tiistai 15. tammikuuta 2019

Laponie of Scandinavia - Hoitotuotteet






Esittelin juuri hiljattain Laponie of Scandinavian, joka on herkälle iholle suunnattua kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Edellisessä postauksessa käytiin läpi Laponien huikean hyvät puhdistustuotteet ja nyt käydään läpi sarjan edelleen huikean hyvät hoitotuotteet.







Laponien hoitotuotteista löytyy tällä hetkellä kasvovesi, kasvovoide, kasvoöljy sekä yleisvoide. Näitä voi nerokkaasti yhdistellä täysin ihon oman tarpeen mukaan. Välillä kevyemmän kaavan mukaan, ja toisinaan tuhdimmin ihon vaatiessa enemmän. Laponien ihonhoitofilosofiahan perustuu enemmänkin ihopäiviin, kuin ihotyyppeihin. Ja kun tuota asiaa hetken miettii, niin sehän kuulostaa täysin loogiselta näkemykseltä.







Kasvovesi


INCI: AQUA, ECTOIN, GLYCERIN, SODIUM LEVULINATE, POTASSIUM SORBATE, DEHYDROACETIC ACID, MACROCYSTIS PYRIFERA EXTRACT, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, P-ANISIC ACID.




Kasvoveden funktiot ovat kosteutus, rauhoitus ja tasapainotus. Laponien muidenkin tuotteiden tapaan raaka-ainelista on minimalistinen, mutta tehokas.


Kasvoveden rauhoittavaksi raaka-aineeksi on valittu ectoin (aminohappojohdannainen) joka myös pehmentää ihoa ja suojaa ihoa UVA-vaurioilta sekä vahvistaa ihon suojabarriääriä. Rakkolevä silottaa ja boostaa kollageenin tuotantoa. Tutumpi lakritsijohdannainen ehkäisee tulehdusta. Glyseriini sitoo kosteuden ihoon. Edellä mianittujen lisäksi kasvovedestä löytyy muutamat välttämättömät säilyvyyttä ylläpitävät ainekset.

Kasvoveden suihke ei ole se maailman hienojakoisin, mutta ei toisaalta myöskään pärski kasvoja ihan märäksi. Ihoa nesteyttävä teho on erittäin hyvä ja pintakuivuus ja mahdollinen kiristelevä fiilis saa samantien kyytiä. Muutamalla kerrostuksella iho saa aimo annoksen vesikosteutta.









Kasvovoide


INCI: AQUA, CANOLA OIL, POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE, AVENA SATIVA KERNEL OIL, GLYCERIN, PAPAVER SOMNIFERUM SEED OIL, AVENA SATIVA KERNEL FLOUR, SODIUM DEHYDROACETATE, SODIUM PCA, XANTHAN GUM, SCLEROTIUM GUM, LECITHIN, PULLULAN, SODIUM LEVULINATE, SILICA, HONOKIOL, MAGNOLOL.




Laponien hoitotuotteista kasvovoide oli heti samantien ensikokeilulta ehdoton suosikkituote! 


Kasvovoiteen öljypohja on rapsissa. Rapsin rasvahappokoostumushan on oleiinihappovoittoinen ja siten se on ideaalimpi kuivalle ihotyypille, kuin rasvoittuvalle. Näin siis oletusarvoisesti, mutta ihot ovat yksilöllisiä ja ihonhoidossa mikään ei ole mustavalkoista. Rasvahappojutuista olen kirjoitellut aiemmin ja siitä voi asiasta kiinnostuneet lukaista täältä.

Kasvovoide sisältää myös kauraöljyä, joka on muuten Fazerin myllystä :) Kauraöljyn ihoa rauhoittavat ominaisuudet ovat jo varmaan kaikille entuudestaan tuttuja. Omega-6- rasvahappoja sisältävä unikonsiemenöljy korjaa ihon suojamuuria. Jännän kuuloiset honokiol ja magnolol ovat magnolia puusta saatavia antioksidantteja, joilla on tulehdusta estäviä ominaisuuksia.


