maanantai 24. huhtikuuta 2023

Näin saat jalat kesäkuntoon

 Sis. mainoslinkkejä.

 

 

 

Takatalvi iski tänne läntiseen Suomeen, kuinkas muutenkaan. Kuitenkin käännymme kohti toukokuuta ja jalkojenhoitoteema on jälleen ajankohtainen. Jalkojenhoito on omalla kohdallani kestoinhokki. En tiedä mikä siinä on vuodesta toiseen niin hankalaa. Ei vain huvita ja ei jaksa. Mutta viimeistään kevään kynnyksellä ryhdistäydyn homman suhteen. On kiva laittaa sandaalit jalkaan, kun jalat eivät näytä kuivan karheilta ja epäesteettisiltä 😃


Hieman vinkkejä jalkojenhoitoon. 👣

 

Jalkojenhoitotuotteissa kannattaa suosia koostumuksia, joissa on mukana happoja tai karbamidia. Esimerkiksi AHA- Ja BHA- hapoilla saa tehokkaasti pehmennettyä kuivaa ihoa. Myös karbamidi on tehokas ainesosa kuivan koppuraisen ihon hoidossa. Karbamidipitoisella voiteella saa esim. kuivat kantapäät nopeasti parempaan kuntoon. 

Jalkakylvyt ovat omiaan pehmentämään ihoa, jonka yhteydessä ihoa voi hellästi raspata. Raspaamisen kanssa maltti on valttia. Liian kova ja usein toistettu raspaaminen voi kääntyä itseään vastaan, ja iho paksuuntuu entisestään. Jalkakylpyjen jälkeen ihon rasvaaminen kannattaa suorittaa pikimmiten (myös suihkujen yhteydessä) jolloin ihoon imeytynyt kosteus lukittuu iholle. Periaatteessa paras kosteudenlukitsija tässä touhussa olisi ihan puhdas vaseliini. Tosin harva ehkä haluaa tätä tehdä, vaseliinin epäkäyttömukavuuden vuoksi. Puuvillasukat ovat aikalailla pakolliset pukea jalkoihin jos tätä vaseliininiksiä haluaa kokeilla.

Jos haluaa kunnolla panostaa jalkojenhoitoon, voi iholle taputella myös hoitonestettä! Jep kyllä vain. Kokeilin noin kuukausi sitten taputella muutaman kerroksen hoitonestettä jalkapohjien iholle, ennen varsinaista rasvausta. Ja se toimii, mikä on tietysti ihan loogista. Ihoon kuivuus kaikkosi tavanomaista nopeammin. 🦶🏻💎

 

Vuosien varrella olen löytänyt useita hyviä jalkojenhoitotuotteita. Tässä niistä muutama.

 


Flexitol (11,50€) pehmentää ihoa 25% karbamidin avulla. Jos tykkää mattaisen nihkeästä ihotuntumasta, niin Flexitolla sen saa. Flexitol on yksi miellyttävimpiä tuotetuntuja iholle jättävä voide.

 

 


 


CCS merkiltä löytyy sekä kantapäävoide (11,50€), että perusjalkavoide (8,60€). Tämäkin kantapäävoide on mukavan kevyt koostumukseltaan, ja yhtälailla tehokas edellä mainittuun Flexitoliin. Merkin jalkavoide on totaalisen tuhtia tavaraa, joka sisältää 10% karbamidia. Tuhdin koostumuksen vuoksi tuubi kestää käytössä ainakin puoli-ikuisuutta. Annostelun kanssa kannattaa olla "pihi" sillä voide ottaa aikansa imeytyä. 

 

 


 


Ceraven SA Smoothing Cream (15,50€) on yksi lempparituotteitani, jota pitää olla aina puteli jemmassa. Oman käyttökokemukseni mukaan tämä toimii loistavasti ihan varpaista naamaan asti 😃 Cerave sisältää sekä karbamidia, että salisyylihappoa. Rakasta Ceraven tuhtia, mutta nopeasti imeytyvää koostumusta, josta ei jää juurikaan ikäviä jälkituntemuksia iholle.

2 kommenttia:

  1. Haa, tuo Ceravea pitäis munki kokeilla. Se varmaan hajusteeton? Mulla ei kärsi olla jalkarasvassakaan hajusteita, ku sitte jää käyttämättä.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)