin kertaa.


Ihan tyydyttävästi muotoiltu kampaus, kun ottaa huomioon allekirjoittaneen surkeat hiustenlaittotaidot? :D

Yllä olevassa kuvassa olen käyttänyt hiuksiini Santen muotoiluvaahtoa ja geeliä. Kampauksen kiinnitykseen käytin toisen merkin lakkaa, synteettiseltä puolelta (Biozell Bulletproof). Ihan pätevän kampauksen sain aikaiseksi. Mutta kerronpa nyt tarkemmin niistä Santen tuotteista ja fiiliksistä mitä ne herättivät. En lähtisikään niitä ihan tuomitsemaan surkeiksi.


Santen muotoiluvaahto tulee pumppupullossa, jota ravistetaan ennen käyttöä. Koostumus poikkeaa tyystin synteettisen puolen kermaisen moussemaisista koostumuksista. Santen vaahto muistuttaa enemmänkin kasvoille käytettäviä puhdistuvaahtoja. Muotoilun aloittamisessa kannattaa olla rivakka ja tietää jo etukäteen mitä hiuksilleen on tekemässä. Vaahto nimittäin lässähtää hyvin nopeasti ja alkaa valua pitkin käsiä tai sormien välistä. 


INCI: Aqua (Water), Beer, Alcohol*, Glucose, Glycerin, Coco Glucoside, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Sodium PCA, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine, Citric Acid, Parfum (Essential Oils), Linalool, Geraniol, Citral, Limonene  


Muotoiluvaahdon incistä löytyy mm. Olutta, alkoholia ja sokeria. Oluttahan on muuten iät ja ajat käytetty hiusten huuhtelussa, tekee kuulemma ihmeitä hiuksille. Itse en ole kokeillut, ajatus kuulostaa niin oudolta. Huuhdella pää kaljalla :D Hoitavuutta tuo myös hydrolisoidut silkki ja vehnäproteiini.

Vaahdon tuoksun koen maltaiseksi. Eli hieman kaljahtava tuoksu. Tuoksu kuitenkin hälvenee nopeasti. Ainakaan kukaan ei moittinut, että haisen vanhalle viinalle. Omissa hiuksissani koin moutoiluvaahdon enemmänkin antavan rakennetta ja tavallaan pohjustavan hiuksia jollekkin muulle muotoilutuotteelle. Varsinaisesti en saanut pelkästään tällä hiuksiani pysymään muodossaan. Omat hiukseni ovat melkoisen jäykät ja itsepäiset ja olen aina tarvinnut niiden kanssa niitä jytkyimpiä muotoilutuotteita (ja 200 suihkausta vitostason lakkaa). Muotoiluvaahto saattaisi toimia jämäkämmin hieman pehmeämmässä hiuslaadussa. Santen muotoiluvaahto on aivan eri ulottovuudesta kuin synteettisen puolen sisarukset. Mutta en sanoisi tätä kuitenkaan huonoksi.
Muotovaahdon kanssa valppaus on valttia. Muuten sitä saa luututa lattialta. Geeli sen sijaan pysyy paikallaan :)
  
Muotoiluvaahdon jälkeen viimeistelin "kampaustani" Santen hiusgeelillä. Koostumus on tosiaan geelimäistä, mutta hmm miten sen kuvailisin.. Ei kovin sellaista liimamaista, jos vertaa esim johonkin Fructisin kuitugeeliin. Tämä on sellaista kevyen tuntuista. Tulee mielleyhtymä ysärille Biozellin kevyemmän tason geeleihin (ne vaaleanpunaiset geelit ^_^).


INCI: Aqua (Water), Alcohol*, Glycerin, Dehydroxanthan Gum, Sorbitol, Coco Glucoside, Betula Alba Leaf Extract*, Citric Acid, Sodium Citrate, Parfum (Essential Oils), CI 75120 (Annatto)


En ole juurikaan perehtynyt muotoilutuotteiden kemiaan, mutta äkkiseltään kun inciä katsoo, niin geelin idea nojaa ksantaanikumin varaan. Geelin tuoksu on miellyttävä ja mieto, makeahko. Tuoksu muistuttaa jollain tapaa muotovaahtoa, mutta tässä tapauksessa ilman oluen tuomaa vivahdetta. 
Sain tällä kevyttä pitoa hiuksiini. Mutta kyllä se on niin, että näin jäykässä hiuslaadussa kampaus ei pidä pelkästään näillä tuotteilla. Siispä viimeistelin vielä sillä lakalla pönsäni. Olisi ollut kiva itseasiassa kokeilla viimeistellä luonnonkosmen lakalla, se olisi kruunannut tämän kokeilun. 

Kampaus piti yllättävänkin hyvin. Nukutun yön jälkeen näytin herätessä edelleen ihmiseltä ja kampaus oli kuta kuinkin hyvin kohdillaan. Olikohan se sattumaa? Yleensä mulla on kyllä aamuisin hiukset ihan tuhannen takussa ja sojottaa kaikkiin mahdollisiin ilmansuuntiin.


Summa summarum.


Ei tästä ensikokeilusta mitenkään huono fiilis jäänyt. Kuitenkin, jos luonnonkosmen muotoilutuotteita haluaa kokeilla, kannattaa asennoitua oikein. Menee ehkä heti vikaan jos lähtee hakemaan samanlaista väkevää pitoa ja muotoiltavuutta kuin mitä synteettisen puolen painovoimaa uhmaavat tuotteet tarjoavat. Näkisin, että nämä toimivat parhaiten sellaisella hiuslaadulla joka on luonnostaan melko helppo muotoilla, eikä vaadi paljon vippaskonsteja toimivan kampauksen syntyyn. Rautalankapäät (kuten minä) saattavat tuskastua kyllä näiden kanssa. Luulen että näistä saa myös parhaan hyödyn irti lyhyemmissä hiuksissa, kuin pitkissä hiuksissa. Eli pähkinänkuoressa: Riippuu täysin hiuslaadusta, miten nämä lähtevät toimimaan hiuksissa :)

Postauksesta löytyy linkit maahantuojan verkkokauppaan. Santen tuotteitahan löytyy myös monista muista verkkokaupoista ja ainakin Prismoista. Onko teillä kokemuksia luonnonkosmetiikan hiustenmuotoilutuotteista?
5 kommenttia:

 1. Mä oon tykännyt tosi paljon Iniquen suolasuihkeesta 😄 Se toimii 😊 Oon kokeillut sarjalta muotovaahtoakin, mutta siinä hajosi pumppu alta aikayksikön ☹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkosmen suolasuihke toimiikin varmaan aika samoin kuin synteettinenkin suihke :)?

   Poista
 2. Ainakin tuo muotovaahto menee kokeiluun. Käytän aina suihkun jälkeen luonnonkiharoille hiuksille tarkoitettua jätettävää hoitoainetta ja geeliä. Pitäisin enemmän vaahdosta kuin geelistä, mutta kaikki kokeilemani vaahdot ovat olleet liian "kovia". Tuollainen pehmeämpi pito onkin hakusessa ja vielä luonnonkosmetiikkana ja helposti saatavana.

  VastaaPoista
 3. Käytin Sante hiusgeeliä mutta miksi minulla (tummatukkaisena) tukassa pieniä valkoisia niin että näytti ihan kuin hilsettä. :(

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)