tiistai 11. huhtikuuta 2023

Linea Nordic - Kuopiolaista luonnonkosmetiikkaa

 Tuotteet saatu pr-näytteenä.




Tänään jutun aiheena jälleen kotimainen kosmetiikka. Nykyään kotimaisia sarjoja putkahtelee markkinoille, kuin sieniä sateella😀. Kotimaiset uutuudet ovat pitkälti olleet luonnonkosmetiikkaa. Ja luonnonkosmetiikkaa tarjoilee myös uusi  Linea Nordic.


 

 

Linea Nordic ei täytä täysin luonnonkosmetiikan kriteereitä, eikä sillä esimerkiksi ole sertifikaattia tältä osalta. Tämän huomaa erityisen hyvin sarjan suojakertoimellisessa päivävoiteessa, jossa on käytetty kemiallisia UV-filttereitä. Linea Nordicin tuotteissa hyödynnetään kotimaisia marjaöljyjä, sekä adaptogeenisia kasvi- ja yrttiöljyjä. Brändin tuotteista 96-100% on luonnollisia raaka-aineita, sekä kaikki tuotteet ovat vegaanisia. 

Tuotteiden tuoksut ovat omaan nenääni ihan napakymppejä. Kevyen vaniljaisia, mehukkaan marjaisalla twistillä. Nam! 😍🍓🍒🍇

 

 


 

 

Päivävoide SPF20 50ml (34,90€)

 

Inci: Aqua, Dibutyl Adipate, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ethylhexyl Triazone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Cetearyl Alcohol, Squalane, Glyceryl Stearate Citrate, Pentylene Glycol, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Tocopherol, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Sodium Phytate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Dehydroacetate, Parfum


Päivävoiteessa on tosiaan käytetty fysikaalisten UV-filttereiden sijaan kemiallisia. Tämä tuo automaattisesti voiteeseen tietynlaista käyttömukavuutta. Linea Nordicin päivävoiteen koostumus on erittäin miellyttävä. Sellainen kevyt ja helposti imeytyvä ja jättää iholle puolimattaisen pinnan. Jälkituntumassa ei ole minkäänlaista tahmeutta. Hoitavuutta tuo A- ja E- vitamiinia sisältävä mustinkansiemenöljy.




 

Yövoide 50ml (34,90€)


Inci: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Isopropyl Myristate, Squalane, Glycerin, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Pentylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Cetyl Palmitate, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Rubus Chamaemorus (Cloudberry) Fruit Extract, Rhodiola Rosea (Roseroot) Root Extract, Diheptyl Succinate, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Alcohol, Sodium Benzoate, Tocopherol, Sodium Dehydroacetate, Lactic Acid, Sodium Phytate, Dextrin, Parfum



Yövoiteen hoitavia raaka-aineita ovat mm. manteliöljy ja sheavoi. Koostumuksesta löytyy myös rauhoittavaa kauraöljyä, sekä C-vitamiinipitoista lakkauutetta. Adaptogeeninen ruusunjuuriuute toimii antiage-vaikutteisesti.

Ennalta arvaten yövoide on päivävoidetta paksumpaa. Kuitenkin voidaan edelleen puhua kevyestä voidekoostumuksesta, joka imeytyy rivakasti ihoon. Yövoide tuntuu pehmentävältä, jota voikin odottaa voiteen incissä kakkosena seisovan manteliöljyn vuoksi. Jälkituntuma on siis pehmeä, vailla tahmeuksia tai muita epämiellyttäviä tuntemuksia. 

 





Silmänympärysvoide 15ml (24,90€)


Inci:Aqua, Betula Pendula (Birch) Sap, Caprylic/Capric Triglyceride, Decyl Cocoate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Polyglyceryl-6 Stearate, Glycerin, Pentylene Glycol, Glyceryl Stearate SE, Stearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Polyglyceryl-6 Behenate, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Citric Acid, Sodium Dehydroacetate, Sodium Benzoate


Silmänympärysvoiteesta löytyy mm. kosteutta sitovia koivunmahlaa ja hyaluronihappoa. Incin alkupään esteriöljyjen lisäksi sy-voiteessa on avocado- ja mustaherukansiemenöljyä. Hajusteeton.

