torstai 16. kesäkuuta 2016

Opus DIY-ihmisille ja turhien kemikaalien välttelijöille.

Kiinnostaako tehdä itse kosmetiikkaa, mutta ohjeet siihen puuttuu?
Syitä omatekoisen kosmetiikan valmistamiseen voi olla monia. Syynä voi olla halu vältellä turhia tai epäilyttäviä kemikaaleja. Syynä voi olla vain pelkkä kokeilemisen halu. Tai sitten sitä voi tehdä juuri itse tekemisen ilosta. Olipa syy mikä tahansa niin esittelen teille innoissani ihan mahtavan kirja-uutuuden josta löytyy ne puuttuvat reseptit DIY-kosmetiikan tekemiseen :)

Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa on mielenkiintoinen kirja. Kirjan kosmetiikkareseptien takana ovat kosmetiikka-alan asiantuntijat  Juliette Goggin ja Abi Brighton.

Kirjasta löytyy kattavasti tietoa eri ainesosien käytöstä kosmetiikasta, sekä tietoa mistä käytettäviä ainesosia saa. Kirjasta selviää myös mitä keittiön ruokakaapista löytyviä ainesosia voi hyödyntää omatekoisessa kosmetiikassa.
Kirja esittelee välineitä ja tekniikoita kosmetiikan tekemiseen.  Kirjasta löytyy yhteensä 37 kosmetiikkareseptiä kasvoille, vartalolle sekä hiuksille.


Kosmetiikan tekovaiheet on havainnollistettu kirjassa yksityiskohtaisesti.Oma arvioni kirjasta

Luin kirjan oikeastaan parissa päivässä mielenkiinnolla ahmien. 160 sivuiseen kirjaan on koottu mielestäni kattavasti reseptejä ja hyvin tietoa kotitekoisen kosmetiikan ainesosista. Kirjan lopusta löytyy mm. Luettelo kirjan resepteissä käytetyistä raaka-aineista, sekä niiden funktioista ja hyödyistä ihonhoidossa. Eli täysin kosmetiikasta tietämätönkin voi halutessaan sivistää itseään :) Kirjassa on selitetty myös yksityiskohtaisesti tekniikat miten kosmetiikkatuotteet valmistetaan.  Mielestäni kirja on todella helppolukuinen  ja uskon että "kömpelökin" osaa näitä kirjan reseptejä valmistaa. Kirjasta löytyy useita helppoja ja yksinkertaisia reseptejä, mutta niiden lisäksi kirjassa on myös vaativampiakin reseptejä. 

Kirjasta löytyy reseptejä melkeinpä kaikkeen tarpeelliseen. Reseptiä löytyy mm. puhdistustuotteisiin, kasvovesiin, kasvovoiteisiin (myös luonnollisiin anti-age voiteisiin), vartalokuorintoihin, kylpypommeihin, shampooseen, hoitoaineeseen ja hilseilevän päänahan hoitovoiteeseen.  Kirsikkana kakun päällä, kirjasta löytyy myös hieman reseptiä värikosmetiikan valmistukseen. Nimittäin reseptit luonnonmukaisen poski- ja huulipunan valmistukseen :) Mulla itsellä jäi heti pyörimään päähän ajatuksia "tuota ja tuota pitää kyllä kokeilla" ja "eihän tää vaikuta ollenkaan vaikealta". Ja varmasti jossain vaiheessa tuleekin kokeiltua kirjan joitain reseptejä.  

Kirjan lopusta löytyy myös ideoita ja vinkkejä DIY-kosmetiikan viimeistelyyn. Mikä tarkoittaa käytännössä vinkkejä erinäisten rasioiden, purkkien ja muunlaisten kosmetiikan säilytysratkaisujen kehittämiseen.

Erityispeukun kyllä annan kirjan lopussa olevalle raaka-aine ja tavarantoimittajalistalle.  Jos se puuttuisi voisi moni kirjan hankkinut olla hämillään ja miettiä, että mistä niitä ainesosia sitten saa.
Kirjaan on listattu ihan suomalaisia netti- ja kivijalkakauppoja, joista voi ostaa raaka-aineita kosmetiikan valmistamiseen. Suomalaisten kauppojen lisäksi kirjassa on lista ulkomaisista nettikaupoista, joista useimmat toimittavat maailmanlaajuisesti tuotteita. 

Tykkäsin kovasti tästä kirjasta. Reseptien lisäksi tässä tulee pintapuolista tietoa kosmetiikasta ja  raaka-aineista. Helppolukuisuus on plussaa, tässä ei liikaa jaaritella tai selitetä asioita vaikeilla kosmetiikan termeillä. Suurin osa reseptien raaka-aineista on melko helposti saatavissa.   
Kirja löytyy esim. Adlibrikselta hintaan 22,30€.

Kirja kustantajalta saatu arvostelukappale.
Ps.Yotuel-arvonta tuli päätökseen ja tuotesetit voittivat nimimerkit Jossu, Anonyymi ja Nipek. Onnea voittajille :)

4 kommenttia:

 1. Toi voisi ollakin hyvä kirja. Oma ihoni vaatii luonnollisia ainesosia ja läheisteni piiristä löytyy muutamia allergikkoja, joille vain puhdas siksi paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin itsetehdystä kosmetiikasta voi olla satavarma siitä, mitä se sisältää. Ja näin ollen voi jonkin verran ainakin minimoida allergisten reaktioiden riskejä.

   Samalla onnistuu kemikaalikuorman vähentäminen, jos sellainen huolettaa :)

   Poista
 2. Tämähän on mahdottoman mielenkiintoisen kuuloinen kirja, kiitos vinkistä! Tykkään muutenkin fiksailla kosmetiikkaa itselleni sopivammaksi, joten miksipä ei sitten tekisi tuotteita vaikka alusta alkaen. Ainakin teoriassa :) Mutta eihän kirjan lukeminen pakota mihinkään, antaa varmaan silti inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan kosmetiikkareseptit ovat kyllä monipuolisia. Sieltä löytyy superhelppoja ja sitten toisaalta vaativampia reseptejä :) Kirja oli mielenkiintoinen ihan muiltakin osin ja kosmetiikasta kiinnostunut ihminen saa tästä varmasti paljon irti, vaikka ei aikoisikaan sekoitella omia kreemejä ^_^ Kirjasta löytyy myös hieman inci-tietoutta ;)

   Poista

Kommentit piristävät aina :)