torstai 23. kesäkuuta 2016

Shiseido Men - Miesten selektiivistä ihonhoitoa

Postauksessa tällä kertaa miehille suunnattuja tuotteita. Mites muuten naispuoliset lukijat, kiinnostaako teitä lukea miesten tuotteista, vai skippaatteko suosiolla? :)




Shiseido on kalliimpaa selektiivistä kosmetiikkaa. Selektiivisen puolen kosmetiikkakokemukset on mulla jäänyt aika vähäisiksi. Mielenkiinnolla siis testailinkin Shiseido Men sarjan tuotteita joita sain blogin kautta kokeiltavaksi. Muutenkin nuo For Men tuotteet ei ole kauheasti sytyttänyt koskaan, johtuen niiden tuoksu maailmasta, joka mun makuun on liian "mennenmäinen" ja noh, tylsä ja usein samantyyppinen. For Men tuotteissa läträtään usein myös liikaa mentolin ja sen johdannaisten kanssa, joka sekään ei uppoa meikäläiseen.



 Shiseido Men Cleansing Foam  n. 30-35€/ 125ml.




Shiseido Men puhdistusvaahto tulee tyylikkäässä valkoisessa tuubissa. Siinä on nätisti tuotteen nimi mustalla ilman mitään ylimääräisiä kikkailuja. Näyttää hyvältä ja tyylikkäältä kylppärissä lavuaarin reunalla :) Tuubista tulee ulos voidemaista tavaraa, joka muodostaa veden kanssa saippuamaisen runsaan vaahdon. Koostumus on kermaista ja tuntuu luksukselta. Tuoksu on puhdas ja saippuamainen. Putsari on riittoisaa, ihan pieni määrä (puoli senttiä) riittää enemmän kuin tarpeeksi kasvoille ja kaulalle. Pesee ihon natisevan puhtaaksi, mutta ei yllättäin tunnu erityisemmin kuivattavan ihoa. 

Putsarin inci on erikoinen. Tämä on sulfaatiton ja puhdistava teho perustuu mm. tetradekaanihappoon (myristic acid) ja dodekaanihappoon (lauric acid). Usein putsarit jotka sisältää näitä pinta-aktiivisia aineita, pesee juuri saippuamaisella fiiliksellä natisevan puhtaaksi. 
Mukana sorbitolia humektanttina. Kiva tuote luksusvaahdolla, mutta omaan makuuni hieman liian pesevä joka päiväiseen käyttöön. Mutta tätä on kiva käyttää silloin kun haluaa "extraa" puhdistukseen. 



Shiseido Hydra Master Gel n.50€/ 75ml.



Inci
Water, Alcohol Denat., Glycerin, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Phenyl Trimethicone, Xylitol, Dioctyl Succinate, Dimethicone, Erythritol, Peg/Ppg-14/7 Dimethyl Ether, Dipotassium Glycyrrhizate, Polyquaternium-51, Thiotaurine, Birch Bark Extract, Silica, Amp-Carbomer, Behenyl Alcohol, Batyl Alcohol, Amp-Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium Edta, Alcohol, Methylparaben, Phenoxyethanol, Fragrance.

Hydro Master gel tulee jälleen tyylikkäässä yksinkertaisessa pumppupullossa. Kuten nimikin kertoo tuote on koostumukseltaan geelimäistä, kevyttä sellaista. Tuoksu on aika tyypillinen miesten tuotteelle. Imeytyy semi-nopeasti. En yleensä innostu geelimäisistä tuotteista, niiden usein jättämän "tarrapinnan" vuoksi. Tarrapinnalla tarkoitan sitä tahmeaa ihofiilistä. Sormet ei li'u iholla ja fiilis on inhottava kärpäspaperimainen. Shiseidon tuote on mukava poikkeus. Jättää ihon pinnan tosi miellyttäväksi, tarraimaisuudesta ei tietoakaan. Kosteuttaa ihan hyvin.


Hydro Master Gel on aika peruskaavalla formuloitu synteettisen puolen kosteusvoide  glyseriinillä ja butyleeniglykolilla. Mukana on kosteutta tuomassa xylitolia ja... karppisokeria! Kyllä luitte oikein :D Eli Erytritolia joka myös karppisokerina tunnetaan. Sekin toimittaa tässä humektantin virkaa, eli sitoo ihoon kosteutta. Mukana on myös pioniuutetta, joka valmistajan mukaan hillitsee ihon rasvoittumista. Laitoinkin merkille, että aamulla iho oli selvästi vähemmän rasvainen kuin yleensä. Tiedä sitten johtuuko pioniuutteesta vai raaka-aineiden yhteistehosta :)  Hyvän tuntuinen geeli. Siis mä sanoin noin geelimäisestä kosteusvoiteesta, johan nyt :)




Shiseido Men Energizing Formula Anti-Dullness Refreshing Gel n.50€/ 75ml.




Tuleeko koskaan fiilistä, että tekee mieli ostaa joku puteli vain koska se hivelee silmää?
Mulla tulee useinkin ja tämä nimihirviö on tyylikkään yksinkertainen tuubi. Hopeanharmaa ja musta yhdistelmänä uppoaa muhun aina. Tämä on koostumukseltaan aika samantyyppistä kuin Hydro Master gel. Imeytyy ihoon hieman rivakammin ja jättää silkkisen sileän pinnan. Ei tarrapinta fiilistä havaittavissa. Tuoksu on myös hyvin samanlainen.  Levityksen jälkeen fiilis iholla on jäätävä. Kirjaimellisesti. Tässä on sitä mentolia mistä en tykkää yhtään. Tuntuu siltä kuin naamaa olisi uitettu jääpala-ämpärissä. Varmaan ärtsyin mentolia sisältä kosteusvoide mitä olen kokeillut. Tämä on juuri tyyppiesimerkki siitä, miksi en lämpene (:D) viilentäville kosteusvoiteille.

