tiistai 21. kesäkuuta 2016

Sukellus kukkaisvesien maailmaan.Miltä kuulostaisi suihkutella iholle puhtaita kukkaisvesiä? Tuliko mieleen sana "luonnolliselta"?
No niin mullakin :)

Kuva täältä.Latvialainen luomukosmetiikkaa valmistava Dabba tarjoaa tälläisiä vaihtoehtoja.  Dabban kukkaisvedet on valmistettu pohjoisen luonnonantimista. Dabban raaka-aineet kerätään kerran vuodessa parhaaseen aikaan, josta ne jalostetaan kukkaisvesiksi. Dabban kukkaisvedet ovat vain sitä itseään, lisänä säilyvyyttä parantava aine joka on valmistettu retiisistä ja leuconostoc nimisestä bakteerista.Kyseinen säilyvyyttä parantava aine on luonnollinen (kuinkas muuten) ja iholle mieto vaihtoehto :)


Kuva täältä

Dabban kukkaisvesivalikoimasta löytyy 8 erilaista vaihtoehtoa ihon eri tarpeisiin.

Kamomilla: rauhoittava kukkaisvesi kuivalle ja herkälle iholle
Kanerva: puhdistava ja tasapainottava kukkaisvesi normaalille iholle
Koivunlehti: puhdistava ja virkistävä kukkaisvesi rasvoittuvalle iholle
Mesiangervo: tasapainottava, puhdistava ja rauhoittava kukkaisvesi normaalille ja stressaantuneelle iholle
Omena: virkistävä ja uudistava kukkaisvesi normaalille ja sekaiholle
Piparminttu: puhdistava ja raikastava kukkaisvesi ikääntyvän tai väsyneen ihon hoitoon
Siankärsämö: puhdistava ja rauhoittava kukkaisvesi seka- ja ongelmaiholle
Villivadelman lehti: tasapainottava ja ihohuokosia supistava kukkaisvesi sekaiholle


Kukkaisvedet on pakattu 100ml käteviin suihkepulloihin, joista voi suihkia suoraan iholle tai vanulapulle. Kukkaisvesipullot ovat jotenkin tosi symppiksiä ja meikäläistä himottaisi haalia nämä kaikki käyttöön. Vaikka käytänkin omassa ihonhoidossani sekä synteettistä, että luonnonkosmetiikkaa, niin jokin tälläisissä yhteen ainesosaan perustuvissa luonnollisissa kasvovesissä viehättää. Kaipa se juurikin se luonnollisuus ja yksinkertaisuus, ilman ylimääräisyyksiä.  Dabban kukkaisvedet onkin ihan oiva vaihtoehto niille ihmisille, jotka pitävät luonnollisuudesta ja yksinkertaisuudesta. Tai niille jotka vain haluavat keventää päivittäistä kemikaalikuormaa :) Dabban kukkaisvesiä saa esimerkiksi Jolielta hintaan 16,60€/ 100ml.
Siankärsämö-kukkaisvesi on suunnattu seka- ja ongelmaiholle.


Maahantuojan kanssa mietittiin juuri mun iholle sopivaa kukkaisvettä, joista parhaat vaihtoehdot omalle iholleni olivat koivunlehti-kukkaisvesi (rasvoittuva iho) ja kuvassa oleva siankärsämö-kukkaisvesi (seka- ja ongelmaiho). Koska ihoni saattaa näppyillä aina joskus, päädyin ottamaan testiin siankärsämö-kukkaisveden. Maahantuojan sivuilla siankärsämö-kukkaisveden kerrotaan edistävän ihon mikroverenkiertoa, sekä auttavan vähentämään punoitusta ja tulehdusta.
Kukkaisvedet tulevat hauskan mallisissa pahvipakkauksissa. Paketin yläsosa on kartion mallinen.


Ja kuin tilauksesta kaulaani tuli pari viikkoa sitten iso, mojova finni. Tiedättekö, juuri sellainen ärsyttävä paukama mitä ei saa puristamalla katoamaan, vaan se suuttuu ja tulipunaiseksi muuttuu :D
Olin jo jossain vaiheessa varma, että tämä kaveri päätti jäädä lopullisesti kylään, mutta nyt ollaan jo voiton puolella. Dabban siankärsämöä tuli suihkuteltua ankarasti ja monta kertaa finnin päälle. Suihkuttelin sitä taas juuri ennen tämän postauksen aloittamista, ja vaikuttaisi siltä, että kukkaisvesi ainakin laskee punoitusta melko tehokkaasti. Finninjämä vaikuttaa paljon rauhallisemmalta siankärsämöllä käsittelyn jälkeen.

Yleisesti ottaen siankärsämö-kukkaisvesi vaikuttaa käytössä varsin miellyttävältä. Suihkeella on selvästi kosteuttava vaikutus. Kosteuttava fiilis on kuitenkin hieman eri genrestä, verrattuna esim. perus glyseriinipitoiseen kasvoveteen. Kukkaisveden jättämää ihofiilistä on erikoisen hankala kuvailla, mutta se on hyvältä tuntuva. Kosteuttaa, mutta "eri tavalla". Jättää iholle myös kevyen hoidetun fiiliksen.
Siankärsämö-kukkaisveden tuoksu jakaa varmasti aika rankasti mielipiteitä. Se on iholle suihkuttaessa melko tymäkkä, ehkä vähän kuraojamainen :D No, mutta kuitenkin tuoksu on näin tymäkkä vain suihkautusvaiheessa. Tuoksuun totuin nopeasti, vaikken siitä nauti vieläkään. Tuoksu hälvenee voimakkaasti ihan parissa minuutissa ja alkaa muistuttaa haudutettua kamomillateetä. Tuoksua ei oikeastaan lopulta haista enää iholla myöhemmin. Erikoisesta tuoksukokemuksesta huolimatta, tykkään Dabban kukkaisvedestä kovasti. Tässä on jotain todella miellyttävää.  Suihkuttelen mielelläni purkin loppuun ja harkitsen muiden kukkaisvesien kokeilua :)


Siankärsämö muuten näyttää tältä :)


Tähän loppuun vielä vinkki DIY-savinaamioiden harrastajille. Eli jos tykkää sekoitella itse savinaamioita valmiista savijauheista, niin miksi tyytyä käyttämään niissä tylsästi pelkkää vettä?
Veden voi korvata ihotyypilleen sopivalla kukkaisvedellä ja tsa-dam! savinaamio muuttuu asteen verran hoitavammaksi.

Käytättekö kukkaisvesiä?2 kommenttia:

  1. Tykkään! Ja olen kans nämä testannut ja niihin rakastunut ( https://nonnula.blogspot.fi/2015/08/flowerpower.html )

    Mä hekottelen täällä aina ääneen kun ilmaiset niin osuvasti asioita, kuraojamainen ! Ihan loistava! :D :D Kiitos kun kirjoittelet blogiasi, se on raikas tuulahdus tähän genreen <3

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)