perjantai 19. elokuuta 2016

Että sellainen ihonhoitomenetelmä...


Juuri hiljattain julkaisin kuvan naamastani, missä olin aika rujon näköinen. Syyksi ehdoteltiin happohoitoja ja laseria. Molemmat tuttuja juttuja mulle, mutta tällä kertaa punoittavaan naamaan oli syynä mikroneulaus. Tämän postauksen aiheena on siis tuo mikroneulaus, joka menee jo vähän rajumpaan ihonhoitoon :)


Mikroneulaukseen on erilaisia välinevaihtoehtoja.
Mitä mikroneulaus on ja miten se vaikuttaa ihoon? 

Mikroneulauksessa ihoon aiheutetaan kontrolloitu mikrovaurio. Mikroneulauslaitteen neula lävistää ihon tietylle syvyydelle ja aiheuttaa näin hallitun trauman ihoon. Tässä vaiheessa ehkä kuulostaa aivan järjettömältä hoitomenetelmältä, mutta hoidon teho perustuu aika pitkälti samanlaiseen vaikutukseen, kuin tietyt ihon laserkäsittelyt. Neulauksen aiheuttama mikrovaurio saa aikaan ihossa paranemisreaktion. Paranemisreaktion kautta käsitellyllä ihoalueella alkaa tehostunut kollageenin tuotanto ja sitä kautta ihon ulkonäköä on mahdollista kohentaa. Asianmukaisella ja laadukkaalla laitteella tehty mikroneulaus ei jätä mitään pysyviä vaurioita tai jälkiä ihoon. Laserkäsittelyyn verrattuna myöskin paranemisaika on huomattavasti nopeampi, eikä mikroneulaus jätä rupia iholle laserin tavoin.

Neulan pituuksia on alkaen 0,3mm aina hurjalta kuulostavaan 2mm pituisiin neuloihin. 0,3mm neuloja en ole kokeillut, mutta ne eivät kuulemma tunnu iholla juurikaan pientä nipistelyä kummemmalta. Näin lyhyitä neuloja käytetään rikkomaan ihonpintaa, jolloin tehokkaita anti-age ainesosia sisältävät tuotteet saadaan ihoon imeytymään paremmin. 0,5mm ja 0,75mm pituisia neulauslaitteita käytetään ihon pintatekstuurin kohentamiseen sekä kollageenituotannon stimuloimiseen. 1mm ja 2mm laitteilla pystyy vaikuttamaan edellä mainittujen asioiden lisäksi arpiin. On hyvä muistaa, että neulan pituuden kasvaessa, riski esim hermovaurion syntymiseen kasvaa. Käsittääkseni yli 1mm neuloja ei mielellään suositella kotikäyttöön.  Tälläisiä mikroneulaushoitoja on mahdollista tehdä kotihoitoina tai vaihtoehtoisesti käydä ottamassa hoito kosmetologilla.Nämä ovat lähikuvia, joten näyttää ehkä hirveämmältä laitteelta kuin se on :D
Yli vuosi sitten aloitin kokeilun tälläisellä telatyylisellä laitteella. Voitte uskoa, että tuo hökötys pysyi aika kauan kaapissa. En vaan uskaltanut ryhtyä kokeiluun :D Aina kun sen otin esiin ajattelin vain että "Ei hemmetti vieköön.. Ei tänään" ja niin se päätyi takaisin kaappiin odottamaan. Lopulta kokeilin ja anteeksi sanavalintani, mutta rehellisyyden nimissä kerron, että itse koin sen ihan helvetin kipeänä kokemuksena. 1,5mm neulat olivat aloittelijalle aika järisyttävä kokemus. Homma jäi hetkeksi, kunnes tajusin kokeilla hommaa puudutevoiteen kanssa. Tälläistä telaa yleensä vedellään ihonpinnalla yhdellä alueella edestakaisin n. 8 kertaa. Yleisimmin ohjeistetaan rullaamaan pysty- ja vaakasuunnassa. Itse olen rullaillut vähän miten sattuu, useimmiten vain vaakasuuntaan. 
Mikroneulauslaitteita saa myös tälläisenä "leimasimena". Olen luopunut telan käytöstä, koska oman kokemukseni mukaan leimasimella kipu on siedettävämpää ja iho paranee nopeammin leimasimen käytön jälkeen. Mielestäni 1,5mm neulojen käyttö vaatii puuduteaineen ennen toimenpidettä, ellei sitten ole yliluonnollisen korkea kipukynnys. Puudutuksen jälkeen olen kokenut kivun lähinnä ällöttävänä tunteena. Hommaa suorittaessa kylmä hiki on valunut ja jalatkin tuntunut veltoilta :D Luultavasti jokainen kokee hoidon hieman erilailla. Varmaan moni jo ajatellut tätä lukiessa, että herra bloggaaja on ihan sekopää, tuohan on hullun hommaa. Ehkä tämä vähä onkin, mutta samalla tämä on  myös erittäin suosittu hoitomuoto monenlaisiin iho-ongelmiin. Itse olen tästä hakenut lähinnä apua arpien hoitoon, mutta olen saanut "sivuvaikutuksena" esim otsan ilmejuonteiden selkeän pehmentymisen ja häivyttymisen. Hullun hommaa, mutta toimii! :D
Saatavilla on myös tälläisiä pikkuteloja jotka on tarkoitettu tarkkaan kohdennettuun hoitoon, esim pitkä ryppy tai pitkä arpi. Näillä on moni saanut hyviä tuloksia esim. raskausarpien hoidossa. Osa mikroneulauksen käyttäjistä ovat saaneet raskausarvet häivytettyä lähes olemattomiin säännöllisellä käytöllä.


