lauantai 11. toukokuuta 2019

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion
Supersuosittu The Ordinary on jo pitkään ollut monen kosmetiikkakuluttajan mielenkiinnon kohteena. Kyseessähän on brändi, joka tarjoilee tutkituilla ja tehokkaiksi osoitetuilla aktiiviaineilla höystettyjä ihonhoitotuotteita, varsinaiseen sopuhintaan. Vähän kyllä näin kosmebloggaajan nolottaa, että The Ordinaryyn tutustuminen on jäänyt niin pitkäksi ajaksi paitsioon. Mutta nyt minäkin olen päässyt tekemään tuttavuutta pariin The Ordinaryn tuotteeseen ja tänään esittelyyn pääseekin Granactive Retinoid 2% Emulsion.
Granactive Retinoid 2% emulsion sisältää kahta erilaista A-vitamiinijohdannaista. Ilmeisenkin innovatiivista Granactive retinoidia, sekä kapseloitua retinolia. Molemmat tukevat toistensa vaikutuksia. Retinoidithan yleensä ottaen ovat ihan tutkimusten kautta todettu anti-age vaikutteisiksi. A-vitamiinilla on kyky uudistaa ihoa, boostata kollageenisynteesiä ja jopa hälventää jo olemassa olevia hienoja juonteita. Myös esimerkiksi akneiho saattaa hyötyä A-vitamiinijohdannaisista. 


Olen pitänyt aika pitkään taukoja kaikenlaisista retinolituotteista. Hieman jännittikin ottaa testiin The Ordinaryn tuote. 2% aktiiviainepitoisuus mietitytti, se kuulostaa nimittäin tujulta. Useampia vuosia sitten, onnistuin polttamaan ihoni aika ikävällä tavalla erään toisen merkin 1% retinolivoiteella. A-vitamiinia sisältävät ihonhoitotuotteethan saattavat olla hieman kinkkisiä käytössä. Hyvin usein iho voi nimittäin saada jonkin asteisen "kiukuttelureaktion" A-vitamiinista. Mitä stydimpää tuotetta, sen toden näköisemmin voi olla lopputuloksena ihohepuli.
2% aktiiviainepitoisuudestaan huolimatta, The Ordinaryn tapaus on käsittämättömän hellävarainen iholla. Syitä tähän lienee kapseloitu retinoli, joka vapauttaa retinolia iholle hallitusti. Näin ihoärsytys ja mahdollinen A-vitamiinireaktion riski vähenee. Putelissa on mukana myös Tasmannia Lanceolata- kasvin uutetta, jolla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Tutumpi bisabolol hoitaa myös ihon rauhoituspuolta. 


Granactive Retinoid 2% Emulsion koostumusta voisi kuvailla maitomaiseksi, hyvin kevyeksi fluidiksi. Tuotteen koostumus oli ensimmäinen asia mihin tykästyin suuresti. Se levittyy iholle liukkaasti, imeytyy sukkelasti ja jättää jälkeen pehmeän tuntuisen, kevyesti hoidetun fiiliksen. Rasvoittuva ihotyyppi saatta jopa kokea pärjäävänsä tällä, ja skipata muut kosteusvoiteet. Vaikka kosteusvoide tämäntyyppisen tuotteen päälle on siltikin hyvä idea.

Ja miten sitten kävikään? Kyllähän se ihohepuli tuli ^_^ Mutta ei ihan sellainen, mitä olen aiemmin kokenut tämäntyyppisten tuotteiden kanssa. Ihoni ei muuttunut, ärtyneeksi, punoittavaksi tai edes palaneen näköiseksi. En huomannut edes ihon hilseilyä. Sen sijaan The Ordinary laukaisi ihossani melkoisen puhdistumisprosessin. Tällaista en ole aiemmin kokenut, mutta ilmiö ei siis todellakaan ole mitenkään erikoislaatuinen. A-vitamiinijohdannaisilla on myös kyky puhdistaa varsinkin epäpuhdasta ihoa syvältä sisältäpäin --> Kaikki töhnä nousee ihon pintaan näppyjen muodossa. Näppyilmiö kaikeksi onneksi laantui ihan parin päivän sisällä. 

Testijaksolla käytin tuotetta iltaisin (aurinkosuoja päivisin on ehdoton tällaisten tuotteiden kanssa!). Granactive tuntui sopivan iholleni erittäin hyvin, kehtaan väittää tätä parhaimmiksi retinotuotteiksi, mitä olen kokeillut. Ihan siitä syystä, että se on niin käyttömukava ja hellävarainen iholla. Käytön  myötä iho selkeästi kirkastui ja pintatekstuuri vaikutti sileämmältä. Ihon yleisilme oli kaikean kaikkiaan kuulaan ja freshin näköinen. Näkyvämmät tulokset esim. juonteiden silotuksessa näkyvät vasta pidemmän käytön myötä. Haluan korostaa, että vaikka retinoli kykenee silottamaan hienoja juonteita, ei tämä sentään mikään hokkupokkus- ainesosa ole. Jos on toiveissa saada syvät rypyt katoamaan retinolilla, niin sitä se ei kyllä tee. 
The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion on varsin mainio, ja toimiva tuote. Ja älyttömän edullinenkin verrattuna useampiin muihin retinolituotteisiin, joista yleensä saa maksaa itsensä kipeäksi. Suosittelisin tätä iholle, jolla on epäpuhtauksia. Sekä iholle, jolla on alkavia ikääntymisen merkkejä, valovaurioita ja pigmenttimuutoksia. Ja miksipä ei toki myös normaalille iholle ikääntymismuutosten ennaltaehkäisyyn ^_^ 


The Ordinary Granactive Emulsion Stockmann-verkkokaupassa ja myymälöissä 13,90€/ 30ml
Pr-näyte.
Onko tämä tuttu tuote?
6 kommenttia:

 1. Hei. Tämä on myös minun lempparini! Olen käyttänyt vain Ordinaryn squalanea (vaimikäseoli?) Ja Muradin vastaavaa. Muradin oli hyvä, mutta hinta jotain 10 kertainen! The Ordinaryn öljyinen versio taas ei ollut oikein käyttömukava ja ärhäkämpikin iholleni.
  Ehdottomasti jatkoon :). Jostain syystä meillä mätsää ihonhoito-mieltymykset ja olenkin ostanut suosituksestasi parit tuotteet:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skvalaani on kyllä miellyttävän tuntuista käyttää iholla, Ordinaryn omaa en tosin ole kokeillut :)Mä olen myös kokeillut Muradilta muistaakseni satasen(!!) maksavaa retinolituotetta. Mukava kuulla, että oot löytänyt sulle sopivia tuotteita postauksien avulla ^_^

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus, tämä on itsellänikin käytössä tällä hetkellä :) Olen kyllä ottanut tämän hyvin hiljalleen rutiiniin mukaan, ettei mitään epämieluisia reaktioita syntyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuntunut sopivan sun iholle? Mä olin tosi yllättynyt, että en saanut mitään pientäkään ärsytysreaktiota iholla. Näppyaaltokin talttui pikaisesti :)

   Poista
 3. Kiitos tästä, mun iho nimittäin räjähti myös (etenkin leuka),mutta hyvä tietää, että laantui. Kannattaako siis vaan päivittäin jatkaa tuotteen käyttöä, vaikka nyt on 'räjähdystila' päällä?

  T:Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itsellä laantui tuo näppyräjähdys tosi nopeasti, eli sunkin kohdalla uskon, että voi jatkaa käyttöä. Ellei sitten satu olemaan niin, että tässä tuotteessa on jokin muu kuin retinoli, jota iho ei siedä.

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)