Kasvovoiteen koostumus on täydellinen  (ainakin omasta mielestäni). Koostumus on lirumaista geelivoidetta, joka antaa iholle runsaasti vesikosteutta. Hieman sellainen Whamisan  water creamimainen koostumus. Ei mitään paksua kreemiä joka muljuaa ihon pinnalla valkoisena, vaan juuri sellaista ihoonhulahtaja tyyppistä, unelman keveää emulsiota.

Laponien kasvovoiteesta jää todella hyväntuntuinen ihofiilis. Voimakkaan kosteutettu, pehmeä ja voisin alleviivata vielä samettisen ihofiiliksen. Tykkään ihan kympillä! ^_^









Kasvoöljy


INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AVENA SATIVA KERNEL OIL, ROSA CANINA FRUIT OIL*, RUBUS IDAEUS SEED OIL




Laponien kasvoöljy koostuu argan-, kaura-, ruusunmarja- sekä vadelmansiemenöljyistä.


Myös arganöljy sisältää hieman enemmän oleiinihappoa (korkeampi linolihappokoostumus sopii yleensä paremmin rasvoittuvalle iholle) mutta arganöljy sopii tästä huolimatta usein erittäin hyvin myös rasvoittuvalle ja helposti tukkiintuvalle iholle (mitä juuri sanoinkaan siitä ihonhoidon mustavalkoisuudesta). Arganöljystä johtuen, pähkinäallergisten tulee ottaa asia huomioon mahdollisen allergisen reaktion varalta.

Kauraöljy rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja ruusunmarjaöljyhän on anti-agevaikutteinen ja kantaa myös "luonnon oma retinoli"- titteliä. Ruusunmarjassa on paljon linolihappoa ja voi olla erityisen hyödyllinen aknen hoidossa. "Vattuöljy" on myös erityisen linolihappo- ja E-vitamiinipitoinen.

Kasvoöljy on todella keveän tuntuinen iholla ja sitähän riittää pieni määrä. Jättää öljyjen tapaan ravitun ja pehmeän tunteen iholle, sekä lukitsee kosteuden alleen, mutta ei tee ihosta kiiltävää (maltillisella annostuksella).









Yleisvoide


INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AVENA SATIVA KERNEL OIL, HYDROGENATED ARGAN OIL*, HELIANTHUS ANNUUS SEED WAX, BISABOLOL*, TOCOPHEROL




All-around Balm, eli yleisvoide sopii nimensä mukaisesti vähän joka paikkaan. Koostumus on vedetön.


Näitä vedettömiä balmeja tuntuu olevan nykyään tosi monella brändillä. Oma ihotyyppini on sitä sorttia, että se ei juurikaan hyödy näin tuhdeista koostumuksista, mutta kuiva ihotyyppi tietysti tällaisista nauttii. Balmi koostuu argan- ja kauraöljystä. Kovetettu arganöljy ja auringonkukkavaha antaa balmille sen jämäkän koostumuksen. Bisabolol on ominaisuuksiltaa rauhoittava.

Yleisvoide on vedettömänä erittäin tuhtia tavaraa ja se sopii erinomaisesti karhean kuiville ihoalueille. Itse tykästyin käyttämään tätä huulilla. Toimii oikein mainiosti siinäkin hommassa.









Laponien tuotteissahan ei siis ole käytetty hajusteita, mutta hajuttomia tuotteet eivät ole lukuunottamatta kasvovettä. Voiteen, öljyn ja balmin tuoksuissa nenäni aistii selkeästi mietoa kauran aromia. Ihan kuin juuri uunista tullut kauraleipä :)

Edellä mainittuja tuotteita voi tosiaan yhdistellä mielensä mukaan. Millainen ihopäivä (tai kausi) sitten onkaan meneillään. Kasvovesi + kasvovoide kombo voi olla toiselle riittävä. Erittäin kuivaihoinen voi haluta boostata komboa vielä balmilla. Myös runsas kasvoveden kerrostus, ja kosteuden lukitseminen kasvoöljyllä toimii vallan mainiosti. 

Ai niin. Laponien pakkaukset ovat myös UV-valoa läpäisemätöntä lasia. Eli peukkua ropisee siltäkin osin :)


***

Laponie of Scandinaviaa on saatavilla House of Organicilla*










Pr-näytteitä.
*Mainoslinkki

2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvältä kuulostaa uudet kasvotuotteet :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Tuo kasvovoide pitää ehdottomasti testata jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)