perjantai 26. elokuuta 2016

Himalajan yrttejä... jatko-osa


Ja sitten pukkaa luvattua jatkopostausta Himalaya Herbals tuotteista. Ekan postauksen voi lukea täällä.


Edellisessä postauksessahan käytiin läpi pari kappaletta kasvonaamioita, kuin myös käsivoiteita kaksin kappalein. Hammastahnakin siellä vilahti. Edellisessä postauksessa oli esittelyssä myös 2 erilaista ihovoidetta. Itse koin ne vähän niin kuin "all-around voiteiksi", ja niistä poiketen, tässä postauksessa käyn läpi Himiksen kasvoille suunnatut kosteusvoiteet, sekä silmänympärysvoiteen.



Energizing Day Cream 7,70€/ 50g





Energizing Day Cream on suunnattu normaalille ja kuivalle iholle. Aika kevyen tuntuinen voide, joka imeytyy hyvin nopeasti ihoon. Ei ehkä riitä oikein Saharan autiomaa-kuivalle iholle. Tässä on hyvä tuotetuntu, mikä on mun mittapuulla yhtäkuin ei juuri havaittavaa tuntua :D
Mieto ja hyvä tuoksu.

Tässä ei kauheasti kosteuttavia ja hoitavia aineksia incin alkupäässä ole, mutta ruhtinaalliset 5 kpl kemiallisia UV-filttereitä, joista pakko mainita erikseen tuo hauskin homosalaatti (homosalate).
Kukahan on vastuussa tuon sanan suomentamisesta :D  Mutta siis suojaava tämä voide ainakin on, tosin voiteen suojakerroin jää mysteeriksi. Sitä kun ei ilmoiteta missään kohtaa pakkauksessa, vaikka sen syynäsin suurennuslasilla läpi. Vuoriomena ja vehnänoras on mainittu tähtiaineksina, ja ne löytyvät kaukaa incin loppupuolelta.



Anti-Wrinkle Cream 7,70€/ 50g





Tuoksultaan, koostumukseltaan ja imeytyvyydeltään hyvin samantyyppisen oloinen voide, kuin edellä mainittu. Myös tämä jättää miellyttävän ihofiiliksen.  Tämä on suunnattu normaalille ja kuivalle iholle.

Vaikka tykkäisinkin tästä, se ei käy mun iholle. Kolmantena incissä on isopropyylimyristaatti, joka on mun iholle ihan loistava huokosten tukkija. Ainehan on itsessään hyvä ja hoitava aine, mutta voi tukkia epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa. Kuulun näihin onnekkaisiin ^_^

Tähtiainekset on Aloe Vera ja Viinirypäle. No kaikki tietää aloen ja mitä se tekee iholle. Hyvää tekee, joskaan sillä ei ryppyjä taiota pois. Tuotekuvaus lupaa vähentää ryppyjä ja hienoja juonteita viinirypäleen sisältämien AHA-happojen avulla. Viinirypäleuute on kyllä niin alhaalla incissä, että en nyt ihmeitä odottelisi. Kiva inci ja käyttäisin jos sopisi iholleni.


Revitalizing Night Cream  7,70€/ 50g




Kahta edellistä paksumman tuntuinen voide, joka jättää tosi kivan samettisen pinnan. Tämä on suunnattu kuivalle ja sekaiholle. Tämä oli testatuista voiteista oma ylivoimainen suosikki. Mutta eipä käy tämäkään omalle iholleni. Hyvä tuoksu tässäkin, raikas.

Edellä mainittu oman ihoni pahis isopropyylimyristaatti-pirulainen löytyy jo toisena incistä. Eli ei mun juttu ollenkaan. Tässä on aavistuksen raikkaampi tuoksu, kuin edellisissä. Madonnanlilja ja tomaatin AHA-hapot on nostettu esiin tässä voiteessa. Myös tässä on sama ongelma noiden AHA-happojen kanssa kuin Anti-Wrinkle Creamissa. Niitä on tässä alle 1% joka on aika mitätön määrä.


Light Hydrating Gel Cream  7,70€/ 50g



Tämä olisi sitten se, joka on suunnattu mun ihotyypille. Eli Light Hydrating Gel Cream on rasvoittuvalle ihotyypille suunnattu. Ja ei uppoa tämä voide meikäläiseen sitten yhtään.

Syy siihen on voimakkaan silikoninen koostumus. En sinänsä demonisoi silkkareita, mutta jos niitä on tuotteessa paljon, en yleensä pidä sen jättämästä tuotetunnusta. Inhoan runsaasti silikonijohdannaisia sisältävien voiteiden jättämää ällöä tuntua iholla. Tuntuu kuin iholle olisi vedetty jonkinlainen kalvo. Tämän tyyppiset voiteet jakavatkin mielipiteitä aika voimakkaasti kahteen eri leiriin. Toiset tykkää, toiset inhoaa. Minä inhoan :)

Tuoksu on tässä hyvä. Tuntuu, että tätä saa hieroa vähän kauemmin ihoon, ennenkuin hulahtaa. Jättää hetkeksi tarramaisen ihofiiliksen, joka kuitenkin katoaa kohta. Tästä kyllä huomaa heti, että on suunnattu rasvoittuvalle iholle. On nimittäin tosi kevyen tuntuinen voide. Lupaa hoitaa ihoa viikunakaktuksen polysakkarideilla ja vahakurpitsan antioksidanteilla. Tämä olikin testatuista ainoa, jossa on  mukana supertrendikästä hyaluronihappoa. Tykkäättekö muuten voimakkaan silikonisista voiteista, vai kaihdatteko kaukaa sellaiset?






