lauantai 7. toukokuuta 2016

Lush - Käsintehtyä tuorekosmetiikkaa



Tänään esittelyssä Lushin kosmetiikkaa.  Lushilta löytyy paljon herkullisen kuuloisia tuotteita.
Lushin tuotteiden koostumuksissa käytetään suurimmaksi osaksi luonnonöljyjä ja voita, kasviuutteita jne. mutta myös joitain synteettisiä ainesosia, joten varsinaista luonnonkosmetiikkaa se ei ole.  Lushin ideologiaan kuuluu vahvasti ekologisuus ja kierrätys sekä eläinkokeiden vastustus.  Enemmän Lushista voit lukea täältä.





Sain Lushilta testiin muutamia tuotteita ja kerron tässä postauksessa fiiliksiä niistä.  Monet Lushin tuotteet tulee sympaattisissa mustissa purnukoissa, jotka ovat kierrätyspurkkeja. Tykkään näistä kovasti, ovat jotenkin ilo silmälle ja niitä tulee kovasti hypisteltyä :D 5 muovipurkkia, jellypurkkia tai huulivoidepuikkoa pestyinä, palautettuina myymälään saa hyvityksenä tuorekasvonaamion.
Näitä voi myös itse uusiokäyttää mihin nyt huvittaa. En tiedä malttaisinko itse näistä luopua, niin kivoja ovat :)






Prince Shaving Cream 13,65€ /100g.

"Prince-partakerman avulla leuan saa niin sileäksi, ettei edes hemmoteltu prinssi tunne parransäkeä! Ruhtinaallisen ylellinen partavoide. Hienostunut appelsiininkukka, ruusuvesi ja pellavansiemen pehmentävät ja suojaavat. Ajeluvoide toimii monella tavalla. Se pehmittää karvaa tehden ajelusta helpomman. Se muodostaa iholle liukkaan kalvon, jonka ylitse partaterällä on helppo ajaa. Ja viimeiseksi, voiteen sisältämät eteeriset öljyt kosteuttavat ja ravitsevat ihoa."

Lushin partakerma (hassu sana) sisältää pellavansiemenlimaa, joka osaltaan antaa tuotteelle liukkautta. Olen joskus kokeillut ihan pelkkää pellavansiemenlimaa parranajelussa ja hyvinhän se toimii. Limaa saa liottamalla pellavansiemeniä vedessä. Partakerman tuoksu on mieto ja miellyttävä.
Tämä hoitaa hommansa, tekee ihosta liukkaan ja helpottaa sheivausta. Mutta.. En pitänyt tämän jättämästä öljyisesta ihotuntumasta. Iho oli ajelun jälkeen pestävä. Tämä oli ihan ok, jos ei ota lukuun öljyistä jälkituntua iholla.

Inci:
pellavansiemenlima (Linum usitatissimum), ruusuvesi (Rosa centifolia), reilun kaupan luomukaakaovoi (Theobroma cacao), glyseroli (glycerine), manteliöljy (Prunus dulcis), taikapähkinäuute (Hamamelis virginiana), luomupellavansiemenöljy (Linum usitatissimum), steariinihappo (stearic acid), cetearyl alcohol, sheavoi (Butyrospermum parkii), mehiläisvaha (Cera alba), triethanolamine, hajuste (parfum), neroliöljy (Citrus aurantium amara), appelsiininkukka absolute (Citrus aurantium amara), vetivert-öljy (Vetiveria zizanoides), makea appelsiiniöljy (Citrus sinensis), mandariiniöljy (Citrus reticulata), bentsoehartsitinktuura (Styrax benzoin), ruusu absolute (Rosa damascena), *citral, *limonene, *linalool, hydroxycitronellal, methylparaben, propylparaben.







Kalamazoo Beard and Facial Wash 13,95€ /240g.

"Kalamazoo on puhdistusaine erityisesti kasvoille ja parralle. Parta ei ole pakollinen, jos haluat käyttää tätä! Tuore ananas pitää parran puhtaana, kirkastaa ja hoitaa myös kasvojen ihoa.  "

Tässäkin on hyväraikas ja mieto tuoksu. Putsarin puhdistavana tensidinä toimii mieto Sodium Cocoamphoacetate. Tämä on koostumukseltaan voidemaista, eikä se vaahtoa. Tätä piti kokeilla useammankin kerran, kun en osannut päättää tykkäänkö tästä vai en. Tämä kyllä ihan puhdistaa kasvot hyvin ja voidemainen koostumus on kiva. Mutta sitten kumminkin huuhtelun jälkeen iholla tuntuu kevyesti vahamainen tuntu. Incistä kakkosena löytyy steariinihappo, jonka epäilen aiheuttavan tuon ihofiiliksen. Vahamainen tunne ei ole voimakas, mutta kuitenkin havaittavissa.
Itse kuulun siihen leiriin, jotka haluavat putsarilta vain puhtaan narskuvan ihofiiliksen. Tykkään tästä, mutta vahainen fiilis iholla jää häiritsemään ja haluan puhdistaa kasvot vielä erillisellä putsarilla.
Sopii ehkä paremmin niille, joita kevyt iholle jäävä tuotetuntu ei häiritse. Ei kuivata ihoa.

