maanantai 13. maaliskuuta 2017

Hunajainen Mellis







Mellis on kotimaista NaTrue-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jonka tuotteissa hyödynnetään hoitavaa hunajaa. Homma sai alkunsa harrastepohjaisesta mehiläistenhoidosta ja hunajan erinomaisten ihonhoidollisten vaikutusten tultua ilmi kehiin astui vuonna 1995 idea kehitellä hunajaan perustuvaa luonnonkosmetiikkaa. Hunajan lisäksi Melliksen tuotteissa hyödynnetään runsaasti kotimaisia kasvi-, marja-, ja yrttiöljyjä sekä mm. turvetta ja koivunmahlaa. Lisäinfoa Melliksestä ja inceistä on saatavilla täällä.

Sain jo jonkin aikaa sitten Mellikseltä mielenkiintoisia tuotteita testailtavaksi ja tässä postauksessa osasta niistä fiiliksiä.






Käsivoide hoitaa ihoa mm. pellavansiemenöljyllä. Mukana siankärsämöuutetta ja tietysti sitä hunajaa, kuten kaikissa Melliksen tuotteissa. Käsivoiteen tuoksu on miedon sitruksinen.

Mielestäni määritelmä ravitseva täyttyy käsivoiteen kohdalla. Pieni määrä tuotetta riittää. Voide jää hetkeksi pyörimään iholle, mutta hulahtaa sitten yhtäkkiä ihoon. Jättää kädet tosi pehmeän tuntuiseksi ja ei jätä iholle mitään liukasta tai tahmeaa kalvoa. Toimii siis myös päiväkäytössä. Kaikinpuolin pätevän tuntuntuinen tassukreemi. Peukku tälle.








Jalkavoide hoitaa mm. camelina- ja rapsiöljyllä. Mukana viilentävää minttuöljyä.

Aijai. Mä en tykkää yhtään viilentävistä jalkavoiteista ja nyrpistelin tälle heti naamaani. Mutta kappas vain tämä olikin ihan jees. Itse koin tämän enemmänkin virkistäväksi kuin viilentäväksi. En saanut tällä jalkoihini jääkalikka-fiilistä. Tuntui myös aika hoitavalta vaikka koostumus onkin melko kevyt ja nopeasti imeytyvä. Voisin kuvitella käyttäväni tämän pois kesällä. Taitaa muuten olla ensimmäinen viilentävällä ominaisuudella varustettu jalkavoide mille nyökkään hyväksyvästi :D Tuoksu on kevyen minttuinen.









Naamio hoitaa valkoturpeella, koivunmahlalla ja karpalonsiemenöljyllä.

Naamiossa on mukana kaoliinisaveakin, mutta sen verran vähäinen määrä että naamio ei kuivu kiristäväksi vaan pysyy iholla kosteahkona. Koostumuksessa tuntuu jotain pienehköä partikkelia, mutta en keksi inciä tutkimalla mitä se voisi olla. Ehkä turvetta (?).  Vaikutusaikana iholla tuntuu kevyttä kihelmöintiä/viileää tunnetta mutta mukavalla tavalla, ehkä tämä on se kuvailtu virvoittava vaikutus? :)  Ihan kivan tuntuinen naamio, joskaan ei herätä itsessäni sen suurempi tuntemuksia.  Pehmeä, mieto tuoksu.






Naamio lupaa ravita ihoa suklaan flavonoideilla ja supistaa huokosia minttuöljyn avulla.

Hauskasti nimetty kasvonaamio lunastaa kohdallani lupauksen viettelevyydestä. Koska minttusuklaa. Tarviiko enempää selitellä ^_^  Kasvonaamio nimittäin tuoksuu sen verran herkulliselta, että on suorastaan sääli levitellä se kasvoille. Tämä tekisi mieli lusikoida suuhun suoraa. Myöskään tämä ei  kuivahda kasvoille, vaikka tämänkin koostumuksessa on jonkin verran kaoliinia. Tämä tuntui iholla aivan selkeän virkistävältä ja kevyesti myös kihelmöivältä johtuen mitä ilmeisemminkin minttuöljystä. Tämä oli naamioista se mikä kolahti enemmän  ^_^





