lauantai 17. syyskuuta 2016

Spagetti ja tomaattinen jauheliha-sienikastike (VHH-resepti)

Pitkästä aikaa ruokareseptiä. Siis ihan oikeaa ruokaa, eikä reseptiä suklaan tai muffinien tekemiseen :D Sain YesDeliltä testiin karppispagettia ja todella suurella mielenkiinnolla tätä testasinkin.

Karppispagetissa on hurjat 99% vähemmän hiilareita. Käsittämätöntä.
Shirataki-spagetti on valmistettu konjac-jauhoista. Konjac-jauhot on valmistettu konjac nimisen mukulakasvin juuresta. Konjac-jauhot ovat gluteenittomia ja käytännössä lähes kalorittomia. Ja koska näissä ei ole vehnäjauhoja, välttyy ikävältä turvotukselta. Yhdestä tälläisestä 270g pussista saa 2 melko runsasta annosta. Annospussin hinta on 4,99€ eli hieman kalliimpaa kuin perus vehnäjauhospagu, jota saa ison satsin jopa alle eurolla.

Shirataki-spagetti on periaatteessa käyttövalmista suoraan pussukasta. Spagettia huuhdellaan siivilässä runsaalla vedellä, jonka jälkeen sen voi lämmittää esim. mikrossa tai lisätä suoraan lämpimään ruokaan.

Shirataki-spagetin koostumus oli melko samanlaista kuin tavallisen spagetin, joskin aavistuksen kumimaisempaa. Maultaan koin tämän täysin samanlaiseksi, kuin tavallisen spagetin. Tuomio: Syön mielelläni uudelleen :) Sitten sitä kastike reseptiä.


Tomaattinen jauheliha-sienikastike


400g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
sipulia
sieniä
loraus kermaa
mausteita maun mukaan



Aloita paistamalla pannulla jauheliha ja lisää paiston puolivälissä mukaan sipuli. Kun setti alkaa näyttää kypsältä, lisää tomaattimurska. Käytin itse chilillä maustettua murskaa, mutta tietenkin tavallinenkin käy, makuasioita :) Mössöstä on hyvä haudutella vähän nestettä pois. Hauduttelun jälkeen lorauta kermaa omantunnon mukaan. Kerma ei ole pakollinen, mutta kaikkihan tietää, että lorauksella kermaa pääsee lähemmäksi ruokaorgasmia :D Mausteita voi laittaa ihan oman maun mukaan. Itse käytin yrttisuolaa, mustapippuria ja valkosipulia.

Valmis kastike näyttää tältä.

Sienet voi paistella samaan aikaan eri pannulla.

Jos sienet ällöttää tai ei muuten vaan nappaa, älä ihmeessä laita niitä. Itse tykkään sieniruoista ihan hurjasti. Kehnäsienet on mulle numero 1, mutta tällä kertaa käytin itse keräämiäni isohaperoita. Haihdutin haperoista nesteet pois kuumalla kuivalla pannulla, jonka jälkeen lisäsin nokareen voita ja paistoin hetken ja maustoin ripauksella suolaa. Jos makunautinnot ovat jääneet pelkkiin herkkusieniin (jotka ei mun mielestä maistu edes miltään) suosittelen maistamaan metsäsieniä. Saatatte jäädä koukkuun :) Sekoittelin paistetut sienet jauhelihakastikkeen sekaan ja vóila.

Jos karppispagetti ei innosta, voi käyttää tavallista spagettia. Spagetin voi myös kokonaisuudessaan korvata esim. paistamalla pannulla tai kiehauttamalla kattilassa ohuita kesäkurpitsasuikaleita. Itse olen usein käyttänyt kesäkurpitsaa spagun korvikkeena :)

Oli hyvää, vaikka itse sanonkin :)

2 kommenttia:

  1. Mistä kaupasta spagettia saa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YesDeli tuotteita on ainakin K-supermarketeissa näkynyt. Saatavuus varmaan vaihtelee kauppakohtaisesti.

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)