Inci:
vesi (aqua), steariinihappo (stearic acid), sodium cocoamphoacetate, glyceryl stearate & PEG-100 stearate, glyseroli (glycerine), triethanolamine, cetearyl alcohol, manteliöljy (Prunus dulcis), aprikoosinydinöljy (Prunus armeniaca), tuore ananasmehu (Ananas sativus), luomujojobaöljy (Simmondsia chinensis), hajuste (parfum), cupuacu-voi (Theobroma grandi orum), limeöljy (Citrus aurantifolia), brasilialainen appelsiiniöljy (Citrus sinensis), frankinsensiöljy (Boswellia carterii), *geraniol, *limonene, *linalool, hydroxycitronellal, methylparaben.






Salted Coconut Hand Scrub 13,50€ /130g.

"Pehmeä iho ja kuorinta kulkevat käsi kädessä. Tämä kermainen kookos-merisuolakuorinta pitää tassusi tiptop kunnossa. Merisuola on täydellinen luonnollinen kuoriva aine, joka on täynnä ihoa hoitavia mineraaleja. Kookos kosteuttaa käsiä tekemättä niistä tahmeita. Kuorinta tuoksuu makealta kookokselta.  "

Tätä suorastaan rakastaa. Tuoksu on aivan täysin 10+. Täydellisen onnistunut, täyteläinen kookoksen tuoksu johon sitrus tuo raikkautta. Tekee mieli taas maistaa. Tässä on hyvin kuorivaa partikkelia mukana. Tekee käsistä tosi pehmeät ja hyvän tuntuiset. Röpelöiset kynsinauhat ovat poissa kuorinnan jälkeen. Käsiin jää pitkäksi aikaa hyvä tuoksu, mutta ei liian voimakkaasti. Ei jätä mitään öljyistä kalvoa käsiin, vain pehmeyden. Tästä tuli lemppari heti saman tien :)

Inci:
hieno merisuola, glyseroli, tuore sitruunauute (Citrus limonum), luomutofu, japaninvaha (Rhus succedanea), sodium cocoamphoacetate, arganöljy (Argania spinosa), cupuacu-voi (Theobroma grandiflorum), kylmäpuristettu kookosöljy (Cocos nucifera), hajuste (parfum), neroliöljy (Citrus aurantium amara), hydroxycitronellal, amyl cinnamal, *geraniol, *farnesol, *limonene, *linalool








Ocean Salt Face and Body Scrub  16,50€ / 120g.

"Ocean Salt on kirkastava merisuolakuorinta vartalolle tai pehmentävä suolanaamio kasvoille.
Limetti syväpuhdistaa ja tehostaa kuorivaa vaikutusta omilla entsyymeillään. Avokado ja kookos jättävät ihon pehmeäksi ja joustavaksi.
"


Jälleen hyvä, kirpeän sitruksinen tuoksu. Siihen se hyvyys sitten jääkin tässä tuotteessa. Tuotteen kuorivana ainesosana toimiva merisuola katoaa iholta ärsyttävän nopeasti. Tuntuu, että suola katoaa ennen kuin mitään kuorintaa on päässyt edes tapahtumaan. Tuotetta pitää siis ottaa monta kertaa lisää, eli tämä ei ole käytössä kovinkaan riittoisaa. En saanut tällä tehokasta kuorintaa aikaiseksi. Isoin miinus tälle tulee kuorinta-aineen jättämästä ällön öljyisestä kalvosta. Iholla on ihan selkeä öljyinen kerros. Jotkut varmasti tästä tykkäävät, mutta itse en pidä mistään öljykalvoista iholla varsinkaan suihkun jälkeen. Iho piti jynssätä suihkugeelillä tosi huolellisesti. Tämä oli valitettavasti kehnoin kokeilemani kuorinta-aine.

Inci:
hienojakoinen merisuola (sodium chloride), käsin kerätty merisuola (sodium chloride), tuore greippiuute (Citrus paradisi), pehmeä tofu, glyseroli (glycerine), japaninvaha (Rhus succedanea), sodium cocoamphoacete, tuore luomulime uutettuna vodkaan (Citrus aurantifolia), mangovoi (Mangifera indica), tuore puristettu kookosöljy (Cocos nucifera), avoikadovoi (Persea gratissima), limeöljy (Citrus aurantifolia), merilevä absolute (Fucus vesiculosus), orvokinlehti absolute (Viola odorata), *Limonene, linalool, hajuste (parfum), Cl 42090



Testissä oli vielä muutama muu Lushin tuote, mutta en tee nyt tästä liian pitkää postausta, vaan kirjoitan niistä kokemuksia sitten tulevassa postauksessa. Tässä postauksessa olleet tuotteet eivät ihan hurjasti säväyttäneet Salted Coconut kuorintaa lukuun ottamatta. Tuoksut ovat kyllä kohdallaan ja purkit kivoja.  Lushin tuotteita voi ostaa täältä.



Onko Lushin tuotteet tuttuja?




2 kommenttia:

  1. En ole vielä käyttänyt muuta kuin saippuaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lushin saippuavalikoima näyttää kyllä tosi luksukselta :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)