No eipä tämänkään ihotuntumasta oikein moitetta löydy. Omalle kuivalle iholleni tämä on juuri sopivan kosteuttava, mutta myös samalla pehmentävä ja ravitseva (öljyt). Eli tämä ei ole mitään lirua geelivoidetta, mutta ei ihan jankkirasvaakaan. Sopivasti siltä väliltä. 🙈

 

 


 

 

Päiväseerumi 30ml (32,90€)


Inci: Aqua, Niacinamide, Glycerin, Diheptyl Succinate, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, Vaccinium Vitis-Idaea (Lingonberry) Fruit Extract, Vaccinium Vitis-Idaea (Lingonberry) Seed Oil, Acanthopanax Senticosus (Eleuthero) Root Extract, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Lactic Acid, Sodium Phytate, Dextrin, Sodium Benzoate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum


Päiväseerumin raaka-ainelistalta löytyy heti kakkosena do-it-all ainesosa niasiiniamidi. Niasiiniamidia tuntuu löytyvän nykyään yhdestä jos toisesta tuotteesta. Anti-age adaptogeeniksi on valittu Sipearian gingseng. Ja löytyyhän tästä vielä antioksidanttista puolukkaa sekä uutteen, että öljyn muodossa. 

Päiväseerumi saa nyt kyllä miinusta pakkausvalinnastaan, joka on kapealla kärjellä varustettu tuubi. Seerumin koostumus on viskositeetiltään hoitonestemäistä. Ja siispä ensimmäisellä käyttökerralla tuotetta hulahti hukkaan ympäri lattiaa melkein kuin itsestään. Tuubi siis annostelee tuotetta ilman painamista (ja painaa ei todellakaan kannata). Tämä tarvitsisi ehdottomasti erilaisen pakkausratkaisun. 

Sisällössä itsessään ei ole valittamista. Vähän toistoa, mutta: Imeytyy nopeasti, kosteuttaa ja tässä ei ole havaittavaa jälkituntumaa iholla.

 




Yöseerumi 30ml (32,90€)

 

Inci: Aqua, Glycerin, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, Diheptyl Succinate, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Ferulic Acid, Allantoin, Hippophaë Rhamnoides (Sea Buckthorn) Oil, Dipropylene Glycol, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Polydextrose, 1,2 Hexanediol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Sodium Dehydroacetate, Sodium Phytate, Parfum

 

Yöseerumi tuo iholle kosteutta mm. glyseriinin ja pentyleeniglykolin avulla. Tähtiraaka-aineiksi on valittu tyrniöljy ja ferulahappo.

Koostumus päiväseerumin kanssa melko samanlainen, ehkä aavistuksen paksumpaa. Myös yöseerumi sopisi paremmin erilaiseen pakkaukseen.

Yöseerumi tuntuu iholla ihan ok-kosteuttavalta ja tietysti tästäkään ei jää haivattavaa ihotuntumaa. 




Linea Nordicista jäi ihan kiva fiilis. Itse tykkään tosi paljon pakkausdesignin värimaailmasta. Ja kuten jo edellä mainitsin, tuoksumaailma miellytti heti ja samantien. Plussaa myös siitä, että tuotekoostumukset on osattu hioa kosmeettisesti miellyttäviksi (ei tahmaa, tai rasvaista tunnetta). Miinusta tulee seerumien kohdalla ei-toimivasta pakkausmuodosta. 


Linea Nordicin tuotteita voi ostaa heidän omasta verkkokaupasta.

 

 

1 kommentti:

  1. Olen nyt käyttänyt noin kolme viikoa , olen todella tyytyväinen. Ei ole aikaisemmin löytynyt näin hyviä tuotteita.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)