Testipaketissa oli mukana myös tällaisia saunavoiteita joista testasin vain Kevyesti kuorivaa saunavoidetta. En ole mikään himosaunoja ja saunan puuttestakin johtuen näiden perusteellisempi testaus jää odottamaan parempaa ajankohtaa.  Tuotteet kuulostavat kuitenkin hurjan mielenkiintoisilta ja ainesosatkin ovat kivat, niin täyty ne testata jossakin vaiheessa ^_^

Kevyesti kuoriva saunavoide on nimensä mukaisesti kevyesti kuorivaa. Incissä ensimmäisenä on hunaja ja siitä johtuen mielsin tämän enemmänkin saunahunajaksi, koska voidemainen tämä ei ole koostumukseltaan ollenkaan. Mukana kuorivana partikkelina on hillansiemeniä. Varmasti kevyin kokeilemani kuorintatuote.  Tuoksu on tosi hyvä, hunajainen laventelisellä twistillä.




Melliksen tuotteet vaikuttivat oikein kivoilta ja itseäni miellytti henkilökohtaisesti tuotteissa käytetyt laadukkaat kotimaiset raaka-aineet. Melliksen tuotteita löytyy ainakin Ruohonjuuresta. Ellei muistini nyt tee ihan tepposia, niin muistelisin kyllä nähneeni Melliksen tuotteita myös hyvin varustetuissa tavarataloissa.


Oletteko tutustuneet Melliksen tuotteisiin?






9 kommenttia:

  1. Minttu-suklaa-hunaja naamio kuulosti heti niin herkulta. <3

    VastaaPoista
  2. Käsivoide herätti mielenkiinnon :) Tykkään kyllä hunajatuotteista ja mulla onkin Korpiahon hunajan käsivoide, joka on kans tosi hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään hunajatuotteista ja joskus vuosia sitten käytin ihan pelkkää hunajaa kasvonaamiona ^_^

      Poista
  3. Moi! Olen ehtinyt välillä kurkata blogiisi, mutta en olekaan pitkään aikaan kommenttia heittänyt! :D Tää postaus on ihan mahtava! Ihania luonnonkosmetiikkatuotteita, tykkään :) Blogiasi on tosi kiva lukea, löytyy aina uusia juttuja ja kerrot hyvin hyvä ja myös ne huonotkin puolet tuotteista! :D Muuten, annetaanko sulle testikappaleita, joista annat arvioita, vai käytkö ite shoppailemassa? On vaan tällainen kysymys välilä pyörinyt, haluisin tietää miten toimit, kun niiiin monia mahtavia tuotteita löytyy blogistasi :D Keep it going!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos kivasta palautteesta :)

      Joo eli saan pr-toimistojen ja maahantuojien tuotteita testattavaksi. Ihan kaikesta saamastani pr-materiaalista en kirjoita (jos esim. tuntuu ettei tuotteesta kertakaikkiaan keksi mitään sanottavaa). Mutta tosiaan itsekin ostettuja tuotteita täällä blogissa on aina välillä esiintynyt. Blogin kautta saaduista tuotteista mainitsen aina erikseen postauksessa :)

      Poista
  4. Mä aina mietin miten esim. saunakuorintoja/voiteita käytetään ilman, että sotkee saunan lauteet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toi oli tosi hyvä pointti! Empäs tullut ajatelleeksikaan :D Varmasti väkisinkin tulee sotkettua ainakin vähäsen niitä lauteita :D

      Poista
    2. Hei, kyseisen perheyrityksen tyttärenä voin kertoa, että näillä tuotteilla ei saa tärveltyä lauteita vaikka kuinka yrittäisi :) vaikka vähän sotkisikin, tuotteet saa helposti huuhdeltua pois, samantien mutta myös jo kuivuttuaan. Edes Turve & Hunaja saunavoide, joka on hurjan tummaa väriltään, ei jätä lauteisiin pinttymiä tai pysyviä tahroja (kuten esim pelkkä turve saattaa jättää). Tämä on ollut tuotekehityksessä tärkeä pointti. Saunavoiteista vielä sen verran, että ne ovat päässeet mm. saksalaisiin kylpylöihin, joissa lauteiden puhtaanapito vaativassa julkisessa käytössä on ollut tärkeä kriteeri. -Saimi

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)