maanantai 1. toukokuuta 2023

ACO: Superkevyttä aurinkosuojaa

 Tuotteet saatu pr-näytteinä. Sis. mainoslinkkejä

 

 

 


 

 

Olen viimeaikoina innostunut testailemaan varsinkin kasvoille suunnattuja aurinkosuojia. Olen aina tiedostanut UV-säteilyn haitat iholle. Jotenkin asia on viime vuosina jäänyt kunnolla päähän. Myös Iltalehden artikkelin kuva oli  jokseenkin pysäyttävä 😃

ACOlta löytyy melkoisen laaja valikoima erilaisia aurinkosuojia. Esittelen niistä nyt muutamat. Etukäteen jo hehkutan, että tämän postauksen aurinkosuojat oli ihan huippulöytöjä!

 

 

 


 

Ultra Light Sun Face Fluid on saatavilla sekä SPF30* (16,80€/ 40ml) ja SPF50* (17,60€/ 40ml). Tulipa mieleen muuten huomauttaa, että näiden välinen UV-suojauksen ero on vain 1%*

Ultra Light jutun voi allekirjoittaa ihan heittämällä. ACOn kasvoille suunnatut aurinkosuojavoiteet ovat ehdottomasti yksiä keveimpiä koskaan kokeilemiani. Koostumus on todella lirua emulsiota. Aurinkosuoja levittyy ihan ongelmitta ja imeytyy ihmeellisen nopeasti. Jälkituntu iholla on melkoisen huomaamaton ja jälki on mattaa. Siis aivan mielettömän hyvät ei-aurinkovoidemaiset koostumukset. Aurinkosuojat ovat myös vettä ja hikoilua hylkiviä, sekä hajusteettomia. Ja tosiaan molemmat ovat iholla todella miellyttävän tuntuisia. SPF30 on koostumuksensa puolesta jopa hieman kevyempi, kuin SPF50. Ero on mielestäni kuitenkin melko pieni, mutta silti havaittava.

 

*Eräs ihotautilääkäri sanoi, että se 1% prosentin lisäsuojaus on useiden vuosien jälkeen aika iso prosentti. Aika hyvä päätelmä itseasiassa.

 

 


 


ACOlla on myös puikkomuotoinen Sun Stick SPF50* (11,60€/8g). Puikko on suunnattu helposti palaville alueille, kuten korvanlehdet, nenä, olkapäät jne. Voisi ajatella, että tällainen kiinteä puikkotyyppinen tuote olisi rasvainen ja jähmeä iholla. Mutta eipäs olekkaan. Puikko tuntuu iholla yllättävän kevyeltä ja jättää mattapinnan. 

 

 


 

 

Tämä oli myös löytö. Mun alahuulella aktivoituu aina kesällä ja ulkomaan matkoilla pari pigmenttiläiskää. Läiskät tummuvat aina ihmeellisen nopeasti, kun iho altistuu UV-säteilylle. ACOn puikko jää mulla käyttöön erityisesti huulilla. Tätäkin pitäisi muistaa käyttää aina ja säännöllisesti. Huomasin nimittäin Afrikan reissulla, että vain yksi päivä ilman UV-suojaa vaikutti heti negatiivisesti pigmenttiläiskiin. Ah, ihana kamala aurinko.  🌞

 

 

Sun Soft Lips SPF25* (7,12€/ 12ml) antaa huulille medium-suojaa, sekä samalla kevyen sävyn ja mehukkaan kiillon. Tuote antaa yllättävän hillitysti sävyä huulille ja näyttääkin erityisen luonnolliselta. Sen sijaan kiiltoa tämä antaa oikeinkin kunnolla. Läheltä tarkasteltuna koostumuksessa huomaa hienoista glitteriä, joka tulee erityisesti auringonvalossa näkyviin. Mutta ei siis ollenkaan mitään discopallo-efektiä havaittavissa. En ole tällaisten tuotteiden kohderyhmää, mutta totesin, että tämä tuntuu oikein hyvältä huulilla. Tuntu huulilla ei ole ollenkaan tahmea, ja tämä myös pysyy paikoillaan. Ei leviä ympäri naamaa. 

  

Aion löytää joskus sen ihan täydellisen kasvojen aurinkosuojavoiteen. ACOn Ultra Light Sun Face Fluid on nyt näillä näkymin ehkäpä siellä mun omalla (makuja on monia) ykkössijalla. 

ACOn tuotteita on saatavilla apteekeissa. 

1 kommentti:

  1. Pitää ostaa toi kevyt ja tuoksuton aurinkovoide 😀

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)