keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Mádaran uusi hiustenhoitosarja - Sienien voimaa

Mádara on lanseerannut hiljattain uuden hiustenhoitolinjan. Linjaan kuuluu Growth-Boost hiuspohjaseerumi, Grow Volume shampoo, sekä Grow Volume hoitoaine. Uutuustuotteiden teho perustuu mielenkiintoisesti mm. sieniin! :)


Ja siis tarkemmin ottaen hyvinkin suosittuun ruokasieneen kantarelliin, joka myös keltavahverona tunnetaan. Kantarellit sisältävät runsaasti C-, B-, D-vitamiinia. Kantarelleista löytyy myös 15 aminohappoa, 5 nukleiinihappoa ja useampia antioksidantteja, jotka edesauttavat hiusten terveyttä ja elinvoimaa. Kantarelleista löytyy myös beetaglukaania, jota voi verrata synteettisten silikonien ominaisuuksiin. Beetaglukaanilta voi siis odottaa hiuksiin sileyttä ja liukkautta!

Supersankari- kantarellin lisäksi Mádaran uutuuksista löytyy myös mm. kofeiinia, sinkkiä, mikrokeratiinia, fosfolipidejä, hiiltä, sekä probiootteja. 


3min Growth-Boost hiuspohjaseerumi 
Hiuspohjaseerumi on mielenkiintoisesti tarkoitettu aivan ensimmäiseksi hoitovaiheeksi, ennen shampoopesua. Hiuspohjaseerumi hierotaan hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa 3 minuuttia. Koostumus on kevyen geelimäistä ja sitä on helppo levittää suoraan hiuspohjaan putelin kapeasta kärjestä. Tuoksu on melko voimakkaan yrttinen. 

Hiuspohjaseerumia on ohjeistettu käyttämään 2-3 kertaa viikossa ja sen vaikutuksien on luvattu kohdistuvan hiuspohjan ikääntymiseen, hiustenlähtöön ja hiusten ohenemiseen. En löytänyt mitään tietoa, missä ajassa näkyviä tuloksia pitäisi nähdä ja itselläni käyttökertoja on takana tosiaan vasta muutamia. Haastava tuote analysoitavaksi sen tarkemmin, mutta käytän suurella mielenkiinnolla loppuun. 


Grow Volume shampoo 
Grow shampoossa on mukavan paksuhko koostumus ja tuoksu on tässäkin kirpsakan yrttinen. Shampoo tuntuu myös melko riittoisalta, sillä kohtuullinen määrä shampoota vaahtoaa hiuksissa runsaasti. Shampoon annetaan vaikuttaa hiuksissa 2 minuuttia. Shampoo on suunnattu kaikille hiustyypeille ja soveltuu myös värjätyille hiuksille.

Shampoo tuntuu käytössä tehokkaasti pesevältä, mutta ei silti pese hiuksia takkupesäksi. Tuntuu yhtäaikaa tehokkaalta ja hellävaraiselta shampoolta. Siispä ei moitetta tästä :)

Grow Volume hoitoaine
Olen monesti aiemmin ylistänyt varsinkin Mádaran Nourish & Repair- sarjan hoitoainetta. Kyseinen hoitsikka on mielestäni ehdottomasti edelleen luonnonkosmetiikan parhaimmistoa. Ja tästä syystä odotin paljon uudelta Grow-hoitsikalta. 

Grow hoitoaineen koostumus tulee tuubista ulos paksuna ja voidemaisena, mutta ei tunnu kuitenkaan hiuksiin levittäessä raskaalta ja "ylihoitavalta". Itseasissa omalla kohdallani koin tämän hoitoaineen heikkoudeksi sen sensorisen elämyksen. Grow hoitoaine kyllä levittyy hiuksiin näppärästi, mutta sen tuntu hiuksissa on erittäin jännä. Sen tavallaan tuntee hiuksissa, mutta silti vähän kuin katoaa hiuksiin. Ihmettelinkin ekalla käyttökerralla, että näinköhän vain pitkästä aikaa vastaan tuli floppi? Vaikutusaika on 3-5 minuuttia.

