maanantai 2. joulukuuta 2019

Rokua Skincare

Tuotteet saatu blogin kautta. Sis. mainoslinkkejä.
Koitti sitten sekin päivä, kun markkinoille lanseerattiin kotimainen miehille suunnattu luonnonkosmetiikkabrändi. Kyseessä on Rokua Skincare. Rokua Skincare nimi muuten tulee Muhoksella sijaitsevasta Rokuan kansallispuistosta :)
 


Rokua Skincaren takana on Jari Niitynperä, joka on työskennellyt pitkään mm. kosmetiikkafirman johtajana. Niitynperä halusi sitten luoda oman sarjansa miehille. Tällä kertaa taustalla ei ole mitään dramaattista tarinaa siitä, miten oli pakko luoda oma sarja kun mikään markkinoilla olemassa olevista tuotteista ei iholle sopinut. Jari halusi yksinkertaisesti luoda laadukkaan ihonhoitosarjan, joka olisi helposti lähestyttävä, ympäristöystävällinen ja perustuisi pohjolan luonnon tarjoamille raaka-aineille. Rokuan tuotteilla on  FI-Natura sertifikaatti, joka takaa tuotteiden olevan aitoa luonnonkosmetiikkaa.

Tällä hetkellä Rokuan tuotevalikoima käsittää vain 3 tuotetta. Puhdistusgeelin, kosteusvoiteen, sekä partaöljyn. Kyseisellä triolla toki pärjää jo aika pitkälle, mutta harmittelen hieman sitä, että valikoimasta puuttuu tyystin ehdottoman tarpeellinen kasvovesi. Brändin pakkausten ulkonäöstä sitten onkin pakko antaa pelkkää peukkua. Tyylikästä mustavalkoista, puisilla yksityiskohdilla. Putelit ovat vielä erikseen pakattuna, laadukkaan tuntuisiin pahvipakkauksiin. 
Miesten kosmetiikasta löytyy usein mielipiteet jakavaa mentolia, joka on ominaisuuksiltaan viilentävä. Rokuan tuotteistakin tätä kyseistä raaka-ainetta löytyy. Ilmeisestikin mentolin käytetty määrä lopullisessa tuotteessa ratkaisee, mikä on iholle jäävä fiilis. Toisinaan vastaan on tullut tuotteita, joiden jälkifiilis iholla on muistuttanut jonkin sortin syväjäädytystä. Ja sitten toisinaan inci-listassa ilmoitettu mentolin läsnäolo ei ilmene yksinkertaisesti minkäänlaisena tuntemuksena iholla. Rokuan tapauksessa omalla ihollani tunnen mentolin lähinnä raikkaana fiiliksenä, ei viilentävänä.
Face Wash - Puhdistusgeeli  (29€/ 100ml)Miesten kosmetiikkamarkkinoilla törmää myös valitettavan usein todella stydisti peseviin kasvojenpuhdistustuotteisiin. Miesten iho on usein helposti rasvoittuvaa sorttia, mutta tässä tapauksessa en lähtisi kyllä yleistämään. Ja joka tapauksessa, oli ihotyyppi mikä tahansa, ihon hyvinvointia ei mitenkään edesauta sen superkuivaksi puunaaminen. Päinvastoin.

Rokuan puhdistusgeeli on varsin mainio. Putsariin on valittu kaksin kappalein mietoja sokeripohjaisia tensidejä, joiden avulla putsari vaahtoaa ja puhdistaa ihon lempeästi. Putsarissa on mukana mentolia, joka tuo iholle raikasta fiilistä. 

Kotimainen kuusenkerkkäuute toimii antioksidanttisesti ja on erityisen C-vitamiinirikas. Ratamouute rauhoittaa, hillitsee tulehduksia, sekä ihon punoitusta.

Hellävaraista puhdistusgeeliä ei ole välttämättä maailman helpointa löytää ylitsepursuavasta kosmetiikkaviidakosta. Joitain helmiä sieltä kuitenkin aina välillä löytyy ja Rokuan tapauksen voisi tuohon kategoriaan laittaa. Mukavasti vaahtoava, tehokas, mutta hellävarainen ja helposti iholta pois huuhtoutuva.
Face Moisturizer - Kosteusvoide  (55€/ 50ml)Rokuan kosteusvoide on pakattu välikannella varustettuun purkkiin. 

