lauantai 18. kesäkuuta 2016

Nurme - Vaahtobileet päässä.Musta tuli sitten taannoisen Flow Kosmetiikan shampoopalan kokeilun jälkeen shampoopalafani.
Alkutahmailujen (ja takkuilujen, ja kirvelyjen ja muiden sekoilujen :D) jälkeen tykästyin kovasti shampoopalan jättämään lopputulokseen. Siispä suurella mielenkiinnolla otin kokeiluun myös Nurmelta saamani palan.
Tällä kertaa valitsin juuri mun hiustyypille suunnatun palan, eli normaaleille ja rasvoittuville hiuksille tarkoitetun Hamppuöljy shampoopalan. Nurmen shampoopaloista löytyy infoa täältä.


Nurmen Hamppu-Shampoopalassa on käytetty pohjaöljyinä kookos-, oliivi-, palmu- ja risiiniöljyä. Mukana luonnollisesti tuo hamppuöljy jolla on ärtynyttä hiuspohjaa rauhoittava vaikutus.  Shampoopalassa on mukana myös rosmariinin eteeristä öljyä, jonka sanotaan stimuloivan hiustenkasvua ja antavan hiuksille kiiltoa. Olen jo pitkään käyttänyt  sellaista simppeliä DIY-hiusöljyhoitoa jossa on mukana rosmariinia. DIY-öljyhoito koostuu risiiniöljystä, kurpitsansiemenöljystä ja rosmariiniöljystä. Kaikilla näillä öljyillä on erityisesti hiusten ja päänahan hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia.

Nurmen shampoopalassa on lisäksi raikastavaa eucalyptusöljyä sekä antibakteerista teepuuöljyä.
Shampoopalan tuoksussa tulee esille juurikin nuo eteeriset öljyt. Tuoksu on raikas, mutta ei liian väkevä.
Myös Nurmen pala muodostaa kuohkeaa, runsasta vaahtoa, mistä tykkään paljon. Hiuksia pestessä niitä ihan jää mielellään möyhimään pidemmäksikin aikaa. Sormet liukuvat liukkaasti kermavaahtomaisessa moussessa.  Flown palaan verrattuna Nurmen pala liukuu todella liukkaasti ja helposti hiusten pinnalla. Toisaalta käyttämäni Flown Suolamuta-Savipalan tekstuuri on aika karkea. Silti Nurmen palaa on helpompi ja miellyttävämpi käyttää juuri sen liukuvuuden vuoksi.  Hiukset huuhtoutuu helposti saippuasta.

Kuivauksen jälkeen hiukset ovat, puhtaat, runsaat ja jämäkät. Jämäkkyydellä tarkoitan helppoa muotoiltavuutta. Niissä on ryhtiä, eikä ne valu päätä myöden. Tavallisen shampoon ja saippuapohjaisen shampoopalan eroa on vaikea selittää sanoin. Shampoopala tekee omista hiuksistani kaikin tavoin astetta paremman tuntuiset normishampooseen verrattuna.

Shampoopalat eivät kaikilla aina toimi, mutta siitä voi olla erityisesti hyötyä ohuelle "lirutukalle" sen antaman tuuheuden vuoksi. Palasta voi hyötyä myös rasvoittuva hiuslaatu. Oma rasvoittuva kuontaloni pysyy selkeästi kauemmin puhtaana shampoopalojen avulla.

Suorastaan harmittaa, kun paloista täytyi taas luopua muiden shampootestausten vuoksi :)
En tiedä löytyykö Nurmea vielä kauppojen hyllyiltä, mutta sitä saa ainakin täältä.
Muistutuksena vielä, että palashampoot ovat käytössä riittoisia, niistä riittää moneen pesuun :)
9,60€/ 100g.2 kommenttia:

 1. Mua kiinnostelisi noi shampoopalat, mutku mun hiukset ovat luonnonkiharat ja luonnonkuivat, niin en tiedä olisko näistä enemmän haittaa vai hyötyä mulle :D Taitais olla aikamoinen tuhannen voltin pehko pesun jäljiltä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Vaikea sanoa, miten sun hiukset shampoopalaan reagois. Nämä kun kuulemani mukaan joko toimivat tosi hyvin, tai sitten toisena vaihtoehtona aiheuttavat tukkakatastrofin :D

   Oon joskus aikaa sitte lukenu näistä shampoopaloista ja ne negatiiviset kokemukset jäi päähän kummittelemaan. Arvaa vaan venytinkö mä pitkään ekan shampoopalan käyttöön ottoa :DD

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)