maanantai 19. syyskuuta 2016

Merellistä hoitoa silmänympärysiholle

Jälleen on tullut testailtua suurella mielenkiinnolla silmänympärysvoidetta, joka lupailee niitä samoja asioita, kuin monet muutkin sy-voiteet. Tässä postauksessa on tarkastelussa brändi nimeltä Phytomer. Phytomerin imagoon kuuluu merellisten aktiiviaineiden hyödyntäminen ihonhoitotuotteissa. Phytomer on itselleni täysin uusi tuttavuus, joskin nimi saattaa kuulostaa etäisesti tutulta. Phytomerin ihonhoitotuotteisiin voi tutustua kokonaisuudessaan täällä.


Huhheijaa, onneksi ei ole tätä tuotetta yhtään lyhyemmällä nimellä siunattu! Puhutaan siis mieluummin XMF-voiteesta, niin ei teillä lukijoillakaan mene silmät kieroon :)

Sininen on inhokkivärini (paitsi silmien värinä) mutta täytyy silti taas ensimmäisenä ottaa kantaa pakkauksen ulkonäköön. Hieno on. Tosi hieno. Tyylikäs pakkaus ilman muuta huokuu arvokkuutta ja tehokkuutta. XMF-voide lupaa luonnollisesti vaikuttaa sy-alueen tummuuteen, turvotukseen ja muutoinkin ihon ulkonäköön.  Markkinoija kertoo tuotteesta näin:

" Fluide Reprogrammant palauttaa silmänympärysihon kauneuden sekä nuorekkaan ja raikkaan ilmeen. Vaikuttaa ikääntymisen merkkeihin, turvotukseen, tummuuteen sekä silmänympärysalueen kirkkauteen. Kevyt fluidimainen koostumus imeytyy ihoon nopeasti ja kosteuttaa pitkäkestoisesti.


Algoreset: Uudelleenkosteuttaa ihoa, neutraloi saasteiden vaikutuksia, varmistaa hyvän solutoiminnan ja tehostaa fibroblastin toimintaa.
EPS XMF: Silottaa juonteita jo 15 minuutissa.
Algolight Complex: vaalentaa tummuutta, laskee turvotusta ja tasoittaa ihon sävyä merellisillä aktiiviaineilla ja valoaheijastavilla pigmenteillä
"

Tässä ladellaan tosi hienon (tieteellisen) kuuloisia termejä, jotka suoraan sanottuna ei sano mulle mitään. EPS XMF- yhdiste siis lupaa silottaa juonteita jo 15 minuutissa. Katselin silmät tarkkana peilin edessä voiteen levittämisen jälkeen, saanko Renee Zellweger- silmät. En huomannut mitään silmin havaittavaa muutosta, mutta toisaalta en ole vielä juonteiden osalta lähelläkään rusinaosastoa.
Sen sijaan heti levittämisen jälkeen huomaa kyllä katseen kirkastuneen. Algolight Complexin yksi lupaus on vaalentaa tummuutta valoaheijastavilla pigmenteillä. Kyseessähän on siis monille tuttu mica-mineeraali. Mica on tosi yleinen ainesosa esim. puutereissa ja yleensä ottaen kirkastavissa tuotteissa. Sen vaikutus on optinen. XMF- kirkastaa katseen todella hillitysti. Ei siis samanlaista discopallo-efektiä kuin Laveran suositussa sy-voiteessa. Hillityn efektin vuoksi näkisin, että moni mieskin voisi tykätä tästä.XMF-voide on vaalean beigen väristä, mutta tämä ei siis ole peitetuote. Levityksen jälkeen tästä ei jää mitään väriä iholle, ainoastaan kirkastunut katse. Tuote on erittäin kevyen tuntuinen iholla ja imeytyy ihan leikiten. Jättää sileän tunteen iholle. Arvelisin tämän vaikuttavan positiivisesti sy-alueen turvotuksen laskemiseen. Se, vaikuttaako tämä pysyvästi tummuuden vähenemiseen sy-alueen iholla, jää edelleen arvoitukseksi. Onkohan mitään vaikeampaa, kuin analysoida sy-voiteiden tummuutta hälventäviä ominaisuuksia? 


Sen lisäksi, että tuotteen nimi on monimutkaisen pitkä, niin inci-lista on myös aikamoinen litania erinäisiä ainesosia. Alkupää rakentuu tuttujen hoitavien aineiden varaan. Triglyseridejä, glyseriiniä ja sheavoita. Sitten seuraa hurjaa määrä kasviuutteita. Merellisistä aineksista mainittakoon mielenkiintoinen merifenkoli, jolla sanotaan olevan retinolin kaltaisia ominaisuuksia (me like!) joskin sen sanotaan olevan iholle hellävaraisempi retinoliin verrattuna. Merilevä löytyy incistä myös. Myös useimmiten silmänympärysvoiteissa käytetyt kofeiini ja kurkku-uute löytyvät cocktailista.


XMF-voide on kosmeettisesti varsin miellyttävä voide. Turvotusta laskeva vaikutus on erittäin jees. Voiteen parhain ominaisuus omasta mielestäni on sen välitön katsetta kirkastava vaikutus. Tämän käyttelen mieluusti loppuun ja seurailen, josko se tummuus olisi merkittävästi hälventynyt voiteen loputtua :)

Tuote PR-näyte.

Oletteko te löytäneet sen "täydellisen" silmänympärysvoiteen?

7 kommenttia:

 1. Itse tykkään todella paljon sy-tuotteista, jotka hohteella ja värillään saavat sy-alueen kirkkaammiksi, koska niillä vaikutus on nähtävissä heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myös tykännyt yleensä eniten sellaisista sy-voiteista, joilla välitön kirkastava vaikutus. Tervetullut efekti omille pandasilmille :D

   Poista
 2. Eipä ole vielä löytynyt täydellistä sy-voidetta(kaan). Vaikka sana retinol tulee heti rekisteröityä, kuten tässä Phytomer-postauksessa, en kuitenkaan heti olisi ryntäämässä sitä ostamaan. Olen kokeillut joitakin merkin putsareita, mutta en revennyt riemusta. Minusta ne ovat jotenkin kliinisen oloisia, ettei sen puoleen houkuttele. Se on yksi syy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sy-voide oli mun ensikosketus Phytomerin maailmaan, joten en osaa ottaa kantaa kliinisyyteen, saati Phytomerin muihin tuotteisiin. Itse en usko koskaan "täydellistä" sy-voidetta löytyvän, sillä täydellinen voide poistaisi esim. tummuuden sy-iholta kokonaan. Tälläistä tuotetta tuskin markkinoilta löytyy ;)

   Poista
 3. En ole löytänyt sitä täydellistä, Misshalla on yksi tosi hyvä joka on ehkä tähän asti kokeilluista paras. Tosin siintkin sitten puuttuu tiettyjä ominaisuuksia, mutta se saa tosi hyvin plumpautettua juonteita tasaisemmiksi hyaluronihapon avulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen saanut ehdottomasti sileintä tulosta sy-iholle Montagne Jeunessen naamiolapuilla. Vaikkei olekaan sy-voide kyseessä, suosittelen kokeilemaan jos haluaa tasoittaa juonteita ^_^

   Poista
 4. Tämä kuullostaa todella hyvältä, pitää joskus testata! :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)