Myös leimasimesta löytyy pienempi versio jolla hoidon voi kohdentaa pienelle ihoalueelle kerrallaan.

Mikroneulaushoidon jälkeen Teinivuosien finneistä on jäänyt poskille pieniä arpia, joihin olen hakenut mikroneulauksesta apua. Lähikuvassa ne näyttää pahemmalta, kuin mitä ne on todellisuudessa. Näkyvät ehkä vain kirkkaassa auringonvalossa. Vaikka ne eivät kauheasti ole haitanneet, niin halusin testata voiko mikroneulauksesta saada tälläiseen apua. Ja onhan se auttanut. Käsittelykertoja on ehkä n. 5 takana ja pikkukuopat ovat madaltuneet ja pienimmät jopa kadonneet kokonaan. Ja otsan uurteisiin vaikutus on ollut ihan käsittämättömän hyvä. Harmillisesti ei ole esittää mitään "ennen" kuvia. Olisin niitä ihan varmasti ottanut, jos olisin tuolloin tiennyt, että tämä blogi on olemassa ja, että kirjoitan tästä aiheesta julkisesti. 


Otsa näyttää tältä muutaman tunnin jälkeen käsittelystä. Varsinkin pidempiä neuloja käytettäessä voi ilmetä pieniä veripisaroita, sekin on ihokohtaista tuleeko vuotoa vai ei.Poskipään yläpuolelta on poistettu laserilla ärsyttävä sininen verisuoni vuosi sitten laserhoidolla. Homma ei mennyt ihan niin kuin lääkäri lupasi. Laserista jäi silloin ihan törkeä jälki, joka nyt kuitenkin alkaa olla jo melkein katoamaan päin, kiitos neulaushoidon. Kyseinen laserkeikka onkin sitten ihan eri tarina ja palaan siihen varmasti joskus oman postauksensa muodossa :) Kyseinen punainen jälki on siis viimeisimmän neulauksen jälkeen tullut punoitus. Nämä jäljet näyttävät tosi pahoilta juuri hoidon jälkeen, mutta ainakin omalla ihollani punoitus hälvenee nopeasti ja ihon parantuminen on jo seuraavana päivänä edennyt dramaattisesti. Itselläni jäljet katoavat kokonaan jo noin 3 päivässä. Rajummin käsitellyt kohdat saattavat punoittaa vähän kauemmin. Varmaan yksilöllistä tämäkin. Mikroneulaus ei tuo tuloksia välittömästi, sillä ihon uusiutuminen ja kollageenituotanto on hidasta. Ensimmäisiä näkyviä tuloksia voi odottaa näkevänsä kuuden viikon jälkeen. Yleensä hoitoja tehdään sarjana, riippuen toki mitä ihossa halutaan hoitaa. Tälläisillä pitkillä neuloilla hoitoväli on vähintään 4 viikkoa mutta useiden lähteiden mukaan mieluummin enemmän. Lyhyemmillä neuloilla voi hoitoja tehdä lyhyemmällä aikavälillä.Jos mikroneulausta kiinnostaa kokeilla, sen tekee jokainen omalla vastuullaan. Sanomattakin selvää, että ammattilaisen tekemä on se turvallisin vaihtoehto. Jos kuitenkin kotona suoritettava kiinnostaa (huomattavasti halvempi vaihtoehto) kannattaa harkita tarkkaan, mistä mikroneulauslaitteensa ostaa. Näitä saa Suomestakin, mutta omani olen ostanut ulkomailta. Netissä on myynnissä jos jonkinlaista halpaa härveliä ja huonolaatuisella laitteella ei saa ainakaan mitään hyvää aikaiseksi, päinvastoin. Halvoissa laitteissa neulat voi olla vääntyneitä ja niillä saa aikaan rumaa jälkeä. Kannattaa aina tarkistaa mikroneulauslaitteen neulat, että ne ovat jämäkät ja suorassa. Ja tietenkin puhtaus ja desinfiointi on ensiarvoisen tärkeää tässä hommassa!