Under Eye Cream 13,80€/ 15ml





Himalaya Herbalsilta löytyy tietenkin myös silmänympärysvoide erikseen. Tarviiko edes kertoa, mitä se lupaa tehdä? :D Nooh, tietenkin poistaa ne tummat silmänaluset ja tasoittaa rypyt. Like they always promise to do ^_^



"Himiksen" sy-voide lupaa vähentää silmänalusten tummuutta huikeat 80%  28 päivässä. Aika kovat lupaukset nyt kehissä.

Inci
Suhtaudun muutenkin hyvin skeptisesti silmänympärysvoiteiden lupauksiin tummuuden vähenemisestä, ja niin myös varsinkin tämän sy-voiteen tapauksessa.  Sy-voiteen inci on todella yksinkertaisten synteettisten ainesosien varaan rakennettu. Inci muistuttaa pitkälti apteekin random perusvoidetta. Propyleeniglykolia,mineraaliöljyä, parafiinia, emulgaattoreita ja vaseliinia. Näillä ainesosilla ei ole mitään tummuutta poistavaa funktiota. Sen sijaan niillä on kyllä hyviä kosteutta lukitsevia ominaisuuksia. Itseasiassahan tämä lupaakin vähentää sy-ihon tummuutta mm. vehnän avulla.  Tehoaineiksi on mainittu myös latinankieliset Cipadessa baccifera ja Bergenia ligulata, joille edes PR-toimisto ei ole löytänyt suomenkielisiä nimi. Luultavasti niitä ei ole olemassakaan, sillä maailmallahan on useitakin kasvilajeja joille ei ole olemassa suomennosta :)

Cipadessa bacciferasta ei meinaa löytyä infoa, ei sitten millään. Sen verran selvisi, että kyseessä on mahonkikasvi. Muuten kasvi ja sen mahdolliset ihonhoidolliset vaikutukset jäävät mysteeriksi.  Bergenia ligulata kuuluu Vuorenkilpi- nimiseen kasvisukuun. Mitään yksilöityä nimeä ei tälle löytynyt. Kovalla kaivamisella tälle selvisi ainakin tulehdusta poistavia ominaisuuksia.

Pähkinänkuoressa sy-voide on ihan ok kosteustehoiltaan ja jättää hyvän, pehmeän tunteen iholle.



Edellisen Himalaya Herbalsia koskevan postauksen kommenteissa tulikin jo mainittua tämä "100% Herbal Activities". Silloin aikoinaan brändiin tutustuessani merkintä sai mut luulemaan kyseessä olevan luonnonkosmetiikkaa, ja sitä Himalaya Herbals ei ole. Brändin imago on itselleni kovin ristiriitainen. Myös käsivoiteisiin heitetyt merkinnät "Free from mineral oils & parabens" kummastuttaa. Saan tästä itse sellaisen kuvan, että brändi pitäisi niitä haitallisena, right?  Ja sitten kyseisiä ainesosia löytyykin esim. tämän postauksen tuotteista. Ristiriitaista hyvinkin.


Oliko tuttuja tuotteita?



10 kommenttia:

  1. Kiitos jälleen kerran ansiokkaista tuoteanalyyseistä. Varsin silmiä avaavaa, ainakin minulle, kun en ole niin kovin perehtynyt ainesosien syvempään olemukseen.

    Olen juuri saamassa loppusuoralle yllämainitun HH:n yövoiteen. Ei tule sille kunniamainintoja, ei edes pistesijaa. Ei tule meille toista kertaa. Anti-wrinkle -voide on odottamassa, mutta en ihan riemurinnoin ole siihen tarttumassa. Odotan, että voide oikeasti vaikuttaa johonkin, eikä vain tunnu hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä "Anti-Wrinkle" nimikettä lätkitään purkkien kylkeen turhan hepposesti. Tämä on taas yksi niitä ärsyttäviä asioita kosmetiikassa ^__^

      Poista
  2. Itse tykästyin myös kovasti tuohon yövoiteeseen - ja se onkin itseasiassa käytetty jo loppuun. Silmänympärysvoide on myös ihan super - tummuutta omilta silmänympäryksiltäni ei muut kuin peitetuotteet häivytä, joten siihen tämä ei toki kykene :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei yllätä yhtään, että ei poistanut tummuutta :D Vaikka muutoin kivan tuntuinen sy-voide onkin :) Pyörittelin vähän silmiäni tuolle överille sy-voiteen lupaukselle tummuuden vähenemisestä :D

      Poista
  3. Homosalaatti :DDD
    Kokeilematta on sarjan tuotteet kauttaaltaan ja taitaa siksi jäädäkin, ainakin siitä syystä että mulla on se saharan kuiva iho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :P

      Juu näistä testatuista tuo Revitalizing Night Cream oli se ravitsivamman tuntuinen, eli ehkä se paras valinta tosi kuivalle iholle, jos silti joskus tekee mieli kokeilla. Tosin sekään ei ole mitään megapaksua kreemiä :D

      Poista
  4. On tosiaan aika ristiriitaista. Mun Himalaya Herbals suosikki on Multipurpose Cream, mutta voiteista en oikein pidä osaksi mainitsemistasi syistä, lisäksi jännästi tuoksut ovat jopa mulla jotenkin liian voimakkaita kasvoilla nenän edessä. Kropalle laitettuna ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas koin tuoksut ihan hyviksi, eikä ottanut liikaa nenään. Multipurposen lahjoitin eteenpäin, se jäi siis testaamatta :)

      Poista
  5. Mäkin huomasin näissä pakkauksissa hassuja käännösvirheitä, olikohan tuo vahakurpitsa käännetty suoraan talvikurpitsaksi tai jotain hassua siinä oli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistin saman merkille, että käännetty vähän miten sattuu juttuja :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)