Kosteusvoiteen ihoa pehmentävistä funktioista vastaavat C-vitamiinirikas mustaherukan siemenöljy, sekä E-vitamiinipitoinen auringonkukkaöljy. Fermentoitu polysakkaridi, glyseriini ja hyaluronihappo sitovat iholle kosteutta. Myös kosteusvoiteessa on mukana kuusenkerkkäuutetta, sekä mentolia.

Kosteusvoide tuntuu iholla melko kevyeltä, mutta onnistuu samalla olemaan ravitseva ja kosteuttava. Jälki on mattaista. Koostumus sisältää mielenkiintoisen raaka-aineen (heptyl undecylenate), joka on ihoa pehmentävä, mutta myös luo valmiille tuotteelle ei-rasvaista ihofiilistä.

Tuoksun osalta Rokuan kosteusvoide on kovin hankala kuvailla. En osaa tunnistaa tuoksua miksikään tutuksi, ja oikeastaan voin käyttää tässä kohtaa vain adjektiivia maanläheinen. Koen tuoksun neutraalina, se ei aiheuta tunnereaktiota puolesta, eikä vastaan. Ehkä siksikin, että tuoksu on myös niin mieto, että sen hädin tuskin aistii ja se toisaalta haihtuu iholta melkoisen nopesti. 

Mentolia on tässäkin tapauksessa älytty käyttää maltillisesti, mistä henkilökohtaisesti annan plussaa. Rokuan kosteusvoide ei - luojan kiitos- anna syväjäädytys-efektiä, mutta freesaavan virkistävän tunteen voi kyllä havaita.Beard Oil - Partaöljy (39€/ 30ml)Partaöljyn inci-listan ensimmäisenä raaka-aineena on mm. omega-3 rasvahappoja sisältävä pellavansiemenöljy. Myös partaöljystä löytyy edelläkin mainittuja mustaherukan- sekä auringonkukan siemenöljyjä.

Tuoksumaailman osalta voin vain toistaa saman, minkä kosteusvoiteenkin osalta :)

Partaöljy on koostumukseltaan kevyttä. Öljyt ovat älyttömän riittoisaa tavaraa ja 1-2 tippaa kerrallaan tuntuu hyvin usein riittävän. Partaöljy toimii ehdottomasti myös ihonhoidossa, parran pehmittämisen lisäksi. Rokuan partaöljyssä on myöskin mukana rasvaista fiilistä hillitsevää raaka-ainetta. Partaöljy tuntuukin imeytyvän iholle erityisen hyvin ja siitä ei jääkään niljakkaan öljyistä fiilistä. Rokuan tuotteita voi ostaa Rokuan omasta verkkokaupasta.  Tuotteet löytyvät myös esim. House of Organicilta* jossa Rokuan koko valikoima on nyt alennuksessa.

4 kommenttia:

 1. Mielettömän upeat pakkaukset. <3

  Mutta miksi sitä mentolia pitää tunkea, voi huokaus taas. :/ Kait se on sen tuoksun ja viilentävyyden vuoksi, mutta niin turhaa. Miehille suunnatut kasvotuotteet on muutenkin aika usein vielä naisille suunnattuja paljon voimakkaampi hajustettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaukset on kyllä tosi upeat 😊

   Joo mä mietin, että mistähän se mentolbuumi on alunperin lähtöisin. Tai miksi juuri miesten tuotteisiin sitä laitetaan. On aika haastavaa löytää for men- tuotetta missä sitä ei olisi. Kaikki ei siitä tykkää ja kaikille ihoille se ei sovi. Miesten tuotteissa on kyllä usein tosi ärtsyt hajusteet mutta Rokua on tässä poikkeus ☺

   Poista
 2. Voih, miksi noin laadukkaita ainesosia sisältävä voide on purkissa.... olisin ostanut lahjaksi miehelle mut en kestä tollasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkimuotoinen pakkaus on varmaankin edelleen olemassa siksi, että osa kuluttajista kokee purkkimuodon jotenkin ylellisempänä ja/tai laadukkaampana. Itse suosin eniten ilmatiiviitä tuubeja tai pumppupakkauksia :) Purkki voi olla varmasti ilo silmälle, mutta pakkausmuotona ihonhoitotuotteelle se ei ole paras mahdollinen :/

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)