torstai 16. maaliskuuta 2017

Magnesiumia unenlaatua parantamaan

Magnesium on yksi ihmisille tärkeistä mineraaleista yleensäkin ottaen, mutta siitä voi olla myös hyötyä jos kärsii univaikeuksista. Sain blogin kautta testiin mielenkiintoisen tuotteen.  Kyseessä on Nordic Healthin magnesiumsuihke.
Suihketta suositellaan univaikeuksiin, yöhikoiluun, stressiin ja katkonaiseen uneen. Suihke koostuu luonnollisista aineosista ja on lisäaineeton. Suihketta suositellaan käytettäväksi 10-20 suihkausta iholle 1-2 tuntia ennen nukkumaan menoa.
Magnesiumkloridin lisäksi suihkeen pohjana on kevyt viinirypäleensiemenöljy. Suihkeen muita rentouttavia ainesosia ovat kamomillan, myskisalvian ja bergamotin eteeriset öljyt.

Suihkeen tuoksu on todella mieto, vain häivähdys sitruksista tuoksua aistittavissa. Koostumus on öljymäistä, mutta todella kevyttä sellaista ja imeytyy nopeasti. Tosin huomasin, että liikaa annosteltaessa suihke jättää inhottavan nahkean pinnan iholle. Itselläni käytössä suurin ongelma oli juurikin tuossa annostelussa. Suihketta ohjeistetaan käyttämään 10-20 suihkausta, mutta omalla kohdallani se oli liikaa. Tuolla määrällä saisi luututa itsensä varpaista päähän asti. Käytinkin ohjeistuksen vastaisesti vain n. 5 suihkausta. Pullosta luvataan riittävän 800 suihkausta.

Toiseksi ongelmaksi muodostui suihkeen käyttämisen muistaminen. Tätä pitäisi käyttää 1-2 tuntia ennen nukkumaan menoa ja kappas vain kuinka monesti suihke muistui mieleen vasta juuri sillä hetkellä kun ollaan jo painamassa päätä tyynyyn. No tämä vika on siis puhtaasti käyttäjän omassa päässä ^_^
Miten toimi käytössä? Aika mielenkiintoista. Oma unettomuutenihan on supervaikeaa sorttia sisältäen nukahtamisvaikeuksia ja lisäksi katkounisuutta. Suihketta käyttäessäni huomasin, että unenlaatu oli parempaa. En ainakaan muista heräilleeni yöllä. En toki voi varmaksi sanoa johtuiko parempi unenlaatu juuri suihkeesta, vai oliko sattumaa että unenlaatu oli parempaa. Kuitenkin aina suihketta käyttäessäni (kun muistin) unenlaatu tuntui selkeästi paremmalta. Varovaisen arvion mukaan voisin sanoa, että suihkeesta voi olla hyötyä uniongelmissa. Olisikin mielenkiintoista kuulla muilta mahdollisesti suihketta kokeilleilta, miten se on vaikuttanut tai onko siitä ollut hyötyä?

Magnesiumsuihketta saa mm. apteekeista ja sokoksilta ja esim. Hyvinvoinnin tavaratalosta (26,80€/ 100ml ja 4,80€/ 15ml)
7 kommenttia:

 1. Magnesiumsuihkeesta en ole kuullutkaan, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Jotkut, jotka kärsivät levottomista jaloista (ihan oikeasti hirveä vaiva, kokemusta on), saavat apua magnesiumista. Taitaa olla jollain tavalla yhteydessä tuohon uni-asiaan. Näin joku päivä sitten paikallisessa halpismyymälässä ständin magnesiumsuihkeita, mutten tajunnut sen tarkemmin tutkia, mutta nyt pitääkin tehdä uusi kierros. Kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levottomat jalat on tuttu juttu, sitä mulla oli jonkin aikaa lapsena ja on kyllä tosi rasittava vaiva. Onneksi se kesti aika lyhyen aikaa ja meni ohitse :)

   Poista
 2. Tätä olisi mielenkiintoista testata miehelle joskus, pitää laittaa muistiin ja tiedustella suostuisiko kokeilemaan :D

  VastaaPoista
 3. Olisikohan tässä minulle tuote, jolla saisin itseni rasvaamaan (öljyämään) ihoni säännöllisesti. Minä käytän magnesiumia suun kautta säännöllisesti, koska muuten heräilen öisin lihaskramppeihin. Pitää pistää korvan taakse, jos joskus tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi itsekin ottaa käyttöön jokin laadukas suun kautta nautittava magnesiumvalmiste.

   Poista
 4. Vaikuttaa mielenkiintoselta tuotteelta. Tosta suihkeesta oon sen verran kuullu, että se auttais hyvin levottomiin jalkoihin ja lihaskramppeihin. Ois jännä kokeilla, että auttasko toi mun uniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kiva kun tästä on saatavilla tuo edullisempi kokeiluversiokin. Ei ole pakko maksaa täyttä hintaa isosta purkista jos vaikka kokisikin ettei tämä toimi omalla kohdalla :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)