Hoidon jälkeen käsitelty ihoalue huuhdellaan pelkällä vedellä, eikä iholle suositella laitettavan mitään hoitotuotteita. Vasta seuraavana päivänä voi käyttää iholle normaaleja ihonhoitotuotteita. Ja ei tietenkään mitään happoja tai retinoleja sisältäviä voiteita! :D

Tämän postauksen kirjoittaminen tuntui yllättävän vaativalta. Ehkä tässä tuli kerrottua oleellisimmat, enkä venytä postausta liian pitkäksi. Mitä ajatuksia mikroneulaus teissä herättää? Oletteko kiinnostuneita vai aivan kauhistuneita?

14 kommenttia:

 1. Minä kannatan ammattilaista ja Dermapeniä. Ei mulla muuta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dermapenistä olenkin lukenut ja se kiinnostaa (ylläri, että kiinnostaa:D)

   Poista
 2. Jaiks, mä en kyllä ikinä pystyisi kasvoille tuollaista laitetta viemään :D Ehkä jaloille tai vatsaan, mutta kasvot..juu ei ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä ymmärrän sua täysin :D Mullakin oli tosi iso kynnys kokeilla. Mutta nyt mä oon tosi koukussa! Ainoa mitä tarviin, on joku puudutevoide joka oikeesti tekee naaman täysin tunnottomaksi :D

   Poista
 3. Jösses alko tehdä häijyä!:D
  Vaan eipä siinä, painonvaihtelun aiheuttamiin raskausarpiin voisin hyvinkin kokeilla, niiden kanssa kun olen valmis vaikka ja mihin.
  Me bloggaajat ollaan sekoa porukkaa.

  VastaaPoista
 4. Mä olen lukenut paljon tästä ja miettinytkin, että haluaisin joskus kokeilla. Mutta itse en kyllä uskalla alkaa omaa naamaani rullailemaan, jos kokeilen, teen sen taatusti ammattilaisen käsittelyssä ja syynään senkin tarkkaan, kenen käsittelyyn menen :D

  VastaaPoista
 5. Mua sattuu jo katsoa näitä kuvia, vaikka neulakammoinen en olekaan. Aika karua touhua, mutta olen kuullut, että tehokasta. Ja hei, miten se vanha viisaus kauneudesta ja kärsimyksestä meneekään...? :D

  Kiitos kun kirjoitit tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tehokas hoito on, siitä ei pääse mihinkään. Eikä siitä, että kipeää tekee :D

   Poista
 6. Mistä edes saa niin tehokasta puudutevoidetta, että tuohon pystyy? Ei Suomesta ainakaan, kivuhoidon kehitysmaa kun on.

  Mitä sitten tapahtuu, jos käsitelty, rikkinäinen ihoalue tulehtuu? Ihohan voi olla pesunkin jälkeen "likainen", joten bakteereilta ei voi välttyä muuta kuin aidosti desinfioimalla koko naama, laitteet ja kädet ennen operaatiota, vai kuinka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oon käyttäny 2% lidokaiinivoidetta puudutukseen. Homma tuntuu iljettävältä siitäkin huolimatta, mutta puuduttaa sentään sen verran, että neulauksen kestää tehdä.

   Infektioriski on aina olemassa kun iho lävistetään neulalla. Eli se neulauslaitteen desinfiointi on tärkeää. Ei varmasti ole haitaksi jos ihonkin desinfioi, mutta itse olen tyytynyt vain laitteen desinfiointeihin.

   Itse olen tulehduksilta välttynyt tähän asti, mutta kertahan se on ensimmäinenkin jos sellainen tulee.

   Poista
 7. Hurjan näkösiä laitteita, mutta on kyllä kieltämättä kiinnostanut nämä neulaushärvelit jo pidempään.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)