maanantai 14. tammikuuta 2019

Laponie of Scandinavia - Pelkistettyä hoitoa herkälle iholle
Kotimaista luonnonkosmetiikkaa on tuntunut putkahtelevan viime aikoina markkinoille, kuin sieniä sateella. Ja eipä kyllä haittaa, sillä kotimainen luonnonkosmetiikka on omissa intresseissäni kärkisijoilla. Meillä täällä Suomessa osataan kyllä laadukkaan kosmetiikan valmistus :)

Laponie of Scandinavia kuuluu näihin uudehkoihin lanseerauksiin. Brändin nimi tulee kotimaisesta 80-luvulla vaikuttaneesta Laponie ihonhoitobrändistä. Laponie on ranskaa, ja tarkoittaa - no kaikki sen arvaa- Lappia :)

Laponie of Scandinavian taustalla on Kristina Pentti, joka on kärsinyt yhdestä jos toisesta iho-ongelmasta. Kristinaa on vaivannu mm. POD, rosacea ja akne. Kristinan iho on myös tavanomaista herkempi, joten raaka-aineiden ja tuotekoostumusten kanssa on oltava tarkka. Ja siitäpä se sitten lähti. Idea kehittää oma ihonhoitosarja, joka olisi mahdollisimman hellävarainen iholle, eikä myöskään sisältäisi ns. turhia raaka-aineita (eikä turhia lupauksia - No-nonsense skincare). Laponie of Scandinavian tuotteet ovat myös eläinkokeettomia ja vegaanisia. Tuotteiden valmistus tapahtuu Suomessa ja Ruotsissa.
Kuva: Laponieskincare
Laponien tuotteiden raaka-ainelistoja katsoessa ne vaikuttavat todella mielenkiintoisilta ja todellakin "riisutuilta". Tuotteet ovat ilman muuta hajusteettomia, koska kyseessä on nimenomaan herkän ihon hoito. Hajusteet voi periaatteessa laskea turhakkeisiin, sillä iho ei niistä hyödy. Yksinkertaisesti formuloidut ja hajusteettomat tuotteet eivät tavallaan tarjoa mitään luksuskokemuksia, jos sellaista on  hakemassa. Laponie profiloituu enemmänkin simppelinä, rauhoittavana ja toimivana ihonhoitosarjana. Vaikka iho ei olisikaan hankala tai erityisen herkkä, sopii tämä sarja myös aivan mainiosti niille, jotka haluavat syystä tai toisesta vähentää kemikaalikuormaa.

Pakkausdesign on mielestäni todella tyylikäs ja hieno, mihin kiinnitinkin heti erityisesti huomoita. Jopa designin teema (abstrakti skandinaavinen luonto) on ainakin omasta mielestäni jotenkin rauhoittava ja seesteinen ^_^. Kuvituksen on luonut Aino-Maija Metsola.


Sain Laponie of Scandinavialta koko tuotesarjan kokeiltavaksi, joka on sen verran kattava, että päätin jakaa postauksen kahteen osaan. Kilometripitkiä postauksia harvempi jaksaa lukea. Tässä postauksessa tutustuaan Laponien  kahteen puhdistustuotteeseen.Laponiella on tällä hetkellä valikoimassa kaksi puhdistustuotetta. Emulsiomainen Milk Cleanser ja geelimäinen Gel Cleanser. Tuotteet on pakattu alumiinituubeihin, joista tykkään suuresti. Pakkauksissa on myös kierrekorkit, joista taas en suuremmin välitä, mutta ovathan ne ainakin "vuotovarmat" esim matkustaessa :)
Milk Cleanser


INCI: AQUA, CANOLA OIL, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-3 DICITRATE/STEARATE, SODIUM LEVULINATE, CETYL ALCOHOL, SODIUM ANISATE, XYLITOL, XANTHAN GUM, CITRIC ACID.Milk Cleanserin koostumus on keveän emulsiomaista ja liukuu iholla mukavan liukkaasti. Milk Cleanser levitetään kuivalle iholle, hierotaan kasvot läpi, jonka jälkeen se emulgoidaan veden kanssa. Käyttö sujuu siis ihan perus puhdistusemulsion tapaisesti. 