Mutta. Grow hoitoaineen pätevyys tuleekin ilmi oikeastaan parhaiten vasta huuhteluvaiheessa (ja sen jälkeen). Grow hoitoaine todellakin selvittää hiukset oikeastaan ihan täydellisesti. Samalla ne tuntuvat jännästi hieman kuin pinnoitetulta - hyvällä tapaa. Hoitoaine muuten lupaa jättää hiuksiin kosteutta hylkivän kalvon. 

Grow hoitoaine pähkinänkuoressa: Sensorisesti erikoinen, mutta lopputulokseltaan moitteeton ^_^


Vaikea sanoa onko kyseessä tuotteiden yhteisvaikutus, vai ehkä juuri hoitoaine mutta hiukset ovat tuntuneet todella pehmeiltä ja sileiltä. Muutoksen ihan oikeasti huomaa, sillä hiuksia on tullut hiplailtua tavallista enemmän ja samalla olen todennut, että ne tuntuvat erilaiselta = paremmalta. 

Olen aina ollut hieman skeptinen hiustenhoitosarjojen lupauksiin "tuuheuttaa ja paksuntaa" hiuksia. Uskon, että hiustenkasvuun ja rakenteeseen voi vaikuttaa vain rajallisesti ulkokautta (poikkeuksena esim. minoksidiili). Biotiinitkin syön mieluummin sisäisesti, kuin hieron hiuspohjaan shampoon muodossa. Mádaran uutuuksista voi kuitenkin sanoa yhteenvetona, että varsin toimivia tuotteita, jotka onnistuivat omassa hiuslaadussani luomaan positiivista muutosta :)Mádaran uudet hiustenhoitotuotteet löytyvät esim. Sokoksilta ja Stockmanneilta, sekä hyvinvarustetuista ekokaupoista. Verkkokaupoista esim. Hyvinvoinnin.fi*:

Boost 3min Hiuspohjaseerumi*  27,95€/ 100ml
Grow Volume Shampoo*             21,95€/ 250ml
Grow Volume Hoitoaine*             21,95€/ 175ml


Pr-näytteitä.
*mainoslinkki
Oletteko ehtineet jo kokeilemaan näitä?4 kommenttia:

 1. Ei ole kyllä tullut sieniin törmättyä kosmetiikassa! Kaikkea sitä! Ostin viime vuoden puolella hiustenkasvua vauhdittavia nappeja.. En nyt muista nimeä, mutta niitä mitä mainostetaan eniten :D. Vaan enhän mä horopää muista niitä syödä kuin satunnaisesti, shampookin tuli mukana ja olen muistaakseni 2x pessyt sillä . Toivottavasti näin epämääräisellä käytöllä on edes jotain positiivista vaikutusta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan kyseessä sitten se Evonia? :) Mä en ole itse koskaan muistaakseni syönyt mitään juuri hiuksille suunnattua ravintolisää. Biotiinia kokeilin joskus, ja sillä ainakin kynnet kasvoi ärsyttävän nopeasti (sai leikata monta kertaa viikossa) :D En tiedä miten se vaikutti hiuksiin, mutta rintakarvat villiintyi ainakin :) Mutta tosiaan hiusten terveyttä ja kasvua ajatellen, monipuolinen ravinto lienee se tärkein tekijä. Kaikki lähtee kuitenkin ensisijaisesti sisältä päin ja ulkoisilla jutuilla voi sitten tukea kokonaisuutta :)

   Poista
 2. Sienet on kyllä mielenkiintoinen konsepti kosmessa, mutta ihan innolla toisaalta voisin näitäkin kokeilla. Hyvältä vaikuttavat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin :) Kyllä nämä hommansa hoitavat oikein hyvin.

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)