torstai 30. kesäkuuta 2016

Skin Blossom - Hintatietoisen luonnonkosmetiikkaa

Skin Blossom niminen luonnonkosmetiikkasarja ei olekkaan ihan uusi juttu, vaan sarja on nähnyt päivänvalonsa jo vuonna 2007. Melkein jo 10 vuotta sitten! Silti kuulin Skin Blossom - sarjasta vasta muutama kuukausi sitten. Hassua.


Kuva täältä
Skin Blossom on brittiläistä luonnonkosmetiikkaa, johon kuuluu ihon- ja hiustenhoitosarja. Sarjan on perustanut Christina Beetham, joka oli huolestunut tavallisen kosmetiikan ainesosista ja halusi perustaa oman sarjansa jossa olisi vain turvallisia ainesosia.

Skin Blossomin brändiin kuului myös tuotteiden edullisuus, koska 2007 luonnonkosmetiikka oli kallista. Siispä Christina halusi tarjota luonnonkosmetiikkaa johon budjettitietoisillakin olisi varaa.
Skin Blossomin alkuaikoina merkiltä oli  tarjolla vain käsivoide (Organic hand cream).
Ajan myötä sarja kasvoi käsittämään laajemmin ihonhoito- ja hiustuotteita.  Skin Blossomilla on Soil Association sertifikaatti, joka takaa kyseessä olevan aitoa luonnonkosmetiikkaa, sekä Vegan Society sertifikaatti, joka puolestaan takaa, ettei tuotteita ole testattu eläimillä, eivätkä ne sisällä eläinperäisiä ainesosia.  Skin Blossomin sivuilla voi tutustua sarjaan tarkemmin :)



Gentle Face Wash Vaahtoava Kasvojen Puhdistusaine 13,80€/ 150ml.*



Inci:
Aqua (Water), Cocoamidopropyl Betaine, Sodium Coco-Sulfate, Decyl Glucoside, Coco-Glucoside, Benzyl Alcohol, Glycerin**, Sodium Chloride, Lauryl Glucoside, Stearyl Citrate, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Sucrose Laurate, Sodium Benzoate, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil*, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Tocopherol, Alcohol, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract*, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract*, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil*, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil*, Parfum*, Linalool, Potassium Sorbate
*Certified as Organically Grown
**Organically Derived



Sain maahantuojalta Skin Blossomia testiin ja ensimmäisenä ihmeteltävänä sarjan vaahtoava putsari.
Putsarissa on käytetty mietoja peseviä tensidejä ja lisänä luonnonkosmetiikassa sallittua Sodium coco sulfatea, joka tuo tuotteeseen lisää pesutehoa ja vaahtoavuutta. Putsarin hoitavista aineksista vastaa mm. Aloe vera, manteliöljy, kookosuute, ja vihreän teen uute. Mukana cocktailissa on eteerisiä öljyjä.

Putsari vaahtoaa kivasti, ja on kaikin puolin mukava käyttää. Yksi pumppaus annostelee tuotetta kämmenelle vähäisen määrän, joka riittää paremmin kuin hyvin. Eli on riittoisaa käytössä.
Tuoksu on kiva ja mieto, ehkä kukkaisen hedelmäinen? Varmaan useimpien miestenkin mieleen, koska itse en ainakaan koe tuoksua liian feminiinisenä. Tykkään putsarin jättämästä ihofiiliksestä.
Pesee hyvin ja tehokkaasti, ilman natisevaa ihotuntumaa. Ei vaikuta kuivattavan ihoa. Ei tule mieleen mitään moitittavaa. 



Facial Toner Virkistävä Kasvovesi 11,80€/ 150ml. *



Inci 
 Aqua (Water), Glycerin**, Benzyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Cocoamidopropyl Betaine, Sodium Benzoate, Dehydroacetic Acid
Sodium Chloride, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil*, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil*, Parfum*, Linalool, Potassium Sorbate, Citric Acid
*Certified as Organically Grown
**Organically Derived



Skin Blossomin kasvoveden inci tuntui mun makuuni kovin tylsältä, eikä millään lailla innostavalta. 
Kasviuutteet ja muut ovat listan loppupuolella ja alkupäästä löytyy mm. glyseriini, aloe ja taikapähkinävesi. Siis hyviä aineksia, mutta kun olen niin kauhean vaativa näissä jutuissa :D

Sitten hieman ainesosan pohdintaa, jos nämä jutut ei kiinnosta, kannattaa pompata seuraava kappale yli :) 