Milk Cleanserin öljypohja on hyvin siedetyssä rapsissa. Iholle kosteutta sitovat glyseriini ja xylitoli. Putsari sisältää vain yhden erittäin miedon pinta-aktiivisen aineen.

Milk Cleanser emulgoituu aivan täydellisesti veden kanssa ja pois huuhtelu sujuu vaivatta. Puhdistuksen jälkeen iho tuntuu hyvin puhdistuneelta (tällä irtoaa meikitkin) ja aivan erityisen pehmeältä. Ei tietoakaan mistään ihoa raastavasta pesuoperaatiosta, kuivuudesta tai kiristävästä tunteesta. Hellävaraisuus iholla? - check!Gel Cleanser


INCI: AQUA, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-4 LAURATE/SEBACATE, POLYGLYCERYL- 6 CAPRYLATE/CAPRATE, CETYL HYDROXYETHYLCELLULOSE, BETAINE, XYLITOL, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE, CITRIC ACID.Gel Cleanserin koostumus on löysähköä, hieman venyvää geeliä. Tuubin puristelun kanssa kannattaa olla helläkätinen, ettei tuotetta turhaan yliannostele. Gel Cleanser hierotaan myös kuivalle iholle ja toimintaperiaate on muutenkin samanlainen Milk Cleanserin kanssa. Gel Cleanser siis poikkeaa käyttötavallaan yleisimmistä puhdistusgeeleistä.

Gel Cleanser sisältää kaksi erittäin mietoa pinta-aktiivista ainetta ja useamman kosteutta sitovan raaka-aineen.

Gel Cleanser on olemukseltaan hieman pesevämpi Milk Cleanseriin verrattuna. En edes tiedä voiko käyttää sanaa "pesevä" koska se tuntuu liian voimakkaalta kuvaukselta tämän putsarin kohdalla. En muista kovin montaa geelimäistä putsaria kokeilleeni, jotka olisivat näin hellävaraisen tuntuisia iholla. Gel Cleanser tuntuu iholla kevyesti vaahtoavalta, vaikka käsiä katsoessa ei voi oikeastaan havaita varsinaista vaahdonmuodostusta. Huuhtelu iholta sujuu vaivatta, ja iho tuntuu puhdistuksen jälkeen tasapainoiselta, eikä siltä, että sen suojavaippa olisi kuurattu pois. Voikohan geeliputsarista enää tämän miedompaa kehittääkkään?Jotenkin näihin Laponien putsareihin on helppo tykästyä. Vaikka ne eivät tarjoa huumaavia tuoksuelämyksiä tai pursua ihmeellisiä sademetsien kasviuutteita, silti ne vakuuttavat. En osaa edes valita näistä kahdesta tuotteesta omaa lemppariani, tykkään molemmista ihan kympillä :) Voin ehdottomasti suositella kokeilemaan varsinkin herkälle ja kuivalle iholle, vaikka nämä käyvätkin yhtälailla kaikille ihotyypeille. 


 Tulevassa jatkopostauksessa käydäänkin sitten läpi Laponien varsinaiset hoitotuotteet :)


Laponie of Scandinavian tuotteita voi tilata House of Organicilta*Pr-näytteitä.
*Mainoslinkki6 kommenttia:

 1. Laponie muuten oli alunperin meikkisarja, joka oli markkinoilla 70-luvulla.

  VastaaPoista
 2. Laponieen törmäsin ensimmäistä kertaa syksyllä, kun yksi uusista opettajistamme sattui olemaan merkin tuotekehityslaborantti! Ihan mahtavan huikea tyyppi, ja siltä vaikuttaa tämä brändikin. Itselläni on tuo Gel Cleanser nyt myös kokeilussa, ja tykkään siitä hirmuisesti :) Odotan mielenkiinnolla tulevia postauksiasi tästä sarjasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli varmaan Jaana, joka on ollut jossain vaiheessa myös mm. Naviterilla ? :) Mä kyllä yllätyin ja vakuutuin Laponiesta. Tykkään tosi paljon tästä brändin imagosta, mikä ei lupaile mitään höpöä, vaan ihan faktajuttuja. Laponien sivuillakin on hyvin avattu raaka-aineita ja niiden funktioita, mitä arvostan suuresti :)

   Poista
  2. Jaanahan se, ja kuulemma tosiaan aiemmin työskenteli Naviterilla :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)