maanantai 6. maaliskuuta 2017

Jalkavoide kantapään halkeamille


Kevättä ja kesää kohti mennään (saisi mennä nopeamminkin) ja sandaalikelitkin tulevat lopulta. Se taas tarkoittaa sitä, että olisi aika kiinnittää erityishuomiota jalkojen ulkonäköön. Varmaan aika monella jalkojen hoito unohtuu talvikausina, ne kun on helppo unohtaa (lue:piilottaa) villasukkien kätköihin. Jos itse laiminlyön jalkojen ihonhoidon pidemmäksi aikaa, tulee ongelmia. Varsinkin kantapäät pääsevät "syväkuivumaan" ilman jatkuvaa ja säännöllistä hoitoa. Kuivunutta ja pahimmassa tapauksessa halkeilevaa ihoa ei hoideta kuntoon ihan sormia napsauttamalla. Siksi säännöllinen hoito kannattaa ja helpottaa elämääkin ^_^

Itse olen muistanut nyt hoitaa jalkani säännöllisen epäsäännöllisesti. Okei, myönnetään alkuvuodesta eteenpäin on päässyt unohtumaan liiaksi. Jalat ovat tuntuneet tavallista kuivemmalta. Compeedilta testailin mielenkiintoista jalkavoidetta. Ureaa ja maitohappoa sisältävä voide herätti mielenkiinnon heti. Juuri perfectoja ainesosia sisältävä voide jalkojen hoitoon.

Voide on varsinaisesti suunnattu kantapäiden iholle ja halkeamille. Voide oli kuitenkin sen verran kiva käytössä, että voitelin sillä jalat ihan kauttaaltaan. Incin alkupäästä löytyvät siis kosteutta sitova urea ja ihoa kemiallisesti kuoriva maitohappo. Suurempina pitoisuuksina urea muuttuu myös funktioltaan keratiinia liuottavaksi, mikä on ilman muuta tervetullut vaikutus kantapään iholla ja tietysti muillakin karheilla ja kuivilla ihoalueilla.


Voide on koostumukseltaan todella ohutta ja rasvattoman tuntuista. Voisi äkkiseltään ajatella, ettei sillä ole varsinaista tehoa todella kuivien ihoaluiden hoidossa. Voiteen tuoksu on aika mieto, sellainen puhdas ja raikas. Varsinkin runsaasti annosteltuna voide jättää iholle erikoisen, liukkaan kalvomaisen tunteen. Tuntu iholla ei ole siis parhain mahdollinen, mutta se on oikeastaan pieni miinus kun miettii tuotteen tehoa.

Compeedin pakkauksessa mainitaan testiin osallistujista, joista 92% käyttäjistä kokivat kantapäiden halkeamien kohentuneen jo yhdessä yössä. Itse en havainnut silminnähtäviä muutoksia vielä yhden käyttökerran jälkeen. Sen sijaan noin viikon käytön jälkeen jalkojen iho oli muuttunut dramaattisesti. Kuivuus ja varsinkin "kuivan näköiset" ja karheat kohdat olivat vähentyneet huomattavasti. Tuloksia olisi varmasti tullut nopeamminkin jos olisin jaksanut käyttää voidetta kahdesti päivässä suositusten mukaan. Käytin laiskana jalkojenhoitajana tätä vain kerran päivässä. Silti jalkojen ihon kunto ja ulkonäkö kohentui huomattavasti suht lyhyessä ajassa. Eli kyseessä on aika loistava tuotelöytö jalkojenhoitojen rintamalta :)

Compeedin tuotteita myydän apteekeissa. Yliopistonverkkoapteekissa Compeedilla on hintaa 10,45€/ 75ml

Compeed saatu blogin kautta.


Miten te hoidatte jalkojanne?

4 kommenttia:

 1. Mulla menee jalkojen hoito vähän kausittaisesti. Välillä muistan ihan ahkerastikin rasvata, mutta sitten saatan kyllä nopeasti kyllästyä siihen hommaan. Tämmönen tehokkaampi jalkavoide olisi kyllä just nyt todella tarpeellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se mullakin menee. Päätän aina rasvailla ahkerasti ja kas vain innostus katoaa aina hyvin nopeasti :D Compeed on ainakin tehokkaan tuntuinen voide ja tätä on muuallakin kehuttu paljon. Kokeilemisen arvoinen :)

   Poista
 2. Mä rrrrakastan jalkavoiteita! :D Ennen 18 ikävuotta en koskenutkaan jalkavoiteisiin, mutta sitten huomasin kauhukseni, että mullahan on ihan hirveet koppurakoivet ja ne piti saada kondikseen ennen ylioppilasjuhlia! :D Siitä lähtien oon käyttänyt enemmän tai vähemmän jalkavoiteita. Mulla tulee tosi nopeasti tuo mainitsemasi syväkuivuus, sen takia rasvailen jalat joka ilta. Tuo Compeedin jalkavoide kuulosta hyvin samanlaiselta kuin nyt käyttämäni Dermosilin Karbamidi jalkavoide. Se myös pehmittää koppurat nopeasti (testattu mieheni HC korppujaloille, heh) ja on ihan älyttömän riittoisaa. Toivon, että se loppuis jo, jotta pääsisin kokeilemaan taas jotain uutta, mutta 150 ml tuubista riittää vaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan Exuviancen jalkavoidetta, se on edelleen ihan paras koppurajaloille :D http://tuubitoleranssi.blogspot.fi/2016/04/jalkavoiteiden-karkikastia.html

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)