maanantai 4. heinäkuuta 2016

Hyaluronihappoa sisäisesti?

Ei varmaan kovin moni kosmetiikkablogien lukija ole voinut välttyä törmäämästä sanaan hyaluronihappo. Kyseistä kosmetiikasta tuttua ainesosaa löytyy nykyään monista kosmetiikkatuotteista, varsinkin seerumeista. Hyaluronihappo nimenä saattaa olla hieman harhaanjohtava asioihin perehtymättömälle. Kyseessähän ei siis ole sellainen ihoa kuoriva happo (AHA ja BHA-hapot) vaan niin sanottu luonnollinen kosteuttaja (NMF=Natural moisturizing factor)
Eli ihosta luonnostaan löytyvä kosteuttava ainesosaa, eräänlainen pitkäketjuinen sokerimolekyyli.

Hyaluronihappo toimii ihossa humektanttina sitoen tehokkaasti kosteutta ihoon. Hyaluronihapon sanotaan sitovan 1000 kertaisen määrän oman painonsa verran kosteutta. Siispä lienee sanomattakin selvää, miksi se on kosmetiikassa niin suosittu ainesosa :) Tämä on sitä samaa ainetta, mitä käytetään esim. huulien ja ryppyjen täyttöön injektiohoidoissa. Tässä postauksessa kuitenkin fokuksessa on sisäisesti nautittava hyaluronihappo.


Sisäisesti nautittava hyaluronihappokapseli ei ole itselleni mikään uusi juttu. Tälläisiä kapseleita taisin kokeilla ensimmäisen kerran jo vuonna 2010. Valitettavasti en muista enää mikä merkki oli kyseessä. Sisäisesti nautittavana hyaluronia suositellaan mm. nivelongelmien hoitoon, mutta kapseleiden sanotaan vaikuttavan positiivisesti myös ihon kuntoon. Jo vuosia sitten luin netistä ihmisten kokemuksia tälläisistä kapseleista. Moni kertoi uurteiden kadonneen, ihon kosteustasapainon parantuneen ja muutamat kertoivat jopa huulten pullistuneen :D Toisaalta vastapainona oli ihmisten mielipiteitä, että kapseleiden nauttiminen ei vaikuttanut mitenkään. Osa kertoi siis saaneensa tuloksia, osa ei. Mielenkiintoista.

Sain Nu3.fi verkkokaupasta kokeiluun saksalaista alkuperää olevia hyaluronihappokapseleita, joita olen nyt nauttinut päivittäin kuukauden ajan. Kapseleita tulee nauttia 2 kpl päivässä joista saa 200mg annoksen hyaluronihappoa. Lisäksi näissä on 53% antioksidanttipitoista granaattiomenan siemenjauhetta. Valmistaja ei itseasiassa anna minkäänlaisia lupauksia esim. ihon kunnon parantumisesta. Kuvauksessa kerrotaan vain näiden olevan "luonnollinen rakennusaine, jota löytyy iholta, nivelnesteestä ja rustosta."Purkista löytyy 200 kapselia, joista riittää yli 3 kuukaudeksi.


Nu3 Hyaluronihappokapselit ovat säilöntäaineettomia, laktoosittomia, sekä gluteenittomia. Hyaluronihappoa on mahdollista valmistaa eläinperäisesti, mutta Nu3 kapselit ovat täysin kasviperäisiä, eli ovat myös vegaanisia :)
Muistelisin, että tuolloin 2010 ensimmäisen kokeilun aikoihin (kyseessä oli siis eri valmistajan tuote) en saanut mitään silminhavaittavia tuloksia. Olikin mielenkiintoista lähteä testailemaan tätä uudempaa tuotetta Nu3:lta. No tuliko niitä tuloksia kuukauden popsimisen jälkeen?

Miten mukava olisikin sanoa, että tuli. Mutta en kyllä itse havaitse ihossani minkäänlaista muutosta. Istun autossa tätä postausta kirjoittaessa, ja piti vielä tehdä viime hetken tarkistus aurinkolipan peilistä, että miltä se naama näyttää :D Uurteet ovat siellä missä ennenkin ja huulet eivät ole pullistuneet muistuttamaan ankkahuulia. Saattaahan olla, että ihon kosteustasapaino on parempi, ennen kapseleiden aloitusta, mutta sitähän on vähän vaikea mitata.
En silti ole valmis lyttämään kapseleita täysin toimimattomiksi. Vastaavankaltaisia kapseleita on niin moni hehkuttanut netin arvosteluissa, että pakkohan niissä jotain taikaa on oltava? Ehkä nämä eivät vain toimi kaikilla? Tieteellisemmältä puolelta asiaa tarkasteltuna, hyaluronihapolla on ilmeisesti imeytymisongelmia vatsassa, johtuen suuresta molekyylikoosta. Toisaalta myös hyaluronihapon puoliintumisaikaa veressä (vain muutamia minuutteja) on kritisoitu, ja taas toisaalta käsitin, että tähänkin on kehitetty jonkinlaisia stabilointitekniikoita. Onko näiden popsimisesta hyötyä? Toimiiko vai ei? Niin, tämä jäi mulle edelleen mysteerigenreen.


Oletteko kokeillee hyaluronihappokapseleita? Oletteko saaneet niillä tuloksia?
3 kommenttia:

 1. En ole kokeillut hyalyronihappokapseleita, enkä tiennyt että sellaisiakin on. Kollageenia sisältäviä kapseleita ja juomaa olen kokeillut, mutta en huomannut niillä olevan mitään vaikutusta. Ehkä pitäisi kokeilla pidempään kuin pari kuukautta, mene ja tiedä.
  Luin jostain, että kollageenia on mahdotonta ottaa suun kautta niin, että se tehoaisi ja vaikuttaisi ihoon jotenkin. Kollageeni ei imeydy tms. ihmisen elimistöön sisäisesti otettuna. Uskon, että näin. Vissiin sama molekyylijuttu kuin hyaluronihapon kanssa.

  Sari BP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäisesti nautittavista kollageenivalmisteista ei itselläni kokemusta ole. Mutta ainakin oman tietämykseni mukaan, ulkoisesti käytettävissä voiteissa oleva kollageeni ei ihoon imeydy suuren molekyylikokonsa vuoksi.

   Nämä ovat kiinnostavia asioita, ja olisi kyllä huojentavaa jos saisi niin sanotusti "vedenpitävät faktat pöytään". :)

   Poista
 2. Olen kokeillut Solgarin tabletteja ja mielestäni pienet uurteet silmien alla ja kasvoilla ovat hävinneet, samoin äidilläni. Tykkään! Harmi vaan, että ovat hiukan kalliita joka kuukausi syötäviksi, mutta ehkä kuuri silloin tällöin. ��

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)