Alkupäästä löytyy myös bentsyylialkoholi (benzyl alcohol). Tästä on ollut jotain ristiriitaisia juttuja netin eri lähteissä, mutta esimerkiksi kosmetiikkakyttä Paula Begoun rankkaa tämän hyväksi aineeksi, vaikkakin toisinaan voi aiheuttaa herkimmille ihoärsytystä. Skin Blossomin kasvovedessä se ilmeisesti toimittaa luontaisen säilöntäaineen virkaa. Suurina määrinä bentsyylialkoholi tuo tuotteeseen kukkaismaista tuoksua. Tuoksu juttua jäin miettimään tarkemmin. Bentsyylialkoholia löytyy kaikista testaamistani kolmesta tuotteesta, ja tuoksumaailma on sama näissä kaikissa. Epäilen, että tuotteiden miellyttävä tuoksu johtuu juurikin tuosta ainesosasta. Mielenkiintoista :)

Käytin n. pari viikkoa kasvovettä, koska halusin selvittää miten bentsyylialkoholi toimii. Ei kuivattanut omaa ihoani. Kasvoveden jättämä ihotuntu on itseasiassa mun makuuni todella miellyttävä. Tuntuu huomattavan kosteuttavalta ja jättää hoidetun tunnu iholle. En havainnut mitään negatiivista käytössä. Tästä tuli lopulta mun suosikki testatuista tuotteista :)





 Skin Blossom  Nourishing Face Moisturizer  Kasvovoide 15,80€/ 50ml.*



Inci
Aqua (Water), Glyceryl Stearate, Glycerin**, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*, Stearic Acid, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Tocopherol, Sodium Benzoate, Dehydroacetic Acid, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil*, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil*, Parfum*, Linalool, Citronellol, Geraniol, Benzyl Benzoate
*Certified as Organically Grown
**Organically Derived




Kasvovoiteen incin alkupäästä löytyy jojobaöljyä ja karitevoita. Ennen näitä ainesosia incistä löytyy kuitenkin glyseriiniä humektanttina ja glyseryl stearatea emulgaattorina. Halpoja ainesosia, mutta siis hyviä ja hoitavia. Kalliimmassa tuotteessa nuo suhteet olisivat todennäköisemmin juuri päinvastoin. Ensin kasviöljyt, sitten emulgaattorit jne. Ehkä tällä juuri saadaan tuotteen hintaa alas?


Tuoksumaailma on tässä sama, kuin kahdessa edellisessäkin. Kuvailisin voiteen jättämää ihofiilistä kevyen vahamaiseksi, eli toisin sanoen jättää suojaavan pinnan iholle. "Napakka" ja matta lopputulos. Tuntuu iholla ihan ok:lta, mutta itse pidän hieman erilaisesta ihofiiliksestä. Nämä ihofiilis jutut on niin vaikeaa selittää, kun me ihmiset tykätään niin eri jutuista ja mieltymykset vaihtelee laidasta laitaan :) 

Jättää kosteutetun fiiliksen, mutta ehkä enemmän sellaisen ravitun. Pistin merkille, että tämä on todella riittoisaa. Yksi pumppaus on aivan liika koko kasvoille. Voidemäärää saa pyöritellä iholle ikuisuuden ja loppuvaiheessa voide alkaa muutta murusiksi iholla, se tuttu rullaus-efekti. Riittävä määrä on ehkä niinkin vähän kuin 1/3 pumppausta. Vähempi määrä voidetta ja  homma toimii. Imeytyy ihoon vikkelästi, ja murusia ei ilmesty iholle. Kaikille ihotyypeille.







Skin Blossomin testatut tuotteet vaikutti ihan toimivilta ja hyviltä. Luonnonkosmetiikaksi tämä on kyllä yksi edullisimpia sarjoja. Olisi silti kiva jos vielä joskus tulisi vastaan luonnonkosmetiikan ihonhoitosarja jonka hintataso olisi jossain Herbinan luokassa :) Skin Blossomin design on kiva. 
Jossain valaistuksessa putelit näyttävät helposti mustalta, kiiltävältä lasilta. Mutta ihan muovia ne ovat ja tummanvihreitä :)

 * affi-linkkejä



Iivari oli  mukana kesästä nauttimassa, tuotekuvia ottaessa  =:)





Kolahtaako Skin Blossom? Onko luonnonkosmetiikka liian kallista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)