maanantai 20. kesäkuuta 2016

Medik8- ihonhoitoa hapoilla


Blogin kautta sain tilaisuuden tutustua mielenkiintoisen kuuloiseen sarjaan nimeltä Medik8.
Sarjassa kiinnosti "apteekkimainen" visuaalinen ilme. Ulkomuoto (apteekkimainen, eikö?) luo heti mielikuvia tehokkaista tuotteista. Medik8:n sivuilla vilisee myös vakuuttavan kuuloisia lauseita kuten "Proven results" ja "Professional strenght". Kyllä muhun mainonta uppoaa :D Myös sivuilla esitettävä tieto siitä, että sarjan tuotteita on saatavilla mm. vain ihonhoitoklinikoilla ja kosmetologisissa hoitoloissa vetoaa minuun ja varmasti moneen muuhunkin :) Itselläni tuli mielikuvia suorastaan lääkinnällisiä ominaisuuksia sisältävästä sarjasta. Medik8:n sivuilta löytyy paljon infoa merkin ihonhoitoon liittyvästä ajatusmaailmasta sekä tietysti tuotteista. Jälleenmyyjät löytyy täältä. Seuraavaksi pohdintaa ja arviota parista testatusta tuotteesta.
Medik8 PoreCleanse Gel 30€/ 150ml.

"Ihohuokosia puhdistava, supistava ja kuoriva L-mantelihappoa sisältävä puhdistusaine seka- ja rasvaiselle iholle.
Mieto, syväpuhdistava vaahto on suunniteltu öljyisen, sekä epäpuhtaan ihon päivittäiseen hoitoon. Päivittäinen tehokas AHA-kuorinta (sis.3% L-mantelihappoa), avaa tukkeutuneet ihohuokoset sekä ehkäisee mustapäitä ja epäpuhtauksia. L-mantelihappo soveltuu hyvin ihohuokosten syväpuhdistukseen, sillä se on rasvaliukoinen. Sisältää teepuuöljyä, joka estää mikrobien kasvua, ehkäisten tulehduksia."

 Lainaus Medik8.fi


Mä olen suuri happojen puolestapuhuja. Suosin paljon tuotteita, joissa on jotakin ihoa kuorivaa happoa. AHA ja BHA-hapoilla nyt vain yksinkertaisesti saa niin näkyvää muutosta ihon tekstuuriin. Siitä ei pääse mihinkään. Sanotaan, että säännöllinen happojen käyttö ihonhoidossa mm. stimuloi kollageenin tuotantoa. Medik8:n puhdistusgeelissä on mantelihapon lisäksi maitohappoa ja salisyylihappoa.  Varsinkin rasvainen/tukkoinen iho hyötyy usein salisyylihaposta. Putsari on sulfaatiton. Tuntuu puhdistavan ihon supertehokkaasti, ilman kuivattavaa vaikutusta. Tuoksu on raikkaan sitruksinen ja "herättävä" mistä tykkään. Ennen incin silmäilyä, veikkasin tuoksuksi greippiä. Greippiöljy sieltä löytyikin, mutta myös muita sitrusöljyjä. Tuoksun puolesta, tämä on kuitenkin happaman raikas, eli siis greippinen :) Putsari vaahtoaa kivasti, ja tuntuu käytössä tosi riittoisalta. Ihan mitätön määrä geeliä riittää hyvin koko kasvoille ja kaulallekkin.  Riittoisuus on kyllä iso plussa tämän hintaluokan  puhdistustuotteessa.

Tykkään kovasti tästä putsarista, mutta jäin silti miettimään happojen hyödyllisyyttä tässä putsarissa ja yleensäkin kaikissa putsareissa. Piti ihan laskea, että kauanko mulla kestää pestä kasvot. Ja n.15 sekuntia kestää mun nassupesu. Faktahan on se, että jos happojen tehokkuudesta ja keratolyyttisestä vaikutuksesta haluaa hyötyä, tulee niiden vaikuttaa iholla. Omalla kohdallani epäilen hyötyväni happojen ominaisuuksista, sillä 15 sekunnin vaikutusaika iholla kuulostaa riittämättömältä.  Mikään tiedemies-tutkija en ole, mutta oman tietämykseni varjossa oletan vahvasti näin. Huomasinkin putsaria käyttäessäni, että yritän jokaisella pesukerralla venyttää ihon pesuun kuluvaa aikaa :)


  
Medik8 Pore Refining Scrub 39,90€/ 75ml.


"Kaksivaikutteinen huokosia supistava kuorintavoide. Jopa päivittäiseen käyttöön soveltuva kaksivaiheinen kuorinta-aine uudistaa ihoa ja syväpuhdistaa huokosia. Hellävarainen yhdistelmä AHA- ja L-mantelihappoa soveltuu herkällekin iholle. Tämä all-in-one kuorintavoide irroittaa kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet ja luonnolliset kuorivat rakeet syväpuhdistavat ihon pinnan. Kuorinta jättää ihon pehmeäksi ja hehkuvaksi sekä edistää solujen uusiutumista."
  