Aika usein mä "pakotan" mun poikaystävän koekaniiniksi näihin testailuihin, parka :D
Poikaystävä ei inceistä tajua oikeastaan hölkäsen pöläystä, mutta paasaan niistä kovasti ja se kuuntelee korva tarkkana.  Hän kokeili myös tätä tuotetta ja tässä suora lainaus ensifiiliksistä testauksesta:

"Huh. Aivan kauhea. Aivan ku Ice Poweria laittais naamaan. On tosi mentolinen. Olikos se niin, että mentoli ei oo hyvä iholle?"  ( Ice Power on sitä kylmägeeliä joka on tarkoitettu kiputilojen hoitoon :D)

Koostumukseltaan butyleeniglykoli ja dimetikoni pohjainen kosteusvoide. Kosteustehot on ihan ok, mutta en osaa nyt tästä mitään positiivista sanoa, koska tämän tyyppiset voiteet ei vaan yhtään ole mun juttu. Toisaalta näille viilentäville tuotteille on oma fanikuntansa. Jos tykkää sellaisista, niin tässä on varteenotettava "energisoiva" kosteusvoide. Tätä aamuisin nassuun ja varmasti herää ja kunnolla :D





Shiseidon testatut tuotteet olivat "ihan jees" lukuunottamatta viimeisintä naamanjäädytysvoidetta :)
Testistä jäi uupumaan Shiseido Menin itseruskettaja kasvoille. Testaan sitä ehkä tulevaisuudessa, mutta pelaan varmaan päälle näin juhannuksen alla. Koskaan ei voi olla varma tuleeko tuloksesta luonnollinen vai katsooko peilistä takasin halloweenkurpitsa. Nimimerkillä "paljonhuonojakokemuksia" :)

Tuubitoleranssi toivottaa kaikille mitä hauskinta Juhannusta! Olkaa nätisti ja älkää hukkuko :) <3


Onko Shiseidon tuotteet tuttuja? Kysymys lukijoille: Tykkäättekö käyttää ihonhoidossa mentolia sisältäviä tuotteita? Onko viileä naama hyvä naama?

7 kommenttia:

  1. Ite käyttänyt aikoinaan paljon miesten mentholpitoisia tuotteita (esim. Garnier ja Loreal)
    Pakko sanoa että eihän ne sovi kenenkään naamalle :D -Peku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo. Mentolpitoiset tuotteet voi olla vähä ärtsyjä, varsinkin jos on herkkä, punoitukseen taipuvainen iho, niin ei välttämättä paras valinta silloin. En itsekkään tosiaan mentolia sisältävistä tuotteista innostu. Varsinkin jos mentolia on niin paljon, että tulee tuo "jäähdyttävä" efekti :D Onneksi varsinkin nykyään on miesten sarjoissakin vaihtoehtoja. Jos mentolia haluaa vältellä, niin sen bongaa incistä ainakin nimillä "menthol" ja "menthyl lactate" :)

      Poista
  2. Kyllä mä luen vaikka olisikin miehille suunnatuista tuotteista kyse ^_^ Liian mentholipitoiset tuotteet on kyllä no-no, en tykkää kylmägeelistäkään :D Se on kyllä harmi, että moniin miesten tuotteisiin truutataan mentholia. Onneksi kosmetiikka ei mun mielestä katso sukupuolta, vaan enemmän henk.koht.mieltymyksiä ja ihon yleisfiiliksiä ^_^

    VastaaPoista
  3. Mäkään en tajua tätä mentolipaukkua miesten tuotteissa :D Miksi? Mä en oo koskaan tykänny. Mä en tajua muutenkaan miesten tuotteita. Okei tajuan että miehillä erilainen iho pääsääntösesti, mutta men tuotteet usein tosi ärtsyjä :(

    VastaaPoista
  4. Mä luen! :) Kiinnostavaa tietää mitä miehille on tarjolla :) Ja sun kirjoituksia luen vaikka kirjoittaisit aidanseipäästä :D <3

    VastaaPoista
  5. Hoidan meidän perheen kosmetiikkahysterian, joten vastuulleni kuuluu myös puolisomiehen tuotteiden hankinta. Siispä mieskosmetiikasta lukeminen on kiinnostavaa ja yleensäkin miehisemmälle iholle ja parta-alueelle sopivien tuotteiden löytäminen on tärkeää. On melko vaativaa löytää couperosaan taipuvalle miesiholle tuotteita, jotka kosteuttavat, mutta eivät kuitenkaan jätä lähmäistä tunnetta tai tuoksu överikukkasilta. Ja tosiaan ei sisällä tuota hemmetin mentolia! Hieman voi olla aamutuotteissa, mutta ei niin, että silmiä kirveltää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Couperosasta kärsivälle iholle ei kyllä mentolia sisältävät tuotteet ainakaan ole se paras vaihtoehto. Itsekin hyväksyn kyllä käyttööni mentolipitoisia tuotteita, JOS mentol tosiaan ei ole siinä pääroolissa. Pieni virkistävä tunne kosteusvoiteessa on ok, mutta jos tunne muistuttaa enemmän kylmägeeliä, niin ei enää kiva :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)