perjantai 12. helmikuuta 2016

Luonnonkosmetiikan hammastahnat

Luonnonkosmetiikan puolelta löytyy myös hammastahnoja. Suu- ja ienongelmista kärsivä voi saada vaivoihinsa apua vaihtamalla luonnonkosmetiikan hammastahnaan. Luonnonkosmetiikan tahnoissa ei käytetä sulfaatteja, jotka herkemmillä ärsyttävät suun limakalvoja ja aiheuttavat kivuliaita aftoja. Moni saa avun myös vihloviin hampaisiin vaihtamalla luonnonkosmetiikkaan.
Fluorin terveyshaitoista on myös ollut viimeaikoina kovasti puhetta. En ota enempää kantaa siihen, kannattaako fluoria käyttää vai ei. Fluoria sisältäviä ja fluorittomia tahnoja löytyy kumpaakin luonnonkosmetiikan puolelta.  Viimeaikoina olen testannut luonnonkosmetiikan hammastahnoja ja leegot ovat pysyneet suussa. Tuotearviota siis :)
Lavera Toothpaste with Organic Echinacea & Propolis. Monelle tuttu saksalainen merkki jota löytyy monestakin marketista n. 3€ hintaan. Sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa joka pesee ilman sulfaatteja ja fluoria. Tuubin takana kerrotaan koostumuksen olevan vapaa mm. silikoneista, ftalaateista, mineraaliöljyistä, parabeeneista, synteettisistä väriaineista ja hajusteista. Laveran tahna sisältää mm.  Xylitolia, Luomu-Auringonhattu-uutetta ja antibioottista Propolista. Koostumukseltaan Lavera on hyvin perustahnamaista. Vaahtoaa vähemmän kuin normipepsodentti. Maku on jännä, suolainen mutta samalla raikas. Tuote sisältää myös Kuolleen meren suolaa (Maris sal), josta suolainen sivumaku ilmeisesti tulee. Pesun jälkeen suu tuntuu puhtaalta ja raikkaalta. Ihan passeli tahna, en keksi moitittavaa. 

Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Xylitol, Calcium Carbonate, Maris Sal, Xanthan Gum, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Commiphora Myrrha Resin Extract, Achillea Millefolium Extract*, Echinacea Purpurea Extract*, Arnica Montana Flower Extract*, Propolis Cera, Alcohol*, Aroma**, Limonene**, Eugenol**, Linalool**


Urtekram Toothpaste Aloe Vera. Urtekramiltakin löytyy tahnoja sekä fluorillisena, että fluorittomana. Hinta 2-3€ ja löytyy mm. hyvin varustetuista marketeista.  Aloe Vera - versio ei sisällä fluoria. Aloe veran lisäksi tahnasta löytyy mandariiniöljyä, magnolia uutetta ja mirhaa. Urtekramin tahnassa maistuu selvästi mandariini, josta pidin. Tahna ei vaahtoa käytännössä lainkaan, joka loi fiiliksen ei-toimivasta tuotteesta. Vaahtoon tottuneella käyttäjällä tämäntyyppinen tuote saattaa alussa hämmentää. Koin myös, että tuote ei raikastanut hengitystä niin pitkäksi aikaa kuin muut tahnat. Jotenkin tylsä ja mitään sanomaton tahna. Ei jatkoon.

Calcium carbonate, aqua, glycerin**, aloe barbadensis leaf extract*, xanthan gum, citrus reticulata peel oil* (aroma*), commiphora myrrha oil, magnolia officinalis bark extract, limonene, linalool.Himalaya Herbals Neem & Pomegranate Toothpaste. Jo tuotteen nimi tuo mieleen kunnon hippitahnan :D. Himalaya Herbalsin tahna on myös fluoriton, sulfaatiton ja parabeeniton. Sisältää mm. antibakteerista Neemiä ja Granaattiomenaa. Hammastahnan incista löytyy myös useampia vaikuttavia ayervedisia luomuyrttejä. Tahna vaahtoaa tosi kivasti ja raikastaa suun tehokkaasti pitkäksi aikaa. Pidän myös ajatuksesta, että tahna sisältää hyvää tekeviä yrttejä. Tuotteen sanotaan maistuvan mintulle, mutta koin maun joksikin muuksi, vaikkakin raikkaaksi. Toisaalta eräs henkilö lähipiiristä koki tahnan maistuvan bensalta (?) Makuasioita :) Himalaya Herbalsin hammastahna on hieman tyyriimpi n.8€ mutta pakkauskoko 113ml eli normituubia isompi. Tämä oli oma lemppari testatuista tahnoista.

Vegetable glycerin (from vegetable oils), xylitol, water (aqua), hydrated silica, calcium carbonate, lauryl glucoside (from coconut oil), sodium cocoyl glutamate (&) disodium cocoyl glutamate (from amino acids and vegetable oil), stevia rebaudiana (stevia) extract, flavor (from essential oils and botanicals), potassium sorbate, menthol (from peppermint leaves)*, chondrus crispus (carrageenan), xanthan gum, sodium chloride (sea salt), thymol (from thyme leaf oil), azadirachta indica (neem) leaf extract*, punica granatum (pomegranate) fruit extract*, terminalia chebula (chebulic myrobalan) fruit extract*, terminalia bellerica (belleric myrobalan) fruit extract*, phyllanthus emblica (amla) fruit extract*, embelia ribes (vidanga) fruit extract*, acacia arabica (Indian gum arabic tree) bark extract*.

2 kommenttia:

  1. Huhuu, onko täällä ketään :) Blogistani löytyy sulle haaste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Pitänee toteuttaa jossain vaiheessa, kunhan kuvattava kohde julkaisukelpoisessa kunnossa :D

      Poista

Kommentit piristävät aina :)