Lainaus Medik8.fi sivulta 


 Mulla on joskus kauhean vaikeaa päättää kuorintaa suunnitellessa, tekisikö sen sillä kertaa mekaanisesti vai sittenkin kemiallisesti. Pore refining scrub onkin siinä mielessä kätevä tuote, että siinä saa molemmat samassa paketissa. Mekaanisen kuorinnan roolia tässä suorittaa piimaa ( diatomaceous earth). Incissä on myös mukana niasiinia ja kaoliinia, joista erityisesti rasvainen iho hyötyy. Tuoksu on "apteekkimainen" miedolla tujauksella sitrusta.

Oon käyttänyt tätä niin, että puhdistetuille kasvoille levittänyt n.5-10min vaikuttamaan (kemiallinen kuorinta). Jonka jälkeen olen muutaman minuutin ajan hieronut tätä kasvoilla (mekaaninen kuorinta).
Tuntuu tehokkaalta tuotteelta ja jotenkin ajatus kahden eri tyyppisen kuorintametodin yhdistämisestä miellyttää. Mekaanisesti kuorivaa partikkelia on hyvin. Tällä saa aikaan ihan hyvän rouhean kuorinnan, mutta se ei silti tunnu raapivalta. Eli tämä voisi käydä herkemmällekkin iholle.

Kemiallisesti kuorivien happojen prosentuaalinen osuus jäi myös mietityttämään. En löytänyt mistään tietoa pitoisuuksista. Mutta pähkinänkuoressa; Tehokkaan tuntuinen, kaksi kuorintaa yhdistävä tuote. Suositteko ihonhoidossa happotuotteita?

 

7 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä infosta. Olen itse silmäillyt näitä Medik-8 tuotteita, mutta toistaiseksi olen jättänyt hankkimatta korkean hinnan vuoksi. Olen sitä mieltä, ettei iholta huuhdottavien aineiden tarvitse olla kovin hintavia. Ei oo mitään mieltä valuttaa kallista tavaraa suoraan viemäriin (se 15 sekuntia iholla). Medik8:n hyaluronihappo kiinnostaisi. Olen käynyt hoitolassa muutaman kerran happokuorinnassa ja kyllä siitä jotain tuloksia huomasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sun kanssa täysin samaa mieltä tuosta hyvän tavaran viemäriin valuttamisesta. Toki ajatustasolla miellyttää pestä kasvot tehokkailla ainesosilla, mutta itse suosin esim. happotuotteita kasvoille jätettävässä muodossa. Kun ne jäävät vaikuttamaan iholle, uskon saavani niistä tällöin parhaan hyödyn :)

   Poista
 2. Todellakin suosin! Voisin pitää aiheesta vaikka kuinka pitkän palopuheen :D Mutta omalle iholleni on sopinut tähän mennessä parhaiten BHA-tuotteet, jotkut AHA-tuotteet ovat tuntuneet liian kuivattavilta? Olen myös kokenut retinolin tosi tehokkaaksi, se tuntuu toimivan mulla paremmin kuin AHA.

  Olen silmäillytkin noita Medik8-tuotteita, muistaakseni niilläkin oli jonkin sortin retinolipohjainen tuote. Mutta mun omakohtainen kokemus muuten tuollaisista "kuorivista" putsareista on se, että ne saattavat olla tosi tehokkaita! Esim. Dermalogican maitohappoa sisältävä puhdistusmaito skin resurfacing cleanser liian kova kokemus mun kasvoille-siis joka päiväisessä käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kans yhtä jos toista happoa läträtessä oon ehkä eniten hyötynyt BHA-hapoista.

   AHA-hapot toimii mulla parhaiten ihan stydinä 35% kuorintana silloin tällöin :) Joo ja retinoli on rakkautta! :D

   Dermalogican merkkinä tiedän, mutta ei ole tullut kokeiltua.
   Summa summarum; ilman happoja en voisi elää :D

   Poista
  2. Ai niin ja tosiaan Medik8:ltahan löytyy retinolituotteita monenakin vahvuutena :) Retinolista on tulossa pian juttua täällä!

   Poista
 3. Ehdottomasti happoja kuorintaan! Mä en voi sietää mitään mekaanisia kuorintoja, apua! Ajatuskin jostain muovinpalasista raapimassa naamaa...jooei. Olen varmaan maininnutkin joskus sulle, että lempparikuorintani on Supermoodin Youth Glo Luxury Peel. Naamahan siinä on sen jälkeen kuin keitetyllä rapuparalla, mutta onneksi ei kauan. Iho on niin pehmeä sen jäljiltä! <3

  Nuo Medik8-tuotteet kuulostavat mielenkiintoisilta. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supermoodin kuorinnasta tykkään minäkin! Ja punaselta naamalta en säästy itsekkään, mutta onneksi se laskee nopeasti ainakin omalla ihollani :)

   Poista

Kommentit piristävät aina :)